婆媳關係

跳至

首頁
12345...34

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

點解唔報警?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好想知道跟住點呀
樓主應該同佢搶過,仲要報警tim,個仔係你

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

大家冷靜d先, 樓主應該係講緊幾年前發生嘅事, 唔係啱啱發生嘅. 佢其他post有講而家已經有兩個小朋友喇.

希望樓主快d打埋下半集出黎, 壓抑咗咁多年, 係好需要抒發下嘅.

等待驗證會員

樓主, 你要有個意識就係 如果佢咁惡毒, 你要惡毒過佢先得. 搶 bb 即係搶野 + 拐帶人口, 做咩唔報警拉佢? 報完警仲要即場發難, 係大門口喊同'貴'係度求佢俾反 bb你, 等全橦樓都知佢有幾衰. 對住呢 d 人, 唔癲過佢都幾難贏.

伯爵府

畀面勳章

原帖由 qoorknm2004 於 10-10-15 10:15 發表
樓主, 你要有個意識就係 如果佢咁惡毒, 你要惡毒過佢先得. 搶 bb 即係搶野 + 拐帶人口, 做咩唔報警拉佢? 報完警仲要即場發難, 係大門口喊同'貴'係度求佢俾反 bb你, 等全橦樓都知佢有幾衰. 對住呢 d 人, 唔癲過佢都 ...

好贊成

大宅

原帖由 qoorknm2004 於 10-10-15 10:15 發表
樓主, 你要有個意識就係 如果佢咁惡毒, 你要惡毒過佢先得. 搶 bb 即係搶野 + 拐帶人口, 做咩唔報警拉佢? 報完警仲要即場發難, 係大門口喊同'貴'係度求佢俾反 bb你, 等全橦樓都知佢有幾衰. 對住呢 d 人, 唔癲過佢都 ...

呢招絕呀, 又學到野啦!!

珍珠宮

原帖由 tantanmama 於 10-10-15 09:59 發表
大家冷靜d先, 樓主應該係講緊幾年前發生嘅事, 唔係啱啱發生嘅. 佢其他post有講而家已經有兩個小朋友喇.

希望樓主快d打埋下半集出黎, 壓抑咗咁多年, 係好需要抒發下嘅. ...

係呀~~ 我地都壓抑左好耐, 快d打埋結局啦!! 我壓唔住啦~~

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 asyura 於 10-10-15 08:58 發表
樓主而家點呀? 你99真係好恐怖.....
下次再有同類事件, 記住點都一定要帶小朋友走, 就算要報警都好
我係你而家即刻去報警備案先, 保障自己嘛
大吉利是日後有咩事要爭小朋友撫養權, 唔會有位俾佢地入你曾經拋棄小朋友離家出走
你冇即刻報警同自己走, 係咪因為你生完身體虛弱, 唔夠力同你99爭, 你又驚留係到你99唔知會唔會傷害你? 又驚繼續同99搶會整親bb?
同埋話晒都結左婚, 始終都要俾面老公......亦唔想搞到咁僵係咪?

agree~~ 我諗大家唔好"怪責" 樓主 先啦...
一來, 樓主似乎係 "回憶" 緊 以前發生既事only (佢唔係問緊我地點做)
二來, .... 我估, 若不是睇呢個"婆媳版",我地都估唔到呢個世界真係有99 會咁 歹毒啦!!

所以,樓主當時唔識反應, 都不為過呢...
加上 坐月婆 身體虛弱, 真係 唔知發生咩事...
又加上 樓主可能個人比較 淋善...

樓主, 之後點呀???
好緊張呀!!!
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

男爵府

育兒性格勳章

做得好!!

比著我都會 咁做, 即時 喊打喊殺, 要喊到 成層樓都聽到, 鄰居開晒門....

仲要交足戲,跪埋o係度︰求~~妳比番個BB 我啦~~~ 妳唔好丟我個囝落街呀~~求~~ 下妳啦~~~~

然後, 鄰居開門出黎睇,仲要喊晒 咁話︰ 快d 幫我報警呀~~~ 我99 話要丟我個囝落街...佢趕左我出黎, 抱走左我個囝唔比番我呀~~~~ 快d 呀~

睇下 邊個 癲d........!!

同意.....對住呢d 咁賤格咁歹毒既人..
唔好留情~ 一定要 毒過佢、狠過佢.....

&...報警係必然既事。
呢d 係非法禁固 + 拐帶。

其實妳99 呢一著 真係.......蝕晒
仲好, 鬧大佢~~ 以後唔洗見!:;pppp:

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

大宅

癡線GA~~~跟住點啊,好想知道你點解決啊?

大宅

勁好橋呀,等d隔離鄰舍都知道埋,第二時再有d咩你大把證人呀

禁止訪問

大宅

樓主仲未有回覆既 

水晶宮

大宅

tantanmama,你講得好岩呀,我係講緊幾年前發生嘅事..............不過到今時今日,佢都仲係咁衰,惡毒同變態.
因為我既故事實左太長篇喇,我自己打字又唔係好快,希望大家忍耐下
有好多人問我點解唔帶bb走,其實開頭我係唸住抱埋bb走架,佢即刻發癲,佢話呢個係佢內孫,係佢既子孫,唔可以帶比你阿媽,佢係你阿媽既外孫,冇資格揍我個孫,我話總之個仔係我生既係我既,冇人可以阻止我帶佢走,佢即刻大聲冷笑,跟住好大聲同我講話我之所以有bb都係因為佢生左我老公,如果唔係我冇機會生呢個bb,我都唔想同佢講咁多,打算搶番個仔走,點知佢話佢知我阿媽住邊,若果我抱走佢,佢日日去拍我阿媽門,拎支大聲公去我阿媽住既屋村晿衰你呢家人,等你阿媽冇面見人.
根本佢一早就計劃好係要仔唔要老母,我唔擔心佢會對bb唔好,呢2日見到佢真係好好錫個孫,我又唸我老公仲有2日都返,到時再唸啦,果一刻我先係生完第5日,自己心身都好累,仲要發生咁既事,我真係好心力交瘁...........唔可以報警架,若果一報警咁大家關係就冇得搞,我都唔想同我老公講我報左警拉你阿媽咁啦,始終係我老公個阿媽,我一心等我老公返黎再打算

大宅

樓主你真係太太太好人喇,俾你99恰到上心口,都仲可以話唔想攪大件事,仲要同佢keep住關係!!!???

俾我真係當場喊打喊殺,有殺無賠!!!

原帖由 mrsleung0716 於 10-10-15 15:32 發表
tantanmama,你講得好岩呀,我係講緊幾年前發生嘅事..............不過到今時今日,佢都仲係咁衰,惡毒同變態.
因為我既故事實左太長篇喇,我自己打字又唔係好快,希望大家忍耐下
有好多人問我點解唔帶bb走,其 ...

別墅

原帖由 mrsleung0716 於 10-10-15 15:32 發表
有好多人問我點解唔帶bb走,其 ...

呢個世界真係咩人都有.....
以為睇電視先有D咁PK既人!!

係呢 你老公點講呀??

大宅

根據香港法例212(侵害人身罪絛例)section 43(a) - 拐帶14歲以下兒童, 意圖剝奪其父母或監護人等對該兒童的管有
香港法例213 section26- 將年齡在16歲以下的人, 在違反其父母或對其有合法照顧或監護的人等意願的情況下拐帶

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 jj616 於 10-10-15 15:46 發表
根據香港法例212(侵害人身罪絛例)section 43(a) - 拐帶14歲以下兒童, 意圖剝奪其父母或監護人等對該兒童的管有
香港法例213 section26- 將年齡在16歲以下的人, 在違反其父母或對其有合法照顧或監護的人等意願的情況 ...

thx!!! 記住先!!! 又學到野!!

小肥楊  thank you.  發表於 11-8-22 16:33

首頁
12345...34

尾頁

跳至