論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題。怎辦?請幫忙。

別墅

我會交比佢然後叫佢即刻在我面前開

男爵府

回復 1# eatcookies 的帖子

跟住怎辧?

大宅

真不幸,我請過3 個工人,有2 個都試過咁樣。收到呢D 信,我會即時俾佢,叫佢拆開同解釋俾我知係乜事。然後會問佢究竟會唔會還。如果還就要佢同意我每個月扣起佢份人工同佢還,直至還清所有債務為止 (一定要black and white)。如果佢唔想還,就叫佢走 (即走定1 個月通知就視乎您需要而定。但如果1 個月通知,一定要black and white)。

通常收到呢D 信係佢同人做擔保,而個借款人走左佬。如果佢自己借錢,通常都會如期還,唔會俾您收到呢D 信,除非佢自己根本諗住走佬。

民房

炒啦. 唔用得架啦.

複式洋房

我最近都是同一遭遇. 本想即炒, 但細心諗真, 佢其他嘢都 ok, 而且都有心還$. 就算我找過一個, 我都唔擔保佢無同人借$. 所以, 我只係要佢每個月出糧, 就即刻去還$, 然後俾返 d 單據我 keep copy.

大宅

agree...
原帖由 Palliu 於 11-1-28 17:49 發表
我最近都是同一遭遇. 本想即炒, 但細心諗真, 佢其他嘢都 ok, 而且都有心還$. 就算我找過一個, 我都唔擔保佢無同人借$. 所以, 我只係要佢每個月出糧, 就即刻去還$, 然後俾返 d 單據我 keep copy. ...

首頁

尾頁

跳至