自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

懇請大家可以為她們兩母子送上一份祝福, 集合力量支持佢地加油!!

如果之前有睇過西貢賤男post嘅朋友, 一定會想知道女主角Claudy (chin)BB既下落, 呢到亦都有好幾位bk mami send facebook msg 俾個女仔嘅契家姐(cherry)關心佢地.

見到facebook 已經更新左, 肯定左個女仔同BB仍然活著, 而且BB已經出左世, 可惜母子情況仍然唔樂觀, 兩個都係醫院插哂喉同死神搏鬥緊.

轉截: Claudy Wong fb

Cherry Cheung
Dear Friends,
朗言BB 已於2011323日零晨出世, 7星輕磅, 有胃部上移問題, 需等候合適時間做手術, 要插喉訓箱, 今天還發起高燒, 情況暫時不理想, 而媽媽則仍然昏迷, 一直以來情況極之反覆, 初期好幾次醫生都叫家人作好最壞打算, 醫生都唔敢作任何保證, 所以一直未有公布, 如今他倆只能靠自己堅強下去, 請為他們送上祝福及打氣, 謝謝各位一直以來從未間斷的關心. 再一次深表感激.

至於BB生父, 我在326日下午3時左右亦已親自致電通知.

可惜到現在為止,賤男對小chinBB抱住一概事不關己、己不勞心嘅態度!

Cherry打電話通知賤男一聲BB出左世, 唔好講話見個仔一面,就連而家BB有藥物敏感,醫生希望了解爸爸有無相關病歷,經朋友問過賤男,佢都唔願意講.

由新年前小chin開始失蹤到現在仍然昏迷,期間賤男對兩母子不聞不問, 攬住隻狐狸精風流快活不突止,仲要講埋一大堆推卸責任、無品又賤格既野!

最賤嘅係迫到兩母子攪成咁,仲要話自己無錯??連一句內疚/道歉說話都無囉!

我深信此時小chin屋企人、好朋友所面對既壓力同痛苦會很多,亦都好需要得到支持! 雖然我地實際上幫唔到d,但希望佢地睇到呢個post有咁多人會為小chin兩母子打氣、加油!
心靈上可得一絲安慰、努力撐住!!!

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

小chin同朗言bb加油!大家會支持你地, 大家都會同你既家人一樣愛你!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

小chin 同bb要加油呀..你地要"活得比佢好"對佢黎講先係最大既報應...

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

其實個女仔失蹤之後去咗邊?
點解突然之間又生咗個仔仔但 2 個都情況唔樂觀?
中間有冇發生咗咩事?
樓主你有冇多 d 資料補充吓?

Anyway, 希望媽媽同仔仔可以平平安安.

yan511229  係囉~呢段失蹤期間發生左咩事呢?  發表於 11-4-3 19:47
Joshua_BB  我都無睇過之前嘅post, 唔知詳細情況, 但都希望佢兩母子平安.  發表於 11-3-31 12:22

琥珀宮

畀面勳章

咩事? 點解claudy會昏迷?

juicy媽  我都想知詳情, 但唔係八卦, 純屬關心, 希望可以快d醒過來  發表於 11-3-31 12:58

公爵府

醒目開學勳章

加油, 撐住
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

雖然唔知件事的來龍去脈,但願他們平安健康

男爵府

畀面勳章

我之前無睇過西貢賤男既post...唔知前因....邊到有得睇返..?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

加油呀

支持佢地,祝福佢地。以後2口子開開心心過活

大宅

加油呀!! 一定要醒返呀!! BB好需要你架!!
你快d醒返睇清楚個賤人啦!!
加油加油加油加油加油!!
claudy 屋企人都要加油加油加油!!!

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好開心呀! 原來佢地還活著,希望佢地2母子能互相扶持共度難關啦!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

加油呀! 小chin同BB你哋一定要活得比個賤男好架!

男爵府

畀面勳章

希望兩母子渡過難關!add oil!

男爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

加油! 大家會支持你地.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原來仲在生 ?

anyway, 希望兩母子健健康康, 人生唔一定要有老豆 (esp 唔駛恨嘅衰老豆) +oil

kylie10  Agree  發表於 11-3-31 16:32
juicy媽  係囉, 個老豆都唔係人黎架, 咁都做得出!  發表於 11-3-31 12:59

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

KCKmom 發表於 11-3-31 12:07
其實個女仔失蹤之後去咗邊?
點解突然之間又生咗個仔仔但 2 個都情況唔樂觀?
中間有冇發生咗咩事?

小chin當時陀住5個月大bb上左大陸墮胎, 明知好危險會一屍兩命 ,但賤男為左唔想有手尾跟就氹佢上去送死!
到左年初一cherry係大陸搵到昏迷左嘅小chin,就接佢返黎香港醫 ,醫生話大人可能救唔返,唯有用儀器維持住生命,等bb足28week就生出黎.

尤嘉妮  大律師?唉,幾叻嘅女人都敵唔過當初愛情嘅魔力  發表於 11-4-2 04:21
wjBB  要加油呀.  要活得比賤男好.  發表於 11-4-1 22:46
PCMW  小CHIN好似係大律師來的,為個賤男犧牲好多,希望佢地大人同小朋友都大步檻過!  發表於 11-4-1 15:15
jamieconnie  吓.......................  發表於 11-3-31 16:37
kylie10  哦~ 明白!還以為她們......  發表於 11-3-31 16:33
juicy媽  賤男好似係小chin既保單受益人喎!真係...  發表於 11-3-31 13:02
juicy媽  咁小chin就真係...太傻,  佢既求生意志要強d, 唔係既話, 真係醒唔番!  發表於 11-3-31 13:00
ininbb  再睇返最近呃保險金果單新聞... 感覺2個情況好似... d賤人無血性起上黎, 可以連身邊果個枕邊人都親手推佢去死!  發表於 11-3-31 12:41

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

好可憐的一對母子,加油!!我也有個七星仔,一定挨得過呢一關.有孩子的媽媽求生意志特別強.

大宅

其實除左我地, 仲有bk mami 都有send 過msg 俾個女仔既屋企人,
都略略知道個情況, 詳細希望上次開post 既樓主可以上黎講下啦!

好彩就係claudy 只係做基本程序已經抽筋敏感, 上面d醫生有d人性唔搞佢同埋報公安, 如果唔係, 分分鐘而家大人同小朋友都冇!
問題係... claudy 而家仲救唔救得返仲係未知, BB又咁細又要做手術...

你地一定要無事, 一定要加油!!
你一定要醒返睇清楚佢呢段時間所講所做嘅一切!!親口鬧爆個賤男!!
到你醒返知道哂之後, 你一定一定會知道你完全唔值得為佢犧牲自己同個仔!!
加油!!

Sumyeema1  人間悲劇。  發表於 11-3-31 15:06
juicy媽  係呀, 小chin,你要捱過呢關, 前面仲有大把日子, 你要睇住仔仔成長!  發表於 11-3-31 13:06

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

加油!!!!!!!!!一定要醒番呀
重新起步,為未來努力

首頁
12345...13

尾頁

跳至