自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係好對唔住個女俾佢讀咗間咁嘅垃圾學校....

case1)事緣個女參加放學功課班, 開學頭一個月做10樣10都錯(剛升小一)..我身位家長一心諗住join nei d班同自己放工返黎唔使點跟仲唔使教到個女嘔血先報..點知..結果唔止我一個其他家長都有同樣問題..於是大家一齊同學校講..個校長叫我地唔好complain因為佢地係同社區中心合作..怕我地complain之後人地唔同佢地再合作..(我心諗..校長你有無攪錯..你地係咩宗旨呀..你只想人地睇到你地好好有nei d provide比大家,,但係個質素唔理)跟住又話唔關佢地事應該要同社區中心講..跟住個副校話:其實人地已經比出面收平咗架la..我=="吓價錢係你地定..係咪我比返貴你地你地會令我我女科科A??你咩校長你黎架..咁講野 ???跟住個社區中心又話無做錯..我話我影低哂d功課比你地睇你地1對6個小一學生...都可以攪成咁 ???

case2..上星期五typhoon..我個女日日都要返補習班(係學校放學後老師會帶佢地係返學校上)唔知點解個日個女放學無上補習班..唔知點解個女比老師帶咗去自行回家隊..唔知點打緊風放咗我我女係條街度佢唔識返屋企平時工人去接放學..個日打緊風就咁放低我個女係條街度..好好彩我鄰居剛剛見到我個女係條街度..如果唔係都真係唔知點算..成件事我都係fri night放工先知..我第2朝即刻打比學校..得個書記答我..佢地話會跟進..仲話我點解唔教個女返屋企..我真係覺得有無攪錯我教唔教個女返屋企nei個問題係我覺得佢仲未有能力.nei個時候個問題係你地唔啱..仲可以話返我..你地知唔知我可以報警告你地同向教育處講..佢先驚同我道歉..話會同校長講返件事..昨晚我個女同我講成班老師同校長圍住佢係咁問佢點解唔返補習班..我話有無攪錯呀..嚇到我個女幾驚...唉..到依家tue都仲未有回覆..我已將件事話咗比幼兒園校長聽..佢都話你可以考慮轉校我會幫你寫信,.我同我先生一直都未驚完..如果個日唔係見到個鄰居..個女可能比人捉咗都唔定..唉...我先生係咁叫我同教育處講...我又怕影響到我個女..點算..又怕轉唔到校..好辛苦呀!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

哎.............點可以就咁放個小朋友O係街架
我地都試過, 的確係校車保母唔生性, 我地都即時打俾校車老闆投訴, 之後都無試過.........安全問題黎架嘛, 陣間真係有小朋友有咩事, 點賠返個女俾人呀
原帖由 monilce 於 10-10-26 01:25 PM 發表
真係好對唔住個女俾佢讀咗間咁嘅垃圾學校....

case1)事緣個女參加放學功課班, 開學頭一個月做10樣10都錯(剛升小一)..我身位家長一心諗住join nei d班同自己放工返黎唔使點跟仲唔使教到個女嘔血先報..點知..結果唔止 ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

你應該而家好快些轉校,趁你女女都係今年剛上一,再轉去另一間適應問題不大, 早些轉好過遲!
不過你間學校做法真係令人好氣憤

王國長老

王國長老

真係處理得好差, 成班老師圍住小朋友嚇親佢.

咁細既小朋友, 係邊個放低佢o係街? 聽到都好心痛, 如果我囡囡咁細俾人放o係街, 我會嚇到死死下. 有冇搞錯! 疏忽照顧兒童, 報警添呀!

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

通常學校對小一生特別緊張,因為年紀細,容易有事,以前呀仔間學校試過校事留底左學生係學校,搞到學校以後派老師係上車前點人數,之前係靠校車保母,而且好有責任心,後來轉左校車公司,就非常差了。
可否透露下你間小學近邊到?

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

可否pm我校名? 我阿仔出年升小一, 要out左呢間垃圾小學先得. thanks

翡翠宮

好媽媽勳章

快快轉校.....
依間學校, 連校長 、副校長, 都唔知自己責任係咩、咩o岩咩唔o岩.... 佢下面果 d , 更加 唔會好.....
而且, 好明顯依兩件事已經睇到, 學生係佢地心目中o既地位.....

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我覺得學校好過份, 有乜理由將一個P.1小孩放係街? 仲將責任推係家長上, 如果佢係S.1, 而父母冇教佢自己回家就父母唔岩, 但係呢個只係5,6歲小朋友, 學校可以咁, 好彩今次遇到鄰居, 唔好彩有咩事點算...

你個可能已經俾校長同老師LABEL左, 轉校係唯一出路..

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

could you pm me this school?

子爵府

Can you let me know which school as well? I need to select primary school for my son this year in net 91.

伯爵府

畀面勳章

可唔可以pm埋比我係邊間呢

大宅

好過份喎,pm埋比我,我甥生女就黎選校.

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

請問係咪津校?
咁都得?p.1 好細個人仔咋喎,出事點算?
請 pm 我校名,我都要 out 佢出 list!

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩~~我阿女都好快升小一
麻煩樓主PM埋話我知....等等可以避咗依間學校
Thank you!!

大宅

點可以放下小朋友開車走架, 一定要打電話比家長or 跟番車返學校. 樓主,快d轉校啦.

男爵府

邊間學校呀? PM埋我, 畢如開佢名啦

大宅

醒目開學勳章

I really want to know which primary school. Pls PM to me.

Thank you!

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

邊間學校咁不負責? 真系要大家留意自己小朋友呀!

首頁

尾頁

跳至