跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我岩岩8W, 老公的外公的白事將於下星期, 請問我可唔可以去幫手?

因為我4-5W時流啡﹑流紅又流左一塊1X1CM的血塊出黎, 而家等緊下星期一去醫院照, 唔知可唔可以頂到咁長時間係大酒店幫手。

加上同事又話有BB唔好去, 尤其我咁唔STABLE... 唔知各位可唔可以俾D 意見俾我? THX

(PS 上次佢外婆白事我由4PM 坐到 10:30PM, 第二早就7:30AM-1PM)

大宅

呢D好主觀,但我就唔會去,始終試過作小產,要多休息,有BB,紅白事都唔去,其他人會明白.

複式洋房

我婆婆都走O左
O岩O岩尋日撹掂晒D野
我都有去
因為始終係自己親人, 同埋我係基督徒, 百無禁忌嘛!
守夜O個晚正常係十點鐘度至走
但係我D親戚8點多就叫我走
話大肚婆唔駛留咁耐喎. 又煙, 話吸太多唔好, 叫我早D返去休息
第二日我都有去. 對我O黎講因為信教既關係, 好多儀式我都無做, 係坐下, 陪佢走埋最後一程.

個個人既情況唔同
你可以問下你老公同奶奶意見呀
如果佢O地都覺得你唔駛去既
咁你咪休息下囉
始終你個情況都未穩定
一陣間大家利是既話, 佢O地咪仲唔安樂

複式洋房

因為我未同奶奶講我有左, 佢一向都係百彈齋主, 做咩都有得講一餐, 我無事時都會俾佢迫到我發惡夢, 而家唔係穩我唔想俾佢知住...我怕有咩事自得會頂順.

不過好多FD都叫我白事前同佢講, 睇下可唔可以唔去, 因我聞到煙會會咳得好厲害。

但奶奶個邊又多親戚, 成日都好多"故仔" 聽, 我又怕唔出席的話以後每有聚會都要聽好多說話...

複式洋房

我覺得你應該同你奶奶講.拋個波俾佢. 等佢應付D三姑六婆. 佢知你有O左, 應該會對你好D卦.

複式洋房

同左奶奶講啦,個日可以唔出席,話係我唔舒服
其他的,真係交俾個天

首頁

尾頁

跳至