跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

我第一次睇私家有得聽,當時9w2d.

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

太早就未有得聽, 如果你8WKS就應該有得聽, 你下次去咪叫佢播比你聽同問下佢心跳幾多囉, 唔洗擔心, 可能醫生唔記得?

原帖由 careywai 於 11-1-8 09:53 發表
各位準媽媽:

你地去私家醫生照超聲波有無聽bb心跳?

我問過好多人都有, 好似只係得我一個無.

醫生只係zoom大bb比我睇心跳.

可能見個個都有得聽~

我都好想聽下呀 > ...

大宅

我6wks 幾時都係比我睇心跳咋...冇比我聽, 佢話阿b 太細....可能因為咁, 所以佢唔比我聽掛!

洋房

我上星期 8w 去照時, bb心跳聲已經好勁啦

別墅

我7W時都只係得睇...冇得聽.
等我下次覆診時問下醫生有冇得聽先.

複式洋房

啱啱照完,未夠8w, 聽到心跳,感覺真係好神奇。宜家諗起都眼濕濕!

大宅

我上星期去照, 計LMP應該係9W, 但醫生話BB得8W, 可能遲排卵卦~ 佢同我度完BB SIZE就開SPEAKER比我聽BB心跳喇! 真係好奇妙呀!! 如果你想聽, 下次去檢查時再同醫生講丫~

大宅

MommyPanel勳章

我6w2d, 仲未去照過, 不過今朝在床上感到小腹一陣顫動,似係bb心跳, 你地試過未?

民房

原帖由 jackally 於 11-1-11 12:58 發表
我6w2d, 仲未去照過, 不過今朝在床上感到小腹一陣顫動,似係bb心跳, 你地試過未?

我6week, 醫生已比我聽bb心跳, 昨天我再去覆趁, 已經是8week,大左好多, 真係要叫醫生比你聽下,好奇妙架...

禁止訪問

大宅

我啱啱睇完c+, 原本計有8wk, 但可能遲排卵得7wk2, 睇到有閃閃, c6就好心急問醫生有冇得聽, 醫生解釋要聽就要較強度啲去檢查, 對佢唔係咁好, 叫我地唔使咁心急, 見到閃閃已經代表無問題!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我 7w 照到閃閃但都未聽過心跳....上次去檢查見醫生搵左好耐, 仲勁擔心, 我仲即刻問醫生有冇心跳...佢話有我先放心咋.......唔知係咪我飲得水少難照....

希望下次再去可以見到佢大好多啦~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我今日第二次照肚,但佢都冇俾我聽BB心跳聲
第一次照6W5D,但照左出黎BB係6W1D(0.48cm) (我有點擔心)
而今日原本係8W5D,但照左出黎BB竟然係9W (2.29cm)...
我個BB突然爆肥呀!!!*0*
邊間診所照先可以聽到BB心跳??? 我都想聽>.<"

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Anna_cctc 於 11-1-17 15:15 發表
我今日第二次照肚,但佢都冇俾我聽BB心跳聲
第一次照6W5D,但照左出黎BB係6W1D(0.48cm) (我有點擔心)
而今日原本係8W5D,但照左出黎BB竟然係9W (2.29cm)...
我個BB突然爆肥呀!!!*0*
邊間診所照先可以聽到BB心跳? ...

你食左乜野可以長胎長得咁好呀?

我計 M 期阿 B 細左 2w, 計排卵期阿 B 細左幾日...

禁止訪問

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我有問佢,但佢好似冇回應....(最後冇得聽心跳tim..)
不過算啦,今次見到BB咁健康又肥又圓我起碼冇咁擔心!
下次去第二間睇下有冇得聽心跳先

我每星期飲一次花膠湯
隔日或隔三日飲媽媽奶, 其他日飲高鈣低脂奶
一肚餓就要食野(唔餓得,一餓就嘔)
每日KEEP住食惠氏葉酸

大宅

我尋日去醫生度照完,上次(7wk4day)同今次(9wk4day)都無俾BB心跳聲我聽啦~~~我依家先知可以聽ja~~~

洋房

我8wk照時問醫生可唔可以聽心跳,但佢話呢d只係儀器發出既聲明,仲係初期對bb唔係咁好,所以我無俾我聽...

首頁

尾頁

跳至