想生BB

跳至

首頁
12345...51

尾頁

大宅

Dear Kamun,

Thank for your blog!

估不到Apple都不應吃,大部份生果都有果酸,有什麼生果可吃?

此外,不可吃介蘭,西蘭花,有冇提議什麽蔬菜可吃?

祝快Bingo!

原帖由 kamun 於 11-3-24 17:39 發表

我第一次睇佢係2010年12月份, 何ec第一樣就話: 酸辣唔食得.

http://hk.myblog.yahoo.com/kamunbb/article?mid=192

你有時間可以睇睇

男爵府

回覆 39# kamun 的文章

THANK~等我去睇吓先~~一齊加油AR~

洋房

原帖由 sinsin_82 於 11-3-24 16:56 發表

我想問你係咪個個禮拜都去睇一次,連續食d藥傢?? 因睇咗一次佢都無話叫你幾時再返去睇~~仲有佢有無叫你不停戒口呀????

佢無叫我幾時覆診ga, 不過我自己個個星期五都去, 次次煲4柸藥, 有戒口, 戒得好清!

大宅

[quote]原帖由 sandrah 於 11-3-24 18:12 發表

多謝你的祝福, 大家咁話喇, 大家都早日好孕 ^.^

其實蘋果唔係唔可以食, 只是唔好日日食, 一星期食兩個都ok, 因為, 我之前跟減肥餐減肥, 所以早餐就食蘋果, 點知, 原來唔係咁好.
水果可以食車厘子和士多啤梨. 不可以食的水果有: 菠蘿, 杧果, 榴槤, 奇異果, 西柚.
菜可以食就有: 菜心, 荷蘭豆, 豆角, 小棠菜, 唐生菜, 豆苗, 馬齒莧, 枸杞菜, 燈籠椒, 油麥菜, 西芹, 瓜類.

男爵府

回覆 43# justinlilian 的文章

咁你睇咗佢幾耐ar?? 點解個個去睇佢,佢都淨係識叫人戒口傢,咁佢有無話你咩事ar??

洋房

原帖由 sinsin_82 於 11-3-25 09:37 發表
咁你睇咗佢幾耐ar?? 點解個個去睇佢,佢都淨係識叫人戒口傢,咁佢有無話你咩事ar??

我睇左佢一個月, 之前年幾都無bb, 佢話我濕底, 我好恨有bb, 所以聽晒佢話戒清晒, 今朝check bingo左喇, 今晚再去等佢confirm我!

大宅

回覆ericawong213816

Dear Ericawong213816,

祝你個仔快高長大,健健康康!

想問你們看何ec之前有冇做過有関檢查?知道有边方便問題,何ec幫你們條理?

因我c6丁丁不好,唔知何ec有冇睇開這方面?

原帖由 ericawong213816 於 11-3-21 23:29 發表
我之前同C6一齊睇佢生BB的, 睇咗約3個月,我個仔而家20個月大啦, 好多人話佢串, 但我諗人夾人啦, 我又覺得佢幾好WOR

大宅

原帖由 justinlilian 於 11-3-25 09:52 發表

我睇左佢一個月, 之前年幾都無bb, 佢話我濕底, 我好恨有bb, 所以聽晒佢話戒清晒, 今朝check bingo左喇, 今晚再去等佢confirm我!

恭喜你呀..yeah yeah yeah!!!

你每個星期五都去睇一次, 咁你排卵之後去睇個時, 有冇改藥坊呀. 你cycle幾多? 幾時dodo呀? 可以講D詳情我知嗎? 我都好想早日bingo呀, 唔該你先. Thank you Thank you.

男爵府

回覆 46# justinlilian 的文章

佢要你戒既野係咪好多傢,你竟然咁犀利可以戒清哂???你係咪每星期都去睇EC一次傢??
恭喜你呀~~可以做兔媽媽~祝BB肥肥白白,健健康康~

洋房

原帖由 sinsin_82 於 11-3-25 12:36 發表
佢要你戒既野係咪好多傢,你竟然咁犀利可以戒清哂???你係咪每星期都去睇EC一次傢??
恭喜你呀~~可以做兔媽媽~祝BB肥肥白白,健健康康~

多謝晒, 係呀戒甜野, 老火湯, 奶, 面, 芥蘭, 西蘭花, 花膠, 鮑蔘翅肚, 生冷凍野, 魚生, 差不多喇!
每星期都去ga, 我去灣仔睇的!^.^

洋房

原帖由 kamun 於 11-3-25 11:52 發表

恭喜你呀..yeah yeah yeah!!!

你每個星期五都去睇一次, 咁你排卵之後去睇個時, 有冇改藥坊呀. 你cycle幾多? 幾時dodo呀? 可以講D詳情我知嗎? 我都好想早日bingo呀, 唔該你先. Thank you Thank you. ...

多謝晒! 我cycle 29日, 上月2月20日M開始, 我2月25日開始睇, 3月2號dodo, 3號 dodo, 6號dodo, 10號dodo, 共4 次, 我之前年幾都無ga, 我又高齡所以都好開心, 不過唔敢同人講住驚少氣, 我每個星期五都去睇ga, 次次藥方都改少少啦! 我祝你快D bingo!

大宅

我星期一覆左診, 問了ec, 佢話一星期最多飲4次中藥就足夠了, 仲叫我兩星期後再去見佢, 又叫我放心喇, 話我冇問題, 唔需要針疚喎.
希望兩個星期後有好消息喇. 返去飲安胎藥lu...

大宅

瞓得好勳章

我暫時只係睇過一次,佢一把脈就問我有冇肚痛,仲有係咪好累,果次係day5去睇,都算講中既,之後就同左佢講要生仔,佢就話食多d鹼性野,仲有好多野唔食得,因為濕熱...
呢個cycle我仲等待中,如果未中就會去再睇~
呢刻心情好緊張!

男爵府

睇咗兩次~問佢仲要調理幾耐~佢話可以返去努力,咁係咪唔洗睇得咁密AR???我去睇佢都話我濕熱~都係要戒口~太多野唔食得LA,唔知仲要戒到幾時~

大宅

各位jm,
請問何ec是否註冊中醫師,因我要claim保險?

洋房

回覆 sandrah 的帖子

好似唔係!

洋房

回覆 sinsin_82 的帖子

戒到有左先啦!

男爵府

我C6都有呢個問題, 所以我帶埋佢一齊去睇, 要唔怕醜同EC講, 佢會幫你調理

男爵府

我果日睇完何ec見個職員不停問人要唔要收據claim保險ar,so我諗是可以的!!

大宅

得架,我都有claim
希望我的寶貝們健健康康,快高長大,幸福快樂

首頁
12345...51

尾頁

跳至