單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

死老前幾日提出離婚,我同意但係我堅持個女要跟我。13號見調解員, 如果一切 OK ,我們不計劃尋找律司(i have no money to paid for 律司), 我要求 8K 贍養費都唔過份啦!如果佢之後唔比可以怎樣? 現在我應該做啲0羊野去保障自?

侯爵府

今年年初﹐我和ex也是透過調解員達成共識﹐最後不用打官司。

這是一個相當可行的方法﹗

原帖由 babyjamie2007 於 10-11-5 16:18 發表
死老前幾日提出離婚,我同意但係我堅持個女要跟我。13號見調解員, 如果一切 OK ,我們不計劃尋找律司(i have no money to paid for 律司), 我要求 8K 贍養費都唔過份啦!如果佢之後唔比可以怎樣? 現在我應該做啲0羊野去保障 ...

複式洋房

do u guys have kids?

大宅

原帖由 babyjamie2007 於 10-11-5 16:18 發表
死老前幾日提出離婚,我同意但係我堅持個女要跟我。13號見調解員, 如果一切 OK ,我們不計劃尋找律司(i have no money to paid for 律司), 我要求 8K 贍養費都唔過份啦!如果佢之後唔比可以怎樣? 現在我應該做啲0羊野去保障 ...

我同死佬簽紙離婚時都有寫到明個個月比幾多錢養仔.當時我都問過律師,如果到時佢唔比可以點,律師都話無辦法.佢一句無錢己經大曬.如果你有時間有精力而且又能證實佢一定有錢架咪告上法庭囉.但可能得不償失,律師費好甘架.

大宅

小朋友o既撫養權一定要傾清楚係共同撫養 / 歸妳所有, 因為日後為小朋友生活及前途問題而嗌交o既機會好大!!

侯爵府

Yes, a 3-year-old boy

原帖由 babyjamie2007 於 10-11-12 09:49 發表
do u guys have kids?

首頁

尾頁

跳至