嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

依加8w,上星期先知係孖胎,之前已經好奇怪,嘔到死,之前果胎都無咁呢,後來知道係孖胎,醫生話一定會嘔,但我想知大家嘔左幾耐?因為我真係好辛苦,有時一日嘔十幾次,食餅同包都嘔,飲啖水都想嘔

別墅

我嘔到5个月, 平均嘔2-3次一日

試下食D 酸 ginger..

大宅

我整個懷孕過程都冇嘔過, 但後期就有少少胃酸倒流嘅情況出現, 不過唔算嚴重, 所以冇食藥

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我同你一樣,一次都無嘔過,
醫生都好奇怪點解我唔嘔 :)

只係喺4,5個月時試過一次胃酸倒流,
食左一次藥就無事啦~

原帖由 cherishbaby 於 10-12-20 12:55 發表
我整個懷孕過程都冇嘔過, 但後期就有少少胃酸倒流嘅情況出現, 不過唔算嚴重, 所以冇食藥

With GOD all things are possible.

大宅

原帖由 CoCoB 於 10-12-20 16:49 發表
我同你一樣,一次都無嘔過,
醫生都好奇怪點解我唔嘔 :)

只係喺4,5個月時試過一次胃酸倒流,
食左一次藥就無事啦~

係呀~ 真係感恩啦, 我有朋友嘔到喉嚨出血呀~

民房

我都嘔到6個月呀, 都有試過嘔到喉嚨出血~~

別墅

回覆 7# hc1018 的文章

我喺8wk-12既時候比較辛苦d...不過都係嘔咗4、5次咗右~

男爵府

見到你地有d孖媽無嘔真係好羨慕,希望可以係度痴下你地的福氣,我由6w,嘔到依加8w幾,已看左普通科醫生,食埋藥,食住藥就好d,連孕產科醫生都係俾d止嘔藥我咋,一日嘔十幾次,真係喉龍都出晒血,個咀又乾晒都唔係好敢飲水,連野都唔多想講,可能我個胃一向都唔好啦,希望呢d日子快d過!!!

複式洋房

爸B勳章

由開始到7個月,我都冇嘔過,而且食得訓得!
不過7個月左右,我就開始有少少胃酸倒流嘅情況,而家就少食多餐,食飽唔飲咁多水就好d,不過始終孖b頂左個胃,所以都唔多舒服!

子爵府

完全冇嘔過, 剩係成日流鼻血

大宅

嘔到12weeks 就停了,現在13 weeks 幾,有作嘔,不過無嘔。
但仲係個胃好頂,沒有胃口。所以體重未有增加。

大宅

完全冇嘔過,一D事都無!

大宅

我陀孖,無嘔過

大宅

我嘔到12朝開始有好轉
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

Six months! Then twin-twin transfusion & high blood pressure and had to admit to the hospital until giving birth on 31 weeks. Thanks God we're all fine now!

別墅

我都係剛剛星期四先至知,因為星期二同埋四流啡,所以去睇,咁醫生照陰超話有兩點喎。其實我都唔識睇。
呢幾 日都係少少咁流啡,希望快D無呢D嘢啦。
我係條腰痛,作嘔,但又無實質嘔過喎。
而家7週。但醫生話要過多2個星期Double check
個due date 喎。

原帖由 hc1018 於 10-12-20 10:45 發表
依加8w,上星期先知係孖胎,之前已經好奇怪,嘔到死,之前果胎都無咁呢,後來知道係孖胎,醫生話一定會嘔,但我想知大家嘔左幾耐?因為我真係好辛苦,有時一日嘔十幾次,食餅同包都嘔,飲啖水都想嘔 ...

洋房

由wk7嘔到生之前果晚, 唔係咁飲得鮮奶, 唔係好食到野, 每日都係食2個烚蛋加一杯媽媽奶, 午餐同晚餐都食到好少野....醫生都冇比止嘔丸...不過..佢地都ok重...有4.7lb同5.8lb...

記住食野重質不重量呢!!!加油!

男爵府

我最終嘔到入院吊鹽水,驗血報告真係甲狀線素偏高令到嘔,食左甲狀線藥就無點嘔,食到野,早知就一早入院,唔駛嘔到輕過未陀之前

等待驗證會員

我當時由第一個嘔到第四個月, 飲水都嘔. 超辛苦!但現在看見他們. 什麼都直得. 努力. add oil!!!

原帖由 hc1018 於 10-12-20 10:45 發表
依加8w,上星期先知係孖胎,之前已經好奇怪,嘔到死,之前果胎都無咁呢,後來知道係孖胎,醫生話一定會嘔,但我想知大家嘔左幾耐?因為我真係好辛苦,有時一日嘔十幾次,食餅同包都嘔,飲啖水都想嘔 ...

首頁

尾頁

跳至