美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

而家我做緊,但係網上查唔到呢隻係咩機,有無人知道?可否分享一下。

複式洋房

I've tried twice. The sales try to convice me to buy course. $4000/month, about 8 -10 times. I haven't decided yet. Does it work for u?

原帖由 小虎88 於 11-2-13 12:01 發表
而家我做緊,但係網上查唔到呢隻係咩機,有無人知道?可否分享一下。

子爵府

陪月勳章

剛剛睇完個post, 另一個媽咪話原來 SL = C6
原帖由 小虎88 於 11-2-13 12:01 發表

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

請問係咪美容師做ga? 4000/month about 8-10 times..咁係咪1 month內 做10次 ?

複式洋房

她說$4000任做一個月, 但要最多每4日做一次, 咁即係大約8-10次. 又或者$5000兩個月共8次, 現在做緊promote, 每次都sell我,我諗緊好唔好試下, 最怕做完未得又要加course, 咁做做下咪過萬囉! 請問乜嘢叫c6?
原帖由 pwsmay 於 11-2-21 10:23 發表
請問係咪美容師做ga? 4000/month about 8-10 times..咁係咪1 month內 做10次 ?

大宅

原帖由 iris-pc 於 11-2-21 11:29 發表
她說$4000任做一個月, 但要最多每4日做一次, 咁即係大約8-10次. 又或者$5000兩個月共8次, 現在做緊promote, 每次都sell我,我諗緊好唔好試下, 最怕做完未得又要加course, 咁做做下咪過萬囉! 請問乜嘢叫c6? ...

我而家就係買左第一個COURSE$4000任做,亦己經做左6次啦,效果普通到唔普通,幫我做個女仔仲非常之唔掂,頭嗰幾次只係用好求其光係面上電幾吓,話就話每次要做5-10分鍾,廢話,一定無咁奈囉,另外,原來鼻下面上唇位係唔做既,但係你買嗰時又無講,試做嗰時又會幫你做一邊,簡直係不知所謂。不過,我而家係想問呢部機係咩機,因為我係網上搵唔到資料,無辦法了解多D,如果大家知道,可否分享下!

複式洋房

乜鼻下面上唇位係唔做咩? 佢又無講喎, 個女仔剩係話連眼肚位都做埋,所以眼肚都會firm番D.如果做6次都無效,又真係廢廢地喎.
原帖由 小虎88 於 11-2-21 13:25 發表

我而家就係買左第一個COURSE$4000任做,亦己經做左6次啦,效果普通到唔普通,幫我做個女仔仲非常之唔掂,頭嗰幾次只係用好求其光係面上電幾吓,話就話每次要做5-10分鍾,廢話,一定無咁奈囉,另外,原來鼻下面上唇位係唔做既,但係你買 ...

大宅

原帖由 iris-pc 於 11-2-23 21:26 發表
乜鼻下面上唇位係唔做咩? 佢又無講喎, 個女仔剩係話連眼肚位都做埋,所以眼肚都會firm番D.如果做6次都無效,又真係廢廢地喎.

係呀,第一次試做嗰時就同我做左一邊,到買左coruse正式之後就同我講唔做喎!我發哂火咁問條女佢仲話:我唔知架,第一次唔係我同你做。我:吓,咁大間公司無制度架,個個講野都唔同,唔係一致架咩!條女:你唔好咁嬲啦,我幫你出去問下先。唔係化你施舍我呀。低能!最後都有同我做埋另外一邊,不過,佢地話只係做一次,一次就搞掂喎,如果上唇位一次可以搞掂,點解個面要做咁多次?佢地擺明老點啦!
同你講眼肚位都做,哈哈,真係睜大眼講大話,"痴"左膠紙點做呀!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

yes, sure is medlite C6.
You can see the name "medlite" on the machine.

原帖由 MaMa2008 於 11-2-21 06:20 發表
剛剛睇完個post, 另一個媽咪話原來 SL = C6

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

I did many times in clinic, very painful but effective.
But I could not feel any pain at all when I did in Physical, so you can imagine why the result 普通到唔普通.

洋房

Hi Vet,

Can u pls pm me which clinic has medlite c6? Thanks.

原帖由 vet 於 11-2-23 23:06 發表
I did many times in clinic, very painful but effective.
But I could not feel any pain at all when I did in Physical, so you can imagine why the result 普通到唔普通.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

that clinic is expensive, not recommended.
unless you want to have it done by doctor, you may do it in beauty salon. a lot of beauty salon do C6.

原帖由 jenleelee 於 11-2-23 23:36 發表
Hi Vet,

Can u pls pm me which clinic has medlite c6? Thanks.

水晶宮

畀面勳章

我之前係果度造FACIAL好多年, 不過唔RECOMMEND人去呢間,而家真係麻麻.

男爵府

我而家都做左差不多 3個月, 最初幫我影相時, 個 sales話我 d 皮膚狀況, 起碼要做 3個月任做 course 至好喎, 終於都係買左 3個月course... 講真, 效果同佢地 poster 所講真係好大出入, 如果做一次已經可以收毛孔 and 改善皮膚 etc 的話, 咁我而家已經做左3個月, 咁咪好似鷄蛋咁白滑, 問我 d 皮膚有冇好轉到, 咁的確係好左 d 囉, 比未做個時皮膚 firm 左 d 同埋滑左 d, 毛孔比之前收細左 d, 不過係 dd 囉...mouth:
原帖由 小虎88 於 11-2-21 13:25 發表

我而家就係買左第一個COURSE$4000任做,亦己經做左6次啦,效果普通到唔普通,幫我做個女仔仲非常之唔掂,頭嗰幾次只係用好求其光係面上電幾吓,話就話每次要做5-10分鍾,廢話,一定無咁奈囉,另外,原來鼻下面上唇位係唔做既,但係你買 ...

子爵府

咁我都無謂side 錢去做! 睇個poster 所謂, 美容師又講, consultant 又說服你買, 講到做一次就好見效, 好彩無買到, 多謝你分享, 令我堅定d 唔買!

原帖由 akina1995 於 11-2-24 17:21 發表
我而家都做左差不多 3個月, 最初幫我影相時, 個 sales話我 d 皮膚狀況, 起碼要做 3個月任做 course 至好喎, 終於都係買左 3個月course... 講真, 效果同佢地 poster 所講真係好大出入, 如果做一次已經可以收毛孔 and ...

大宅

原帖由 akina1995 於 11-2-24 17:21 發表
我而家都做左差不多 3個月, 最初幫我影相時, 個 sales話我 d 皮膚狀況, 起碼要做 3個月任做 course 至好喎, 終於都係買左 3個月course... 講真, 效果同佢地 poster 所講真係好大出入, 如果做一次已經可以收毛孔 and ...

初初我都係諗住做3個月,不過諗諗吓都係睇定D先,最後買左1個月,睇效果,不過做左第4次就肯定自己上當啦!

男爵府

自己用左錢買就冇辦法啦... 如果妳地仲考慮緊, 我真係覺得唔多需要買呢個 treatment, 如果自己做 facial 勤力 d, 隔日係屋企 full 下 mask 都已經有改善.

原帖由 nc2000 於 11-2-24 19:57 發表
咁我都無謂side 錢去做! 睇個poster 所謂, 美容師又講, consultant 又說服你買, 講到做一次就好見效, 好彩無買到, 多謝你分享, 令我堅定d 唔買!

男爵府

就算任做 1個月8次, $4000/8=$500, 一次做 5分鐘,
1分鐘$100, 但出黎效果唔值囉, 寧願買個靚 d 既 facial 做都冇咁失望.
原帖由 小虎88 於 11-2-24 21:25 發表

初初我都係諗住做3個月,不過諗諗吓都係睇定D先,最後買左1個月,睇效果,不過做左第4次就肯定自己上當啦!

大宅

原帖由 akina1995 於 11-2-25 10:35 發表
就算任做 1個月8次, $4000/8=$500, 一次做 5分鐘,
1分鐘$100, 但出黎效果唔值囉, 寧願買個靚 d 既 facial 做都冇咁失望.

你計左條數出黎,感覺好"灰" ﹐1分鍾$100蚊

男爵府

計落我灰過妳3倍喎仲有, 最初佢地話做完打光, 塊面會比較乾, 跟住又游說我買個 YP course for 補水 (only 15分鐘完成), 仲要話係優惠一次過買三sets leaser 既客戶, 但係都要 $4000 - 10次, 我聽完都啋佢地都傻, 我話我冇晒錢, 唔會再買任何野, 就算有錢, 我都唔可以咁樣用錢喎.
原帖由 小虎88 於 11-2-25 13:04 發表

你計左條數出黎,感覺好"灰" ﹐1分鍾$100蚊

首頁

尾頁

跳至