論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

隻野自把自為, 係廚房一邊做野一邊開大個手機聽歌, 唱歌, 有時就帶住耳筒聽歌, 你地會唔會比工人咁做?

大宅

醒目開學勳章

No way,特別係要照顧小朋友及老人家的,如果有事,佢咪有機會聽唔到。

原帖由 happyfanny 於 11-1-27 12:22 發表
隻野自把自為, 係廚房一邊做野一邊開大個手機聽歌, 唱歌, 有時就帶住耳筒聽歌, 你地會唔會比工人咁做?

大宅

畀面勳章

no la..

珍珠宮

係公司做野都唔可以咁啦~~

男爵府

原帖由 happyfanny 於 11-1-27 12:22 發表

不容許

公爵府

無可能!!!絶對不容許咁樣做野!!!

SO FAR亦未有一個工人咁樣做..

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

仲wear ear phone??? 即係做埋聾耳陳??? 叫都大條道理聽唔到? 咁咪唔使做? 唔比.

伯爵府

唔可以.

大宅

唔比.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔需要...
聽住電話/聽住歌做野都唔可以...

大宅

唔比 ! 電話都唔可以講, 點可能可以聽歌.

男爵府

NO!

男爵府

畀面勳章

o係我第一次請工人前,我覺得無問題,(我o個陣覺得人地有朝到晚都對住我,一d娛樂都無,好慘o者)
但之後經歷過:
一朝早佢o係廚房開大部機聽歌,完全唔諗下太太同bb仲訓緊。
之後同佢講好嘈,佢帶住個耳機聽,但大聲到離幾尺遠都聽到d音樂,我企o係後面叫都聽唔到,何況bb喊?
再加上無時無刻都唱歌,拖地又唱、洗碗又唱、電視播英文歌又唱…連出街我老公o係車播sammi,聽聽下又跟住唱!!完全係嚴重騷擾我!未試過係唔明有x煩架喇!!
所以之後我唔再比工人工作時間聽歌唱歌!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

of course not la

別墅

原帖由 Tamama527 於 11-1-27 14:53 發表
of course not la

唔比,我個工人煮飯時又係帶住耳筒講電話同聽歌,跟著一邊長開水候洗菜,一邊搞煲湯都得,即刻比我丙..

水晶宮

我老細都唔比我聽住歌黎做野啦

大宅

但當無人係屋企或只有小朋友時, 佢地一定會咩都做齊 (傾電話, 聽歌, 唱歌):;pppp:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我前朝公主就試過了, 新嚟上工, 簽約前已講明工作時間內唔可以講電話, 當然俾我捉到啦, 唔講電話, 但又俾我捉到佢戴住ear phone, 嗰個係音樂電話, 佢見到我仲冇除返個ear phone出嚟, 我問佢喺度做乜, 佢話聽音樂喎, 老實講, 戴住ear phone, 我點知佢係講電話定聽音樂? 與其估估下, 不如連音樂都唔好聽, 我話工作時間唔可以, 結果, 又再第3次挑戰我, 就係喺佢房用個音樂電話揚聲聽音樂, 我直情同佢講, 工作時間唔可以聽音樂, 自始就再冇哩啲事發生了.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 happyfanny 於 11-1-27 23:17 發表
但當無人係屋企或只有小朋友時, 佢地一定會咩都做齊 (傾電話, 聽歌, 唱歌):;pppp:

咁無符個喎!

大宅

唔得,如warm 佢一次都繼續聽,你可以找個另一個/ 唔再用工人啦...

首頁

尾頁

跳至