自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

昨日天雨路滑, 我又拎住好多嘢, 一個唔小心我竟然...........跣底咗 , 好在有 2 位路過嘅小姐幫忙, 真係萬分感激........

原來香港仲有好心人.......

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

香港都有好心人呀

我記得幾個月前 我推住bb車出地鐵 點知發現去出口個條路有幾級樓梯要落 我咪自己搬bb車囉 有個中年男士見到已經想幫我 我話:我ok架啦 謝謝 行多一陣又有幾級要上 我又搬啦 突然有個後生仔衝過嚟幫我手一齊搬 跟住出口有條長樓梯 個男仔話幫我搬埋上去啦 不過真係唔想阻住人 我就話:我會收bb車 我ok架啦 真係非常多謝你 個男仔走咗之後 當我收緊bb車個陣 又有個女士行埋嚟我身边 問我:小姐 你需唔需人幫手? 你知唔知我真係好感動 短短路程 已經有3個人主動想幫我 真係人間有情

原帖由 ChristinaSo 於 11-2-20 00:42 發表
昨日天雨路滑, 我又拎住好多嘢, 一個唔小心我竟然...........跣底咗 , 好在有 2 位路過嘅小姐幫忙, 真係萬分感激........

男爵府

大廚勳章

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

人間有情

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

落雨天真係要小心d呀

原帖由 ChristinaSo 於 11-2-20 00:42 發表

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都試過呀...
不過當時係有一位婆婆扶起我架...諗番起都有D唔好意思呀

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一定仲有好心人既, 上年阿媽行街跌親起唔到身(滕蓋裂左), 都係好心人幫佢CALL白車~

珊瑚宮

環保接龍勳章

小心d呀, 跌親可以好大件事架. 有冇傷呀
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

首頁

尾頁

跳至