自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

係琴行買咗鋼琴, 張調音合約係一年之內調3次, 其實使唔使調得咁密呢 ?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

要架, 最少都要兩次呀!
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我都覺得最少要2次
如果個琴移動過,例如搬屋後都要調

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 matoba 於 11-3-22 10:37 發表
係琴行買咗鋼琴, 張調音合約係一年之內調3次, 其實使唔使調得咁密呢 ?

因新買鋼琴係要調音, 其後再半年調一次, 琴行保用係包一年保養, 所以佢會幫新客首年調三次。

其後, 再繼保養, 琴行亦只係會幫客人調二次咋。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

每次大約要多少錢呢?

子爵府

琴行約$300

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

一年3次都唔密啦~我果個係三個月調一次,之前係私人上門嘅就$500一次,依家就阿哥會過黎幫我調就free嘅~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我1年調2次咋.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

鋼琴移動過要調,新琴最好每隔六個月調一次,過幾年,可以一年先調一次。

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 pigpigyy 於 11-3-22 14:43 發表
我1年調2次咋.

我個琴都有年幾無調過囉...但無走音喎...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我一年3次
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

男爵府

我個琴剛過保養期,
沒有調琴約三個月,
昨晚發現個middle G迴音特別大,
唔知是否調琴可以解決?

男爵府

我個上門調音師,係好盡責,到時到候會打電黎,但就好似追債咁,好似我欠佢咁,好討厭,打電話黎又不分時候,夜晚10點幾11點幾都試過,約d時間唔係明天就後日,妖坐定等你咩,打開銀包等你好母!!!!

大宅

回覆:想問鋼琴調音一年要調幾多次

調音幾$ 一次?
可否pm. 我, 癸盛

首頁

尾頁

跳至