跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

有無bb上過大埔墟beebee kingdom的playgroup? 導師教得好唔好呢? bb玩得開心嗎?

大宅

醒目開學勳章

我個小朋友係度上咗3個月,基本上都ok, 小朋友都開心架

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我家bb上左有3個多月,導師很好呀,課室衛生環境不錯,而且每個月都有不同學習主題,每堂都學會不同東西,而且bb很喜歡返學,職員及導師又很nice。

洋房

回復 3# sampcy 的帖子

你BB幾大呀!我仔仔2歲8個月,上個星期在小王子上左一堂英文課,好似沒效果

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 B_cherry 於 6-12-2010 03:28 PM 發表
你BB幾大呀!我仔仔2歲8個月,上個星期在小王子上左一堂英文課,好似沒效果

BB剛足22個月

只上一課好難下判斷喎,有無打算試多幾堂?你有無同BB一齊上堂?如有咁你自己感覺如何?我意思老師上堂教法如何?生動OR沈悶?有耐心同愛心嗎?會關心小朋友上課情緒嗎?還有地方足夠小朋友走動嗎?及一堂會否很多小朋友,老師兼顧到嗎?

還有2歲8個月已經算大了,第一次同仔仔返PG?我沒有去過小王子上課,我不知道那兒怎樣!

洋房

是的,第一次上PG。因為他有去全日班N1班,所以他自己進去上課都不會哭鬧。我沒有和仔仔一起上堂,所以不知道老師教得怎樣,那裏的老師都很年輕,那裏的地方比較小,就一間房,好象就用簾子來隔開,一邊上英語,一邊上畫畫。仔仔出來也沒特別的反應表明喜歡或不喜歡。所以都打算讓他上一個月的課程看看效果。我住在運頭塘,去大埔中心比較遠,所以如果附近有好點興趣班的,就想仔仔在附近學。

原帖由 sampcy 於 10-12-6 22:18 發表

BB剛足22個月

只上一課好難下判斷喎,有無打算試多幾堂?你有無同BB一齊上堂?如有咁你自己感覺如何?我意思老師上堂教法如何?生動OR沈悶?有耐心同愛心嗎?會關心小朋友上課情緒嗎?還有地方足夠小朋友走動嗎?及一堂會否很多小 ...

侯爵府

原帖由 B_cherry 於 7-12-2010 03:01 PM 發表
是的,第一次上PG。因為他有去全日班N1班,所以他自己進去上課都不會哭鬧。我沒有和仔仔一起上堂,所以不知道老師教得怎樣,那裏的老師都很年輕,那裏的地方比較小,就一間房,好象就用簾子來隔開,一邊上英語,一邊上畫畫。仔仔出來也 ...

beebee kingdom係大埔墟,但就算運頭塘去大埔墟或大埔中心都好方便呀,小王子係邊架?

beebee呢度都唔係好大,我bb返呢班唔多人算ok。

只用簾子隔開,會唔會被隔離班騷擾到呢?

如你真想不用搭車,逸榮閣地下間"開心果"(zebedee)都ok呀,佢係外籍導師,仲有得試堂添

http://www.zebedee.edu.hk/pg.html

洋房

回覆 7# sampcy 的文章

小王子係大埔中心聚龍閣,搭車和行路差唔多時間都要25分鐘左右。大埔虛就會近D,15分鐘就可以到。

佢鍾意畫畫,我想佢英語畫畫一起上咁就方便d.但是一下上2堂,佢好似有D累。

都好多人話"開心果"唔錯,不過是全英,我仔一d英文底都冇,我驚佢去唔識聽對英文反感。

大宅

Hello

我囡囡喺beebee返左十個月pg,直到囡囡2歲8個月就轉左小王子學英文十燴畫,beebee地方算大好適合返pg比小朋友走動,小王子地方小,不過諗住坐定定學野ok啦,現在囡囡學左3個月到,都見到有進步。

侯爵府

原帖由 B_cherry 於 8-12-2010 10:43 AM 發表
小王子係大埔中心聚龍閣,搭車和行路差唔多時間都要25分鐘左右。大埔虛就會近D,15分鐘就可以到。

佢鍾意畫畫,我想佢英語畫畫一起上咁就方便d.但是一下上2堂,佢好似有D累。

都好多人話"開心果"唔錯,不過是全英,我仔一d英文 ...

你話仔仔已經返緊N1班, 都有英文班架, 應該唔會完全未接觸過噃, 其實依家大部份pg都係以英文/普通話為主, d家長就係想小朋友多d機會接觸呢2種語言, 同埋返得pg都係介乎bb同幼稚園生之間, d英文難極有限架!

仲有大部份pg都必定要有一名家長陪同上課, 如果仔仔真係唔明老師講乜, 都有家長在旁協助/解釋佢地聽嘛!

不過我都聽講聚龍閣有間pg(我唔知得一間定有幾間)係唔比家長陪上堂, 仲試過有小朋友比其他小朋友蝦定打都無老師理會, 所以我對聚龍閣既pg班無信心.

如果你真係怕仔仔對英文反感, 你就考慮"beebee"喇, 因老師間中都會講廣東話, 但"開心果"係外藉導師, 真係全堂英文, 呢2間我地都有報過所以知道, 再唔係你真係去"開心果"試一堂先吖, 反正2間都有星期六班的

洋房

你囡囡係唔係都係上英語學前班?不過你囡囡有上過十個月pg,對英語都有瞭解,我個仔之前都沒接觸過,淨係聽過英文歌.所以未知佢適唔適應到.
我仔仔返星期六12點,你囡囡返几時?

原帖由 烑烑媽 於 10-12-8 11:10 發表
我囡囡喺beebee返左十個月pg,直到囡囡2歲8個月就轉左小王子學英文十燴畫,beebee地方算大好適合返pg比小朋友走動,小王子地方小,不過諗住坐定定學野ok啦,現在囡囡學左3個月到,都見到有進步。 ...

大宅

Hi B-cherry

都係學前英語班呀。我囡囡返星期二, 3點。教D野唔深架,你仔仔應該無問題,都係唱下英文歌,顏色,食物,身體,我囡囡返得好開心,不過尋曰返好似有新Miss

洋房

回覆 10# sampcy 的文章

一星期淨係10分鐘英文堂,應該學唔到嘢,返來都沒聽佢講或者唱英文歌.
我報咗小王子一個月課程,上完如果冇效果就轉小蜜蜂.

洋房

我仔仔上星期第一堂上BODY,問佢咩都唔識.

原帖由 烑烑媽 於 10-12-8 16:38 發表
都係學前英語班呀。我囡囡返星期二, 3點。教D野唔深架,你仔仔應該無問題,都係唱下英文歌,顏色,食物,身體,我囡囡返得好開心,不過尋曰返好似有新Miss ...

大宅

醒目開學勳章

想問你囡囡當初返小王子時有冇喊要你在場呢?

因我囝囝現在2歲10個月, 佢仲未肯自己去上堂, 上次小王子試堂10分鐘唔夠就要帶佢走啦, 因為佢宜家都係小蜜蜂返緊pg

原帖由 烑烑媽 於 10-12-8 11:10 發表
我囡囡喺beebee返左十個月pg,直到囡囡2歲8個月就轉左小王子學英文十燴畫,beebee地方算大好適合返pg比小朋友走動,小王子地方小,不過諗住坐定定學野ok啦,現在囡囡學左3個月到,都見到有進步。 ...

大宅

Hi Teacats

我囡囡ok呀,冇喊,我曰曰同佢講,你大個喇,要自己入去上堂,媽咪係門口等你,唔會走開,講足一星期。
你試下係beebee學住先,佢都有學前英唔班。
因為我住富亨,大埔中心近D,以前返beebee次次的士,所以先轉。

大宅

醒目開學勳章

我之前已經用一個星期同佢講, 佢都話好, 但一入課室就...

我返唔到BEE BEE 學前英語, 因我要返工, SAT 都要半日, 冇人可以幫我湊去 返, 所以我只可以搵星期日學

原帖由 烑烑媽 於 10-12-13 10:35 發表
我囡囡ok呀,冇喊,我曰曰同佢講,你大個喇,要自己入去上堂,媽咪係門口等你,唔會走開,講足一星期。
你試下係beebee學住先,佢都有學前英唔班。
因為我住富亨,大埔中心近D,以前返beebee次次的士,所以先轉。 ...

別墅

回覆 9# 烑烑媽 的文章

我囡囡都係小王子學緊英文+畫畫。
見倒她現在都有進步。所以應該都會繼續學。
我都覺得早啲俾小朋友一路培育會進步得快d!
有次係中心個度見倒一位學生,放左學出黎,上完英文班,老師一問她的英文問題,她很快很準的回答了。感覺到很不害羞和聰明的。於是問問她的家長小朋友幾歲。一問下,原來只有兩歲半。從小就有上playgroup,還未上幼稚園的。
所以覺得從小培育很重要,大了再學效果可能要慢點。
我囡囡差不多三歲我先俾她開始學野,諗諗下都覺得有啲遲。

複式洋房

..........好似賣緊廣告,haha

因為次次都見你超詳細講述當時情形,(笑)好似賣緊廣告.

侯爵府

原帖由 lovelbabyboy 於 18-12-2010 01:23 PM 發表
次次都好鬼詳細(笑)~反而俾我覺得有點假.....(笑)因為次次都見你超詳細講述當時情形.可能這就是你的個人風格吧~.(笑)好似賣緊廣告.

首頁

尾頁

跳至