跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無人知好唔好, 係唔係因為係屋村無咩人知呢?
想知佢地既老師好唔好。

男爵府

我都想知,因為我報左n,但未in,上次去過校社,我自己感覺就好鍾意,但我比較遠,都希望收啦,因我太遲報n班了

禁止發言

大宅

原帖由 hc1018 於 11-1-12 13:38 發表
我都想知,因為我報左n,但未in,上次去過校社,我自己感覺就好鍾意,但我比較遠,都希望收啦,因我太遲報n班了

你係在職媽媽?如果唔係既可以比半日既n1小朋友讀?

別墅

我小朋友讀過呢間幼稚園, 覺得d老師好好...

男爵府

回覆 4# yc_bb 的文章

我係在職媽媽,有工人,但今年七月會生第二胎

男爵府

回覆 5# katekei 的文章

今日剛in n班,覺得老師都好好,唔知收唔收呢?

別墅

請問荃灣碼頭边間幼稚園要出世紙先可報

大肚婆都去報'''要出世紙先可''我真的想知道,,要咁誇張,,pls''thx''有冇mama知呀 ??????????????????????THX''

大宅

原帖由 hc1018 於 11-3-12 16:30 發表

我諗都收既!!!甘幾時知結果?
最緊要老師好。我住好近成日都同阿囡去望下見d老師都好好笑容。下個星期六去親子班可以再了解一下。

男爵府

畀面勳章

原帖由 0777mama 於 11-3-14 03:42 發表
大肚婆都去報'''要出世紙先可''我真的想知道,,要咁誇張,,pls''thx''有冇mama知呀 ??????????????????????THX''

咪救世軍 lor~!不過係要有出世紙先可以報!

大宅

原帖由 hc1018 於 11-3-12 16:30 發表

請問你係上午/下午班?你幾時報名架?..

男爵府

回覆 11# meilo 的文章

我遲左報名,上年十月先報名,得番下午班咋,同埋當時大部份的n班都full晒

大宅

原帖由 hc1018 於 11-3-19 12:48 發表
我遲左報名,上年十月先報名,得番下午班咋,同埋當時大部份的n班都full晒

我係報k1我就12月至報都係得下午班, 今個星期去親子班可以睇下d老師同埋學校環境。

大宅

hc1018 發表於 11-1-12 13:38
我都想知,因為我報左n,但未in,上次去過校社,我自己感覺就好鍾意,但我比較遠,都希望收啦,因我太遲報n班了 ...

請問結果收唔收?...你囝/囡介左片未?有咩嘢係令你鍾意呢間?~thx!

大宅

我住佢附近,,,,,我都覺得幾好,,因為我朝朝返工都見到佢地接小朋友,,,,有好多人接校車,,,,係勁多,,,而且成日裝修,,,整新野

大宅

我就係覺得佢既校舍幾靚又幾大又乾淨,所以先想報佢地既n1,但可惜佢地得下午n1,而家心大心細唔知好無讀,本來有間全日n1已收我囝囝,但又好似唔係太滿意,唔知好無報多一間,可惜玄圓n1得半日,重要係得番下午有位,如果佢有全日就唔洗煩喇~因為我一心想比囝囝返全日,等佢學好d自理,返半日得3個鐘好似太短時間,可能學唔到d咩~

大宅

jovychan95 發表於 11-5-21 23:40
我住佢附近,,,,,我都覺得幾好,,因為我朝朝返工都見到佢地接小朋友,,,,有好多人接校車,,,,係勁多,,,而且成日 ...

我都係住圓玄附近又係日日見佢好多老師同嬸嬸接校車。
我都上左3次既親子班d老師幾好而且個校舍都幾好, 夠大同夠乾淨所以5月中時都交埋雜費做埋校服。間學校都幾好如果你交左雜費但係7月中時你唔讀只要你書面通知佢甘可以退番錢, 我d朋友話好少幼稚園可以甘佢地話幾好同埋攪4次親子班間學校好重視d小朋友所以本來我都有間全日收左我個女但環境唔係甘好而且老師都麻麻最後都決定比佢讀圓玄。

男爵府

回覆 yc_bb 的帖子

你已經上了親子班啦?我今星期六先上第一堂,會玩咩架,因為我大住肚,我怕我會好辛苦吖,我個仔都係得下午n班咋,不過無法啦,我太遲,咁都照俾佢讀囉,佢的教社又真係好大,同埋可能玄園係有錢,所以都唔會貪錢,同埋我個係細仔,會11月先入學,俾少兩個學費,有d學校係唔會收住架

大宅

hc1018 發表於 11-5-24 13:18
回覆 yc_bb 的帖子

你已經上了親子班啦?我今星期六先上第一堂,會玩咩架,因為我大住肚,我怕我會好辛苦吖,我 ...

我唔知k1同n1係唔係一樣。我個女係k1甘第一堂就聽故事之後排隊去洗手間之後返課室食茶點, 第二堂都係出面做d運動之後又係去洗手間食茶點, 第三堂就係做手工之後同第1,2堂一樣。其實家長都唔駛做d咩只係坐係後面都唔係好辛苦。

其實真係好少學校收左你但叫佢遲d至返好多都係唔收。個時我都成12月至報名都仲有位可能係屋村無咩人會讀所以甘多位。

首頁

尾頁

跳至