想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

花仔都沒有食雞翼呀,一直以嚟,我都係買澳洲雪藏雞脾,是標明沒有打賀爾蒙的。

原帖由 HappyDay2008 於 11-2-17 13:01 發表
自由廣場果面有人話唔好比小朋友食太多chicken wing, 有個4歲女仔個胸部附近有一粒野凸咗出嚟,醫生話係食得chicken wing多,因為 D激素會令小朋友過早發育,有人仲話男孩子早發育仲會生得好矮,之前我都有聽其他朋友講 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁就大件事, curtis係超鍾意食chicken wing, 我都知唔係太好架啦, 所以有時都比drum stick 佢食, 但未又係雞!!!! mouth:

係啊, 番左學係d語言好好多的, curtis都識講好多有意義的句子, 當然英文好一點, 但廣東話都好進步啊! 另外, 佢依家都成日改歌詞, 係學校唱的歌, 以前教佢唱的歌, 佢都好鍾意換左d noun, 以為自己係樹狂唱, 好攪笑啊!

原帖由 fishballbaby 於 11-2-17 17:40 發表
花仔都沒有食雞翼呀,一直以嚟,我都係買澳洲雪藏雞脾,是標明沒有打賀爾蒙的。

禁止訪問

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

All

Good morning!

Fion,

妳係唔係FTM?

禁止訪問

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

咁妳係一個工人湊兩個BB?

原帖由 cookie_elmo 於 11-2-18 10:10 發表
no ar,
我要返工的.
不過公司都好FREE

禁止訪問

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

good morning,
八媽,

我又唔可以話qq食d咩, 唔食d咩, 總之佢對meat & fish之類都唔係太like, 又得選擇, 佢會食比教喜歡食白飯/noodles, 以前佢都好like菜, 依家菜佢都會選擇過, 好似菜心, 佢只食菜莖唔食菜葉, 好煩的.

在屋企, 我哋要分開飯餸比佢食, 食咗佢最唔like的meat/fish先, 再食菜, 再食飯...但在學校, 老師又話佢ok, 我都唔係好明...總之, 依家比學校笑佢大食, 如果佢like的嘢食, 就要添食...老師都好好人, 我同佢講過, 話qq係唔食粥的, 所以食粥嗰餐, 老師會另外比個包包佢. 佢人仔細細, 但都幾大食架

侯爵府

我星期日會去呀!原來妳仲有媽咪幫手,我以為妳一個工人可以攪掂兩個BB咁勁 。

原帖由 cookie_elmo 於 11-2-18 10:51 發表
係我媽咪再加個工人,都幾辛苦. 
你星期日去唔去呀 ? 

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

其實我覺得呢, 好似QQ & 小Q咁, 我諗我個工人, 真係可以一個頂兩個架...佢都好快手快腳, NON STOP做嘢, 加上QQ又返學, 而且兩個都好跟姐姐...咁當然啦, 多個人幫手會好好多, 但又好似太多囉...

所以呢, 如果有老人家可以幫手睇頭睇尾, 都OK的!

原帖由 HappyDay2008 於 11-2-18 11:31 發表
我星期日會去呀!原來妳仲有媽咪幫手,我以為妳一個工人可以攪掂兩個BB咁勁 。

侯爵府

妳個QQ已經返左學差好遠,如果兩個一樣大,細個時都會幾辛苦,樣樣嘢(沖涼餵奶掃風換片)都要做兩次,星期日訪問下五媽辛唔辛苦?

原帖由 高齡產婦 於 11-2-18 12:27 發表
其實我覺得呢, 好似QQ & 小Q咁, 我諗我個工人, 真係可以一個頂兩個架...佢都好快手快腳, NON STOP做嘢, 加上QQ又返學, 而且兩個都好跟姐姐...咁當然啦, 多個人幫手會好好多, 但又好似太多囉...

所以呢, 如果有老人 ...

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

一媽

咁大哥就要食少D雞翼喇,我曾聽人講,有個小女孩六歲便發育了,原因就是喜歡吃雞翼。
一係你都去買D賀爾蒙FREE既雞比大哥喇,可能有淨雞翼賣的,舖頭就响錦繡商場入面,你成日都去錦繡架喇,順路買翻包。

花仔的同學講嘢都好叻架,所以我好鍾意花仔返學,要同多D叻既同學仔玩先至會有進步。

原帖由 ootolai 於 11-2-17 19:49 發表
咁就大件事, curtis係超鍾意食chicken wing, 我都知唔係太好架啦, 所以有時都比drum stick 佢食, 但未又係雞!!!! mouth:

係啊, 番左學係d語言好好多的, curtis都識講好多有意義的句子, 當然英文好一點, 但廣東話 ...

侯爵府

四媽

QQ肯食菜好叻仔呀,又肯食咁多嘢,花仔只吃魚和雞,不吃豬、牛和菜,好在他喜歡食生果,來補充吓FIBER。

請工人真係講彩數,四媽請到個TURBO手工人,大小Q又肯跟,的確GOOD呀!

原帖由 高齡產婦 於 11-2-18 11:27 發表
good morning,
八媽,

我又唔可以話qq食d咩, 唔食d咩, 總之佢對meat & fish之類都唔係太like, 又得選擇, 佢會食比教喜歡食白飯/noodles, 以前佢都好like菜, 依家菜佢都會選擇過, 好似菜心, 佢只食菜莖唔食菜葉, 好煩 ...

侯爵府

HELLO! 到時星期日請自我介紹,我是花C9,會帶住一個金啡色頭髮的頑童。

原帖由 cookie_elmo 於 11-2-18 13:30 發表
都辛苦, 咩都一齊, 無論飲奶 OR 食飯, 沖涼好在工人同媽咪一人沖一隻 .

侯爵府

二媽

我見Three Sixty有些有機chicken, 有機chicken即係用天然方法養殖,咁係唔係即係冇打針,因為冇註明賀爾蒙FREE喎。

原帖由 fishballbaby 於 11-2-18 16:23 發表
一媽

咁大哥就要食少D雞翼喇,我曾聽人講,有個小女孩六歲便發育了,原因就是喜歡吃雞翼。
一係你都去買D賀爾蒙FREE既雞比大哥喇,可能有淨雞翼賣的,舖頭就响錦繡商場入面,你成日都去錦繡架喇,順路買翻包。

花仔的同學講嘢都 ...

侯爵府

八媽

依個咁專業既問題,可能要問吓一媽,我都响360和TASTE揾過雞,但係最多都係揾到來自美國的ORGANIC雞,都唔知有冇打賀爾蒙針,而我响錦繡買開的澳洲賀爾蒙FREE雞,就揾唔到第二樹有得賣,我都係入開去揾花表妹時順路買的。

原帖由 HappyDay2008 於 11-2-18 16:35 發表
二媽

我見Three Sixty有些有機chicken賣, 有機chicken即係用天然方法養殖,咁係唔係即係冇打針,因為冇註明賀爾蒙FREE喎。

侯爵府

咁我諗食嘉美雞都OK,因為話係不含激素,同嘉美雞都係天然方法養殖, 嘉美雞容易買好多。

原帖由 fishballbaby 於 11-2-18 16:43 發表
八媽

依個咁專業既問題,可能要問吓一媽,我都响360和TASTE揾過雞,但係最多都係揾到來自美國的ORGANIC雞,都唔知有冇打賀爾蒙針,而我响錦繡買開的澳洲賀爾蒙FREE雞,就揾唔到第二樹有得賣,我都係入開去揾花表妹時順路買的。

...

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至