自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果個價錢真係搵到d 咩國家級專人教, 唔爭在洗多少少錢, 請佢落黎hk 教啦

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無問題WOR,吾想去就直接講.

子爵府

真係好驚番大陸...自己大人番都怕
何況帶埋小朋友 實在有好多拐小朋友新聞
睇埋呢條LINK仲怕....
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1122353534141&comments
兩個都係我心肝定>3<

禁止發言

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我絶對唔會俾我個女離開我去大陸,我唔放心假手於人,就算我帶佢去大陸,都要四大護法跟隨。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

侯爵府

我c6都對大陸治安/擄子佬等事情, 都覺得好猖狂, 所以99唔會煩到我lee邊, 因我c6應該私底下拒絕哂奶奶要求.
我C6連去長隆都SAY NO.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你做得啱呀
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主坦白婉轉d同老人家講 係岩 比佢知你有幾不安同擔心 佢應該明白既
大人都驚大6 d野啦

侯爵府

老老實實, 深圳真係有好多國家級既老師/教練開班搵真錢, 個課程真係平靚正, 正統過hk既好多, 有朋友every weekend 都上去密集式上堂, 佢話人地教得好好架, 有 system 教, hardware/場地又好, 學得好快架. 佢既小朋友學左幾年啦.

但係 ----- 佢有driver, 車出車入, 自己貼身接送, 小朋友又有5/6 years, 個中心自己有保安人員核對出入. 咁佢先咁讚喎. 咁我自問無咁多人力財力時間同心力比個小朋友啦.

上邊係有好野學, 但係... 健康同平安係無價架. d老人家係上面熟環境, 又無人"要"佢條命, 當然覺得好正啦. 但係叫個小朋友咁細離家咁遠, 重離開阿媽就好唔人道羅.

伯爵府

牛年勳章

support, I wont let my girls go to China. Scary news all the times - really not feel safe.

大宅

樓主, 講多件真CASE俾你99聽:
我舅父12月番大陸做嘢, 因為見車站大塞車, 所以去"打的", 上到車, 未入到市區就暈咗, 醒番時, 人係高速公路路邊草叢, 手機銀包行李全部無晒, 好彩佢ID CARD收埋係內袋, 更好彩係佢帶咗$4000上去, 可能個司機見佢有錢攞, 就放佢一條生路.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

要自己跟到貼就無問題囉!
我識好多人都上去學野,
佢地都攞好多獎架!
國內教練真係好專業,
係國內操乒乓波真係一流!

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

返大陸當然唔得啦....(亦都唔放心啦)
而家個仔係我唔係99你架....

珍珠宮

好媽媽勳章

我全家回香証到期都無再申請,事實上大陸真係好恐怖~但6299,自己媽咪啊婆果邊都唔怕,成日叫我地申請番張証一齊番大陸,得我爸以前係做中港司機知道大陸d恐怖野,佢都無再續期話唔會番去呢個鬼地方....

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我都係,佢地都無我辦法,哈哈
原帖由 包包女王 於 11-3-24 09:26 發表
明白既,我都唔想俾個仔番大6
所以我冇同個仔申請到回鄉証

珍珠宮

好媽媽勳章

十卜你!

保護個仔天經地義,冇人可以阻止!

仲講?我反枱九年了!

別墅

有時都吾明......d 99 好似將個孫 當左自己個仔, 什麼都想安排>< 我 家個位都是......
原帖由 亞貴 於 11-3-24 09:29 發表
我奶奶之前都成日同我講話想幫我仔安排d 咩function
我都stop佢格
我直頭坦坦白白同佢講
叫佢唔好理我點安排 我有分數
個仔係我直接incharge 連你個仔都無得話事
自此佢都無再提
有時d嘢坦白d好
免得第日大家有誤會 ...

大宅

我都好怕俾d小朋友番去大陸,,由其6299湊,,,我講明唔可以俾佢離身或者系門口玩,,因為我62大陸有間3層果d屋,我叫佢關好花園d門先可以俾佢系花園玩,,事關鄉下好興中門大開~,,話就話有就過人既牆圍住間屋,,,但你開左度門有咩用~,d人要入都入得黎捉佢啦~
d壞人e+多數開車入去d小村,,睇下邊d小朋友系門口玩又無大人睇,,捉佢上車拎去賣~
唔系賣佢地俾人養,,系拎佢地d器官去賣呀~

大宅

前幾個月我99要返上去幫大嫂坐月,話帶埋呀仔去,我都唔肯,講左好多次,又叫我地得閒去整回鄉証,我都唔肯,都好直接同佢講話唔放心,治安唔好,99竟然話唔會同呀b出街,咁我咪話囉,你冇理由日日呢埋係屋企架,一上要上幾個月,

大宅

你個仔好福氣,多人關心多人錫。如過你唔想個仔返深圳,表明立場就得,你唔放個回鄉證,個仔點都返唔到去。

首頁

尾頁

跳至