單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

傍晚六點幾, 收到sms, 內容如下:

Blackberry Cash Splash

Your mobile mumber has won 615,000 Pounds. To claim, email you FULL NAMES, CODE, MOBILE NUMBER to [email protected]

我回覆了email, 但諗諗下, 唔知會唔會係騙局

bbcool  係騙局  發表於 11-4-24 09:41
酸棗仁  我幫你炸冧佢個郵箱, 等佢收到幾十萬封電郵...hehe!  發表於 11-4-23 21:10

伯爵府

恭喜晒您喎....

記得請食飯喇.

但係, 千其唔好再比任何資料佢喇!
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

複式洋房

我email返佢地, 比左我個英文名同電話佢

酸棗仁  唔緊要嘅, 淨係比咗個電話同英文名佢啫, 冇事嘅. 你求祈話買保險, 買樓, 都攞到幾十個人的電話同名啦. 悶悶地, 同你講下笑啫. 不過下次就要小心啲喇!  發表於 11-4-23 21:08

伯爵府

唔怕,

可能佢諗住寄張劃線支票比你呢!

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!

大宅

615,000 pounds,淨係屈餐飯點得呀?

複式洋房

如果真係有錢收既話, 請食咩都得啦
最驚係騙局

複式洋房

佢地覆左email啦, 內容如下 :
In line with the commemorating event marking our annual anniversary, we rolled out over £31,000.000.00 (Thirty One Million Great Britain Pounds). Your mobile number was selected randomly through an electronic balloting system drawn from 25,000 company numbers, and 30,000,000 individual mobile numbers from the 450 mobile networks from Australia, New Zealand, North America, South America, Europe, Middle East, Asia and Africa as part of International Promotions Program conducted here in the United Kingdom to promote our product. The aim of this promotion is to make blackberry a house-hold name.

To complete the verification process of your prize, you are required to forward the below details for documentation.

PERSONAL DATA
All Fields Are Required
1. SCAN COPY OF PASSPORT, NATIONAL ID OR DRIVER'S LICENSE
2. CODE (Code in the sms message):
3. FULL NAMES:
4. GENDER:
5. MARITAL STATUS:
6. OCCUPATION:
7. NATIONALITY:
8. MOBILE NUMBER (Mobile number that received the sms):
9. ALTERNATE MOBILE/PHONE NUMBER:

10. EMAIL ADDRESS:

NB: Any falsification of the verification requirements will render your claims null and void.

The above Personal Data should be sent to this office via email attachment or Fax +1 (925) 380 5366

Thank you for being part of our commemorative Annual Anniversary Draws.

Yours Faithfully,

Edward Stone
Head of Sales and Marketing
Tel: +1 (832) 238 6016
Fax: +1 (925) 380 5366

Contact Us | Legal | Your Privacy
©Copyright 2001-2010. BlackBerry. All rights reserved.

跟住應該點做好

大宅

Hinata 發表於 11-4-23 21:15
In line with the commemorating event marking our annual anniversary, we ...

刪除左個msg,早D訓!!

複式洋房

咁早, 好難訓得著啵

酸棗仁  難得有人比你娛樂下, 你咪粗粗你陪佢玩下先囉.  發表於 11-4-23 21:34

伯爵府

Hinata 發表於 11-4-23 21:15
In line with the commemorating event marking our annual anniversary, we ...

1. SCAN COPY OF PASSPORT, NATIONAL ID OR DRIVER'S LICENSE: 証件附後
2. CODE (Code in the sms message): 請填上你收收短訊的密碼
3. FULL NAMES: 張曉陽
4. GENDER:
5. MARITAL STATUS: 光棍
6. OCCUPATION: 職業殺手
7. NATIONALITY: 中國
8. MOBILE NUMBER (Mobile number that received the sms): (852) 9588-9588
9. ALTERNATE MOBILE/PHONE NUMBER: (852) 173-173-173
10. EMAIL ADDRESS: [email protected]

MandyLiu22  路過,笑咗 XDD (occupation: 職業殺手)  發表於 11-4-23 23:44

複式洋房

照你咁填返比佢
咁即係一個騙局

bbcool  呢d咁中獎sms, 當然一個騙局, 真係咁easy中咩  發表於 11-4-24 09:42

大宅

"猜猜我是誰"都打過兩次比我,果陣唔知佢想點,唔係都慢慢同佢玩下

複式洋房

真係蠢, 差d比人呃

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 Hinata 的帖子

我每日收到呢類甘既中獎既依貓, 大大話話都應該夠買晒成個香港
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

大宅

畀面勳章

回覆 小雄維尼 的帖子

我一次都冇收過...

水晶宮

回覆 bbbs 的帖子

哇, 我成日都收到話我中獎呀, 叫我接收遺產呀, 有咩合作計畫呀.......多到真係個銀碼可以買到個香港架, 不過我全部deleted 晒

大宅

畀面勳章

我真係一次都冇收過呀!咁我算唔算好彩呢??

水晶宮

回覆 bbbs 的帖子

車, 收到又點.........我本身都無咩親戚既, 何來有遺產比我呀, 諗都諗到啦
當笑話睇下咪算囉 , d人好鍾意話自己有cancer就死 , 我心諗如果係真既, 仲鬼有氣力打依貓咩

珍珠宮

開心吸收勳章

難道樓主真係以為自己中獎?

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

便宜莫貪

首頁

尾頁

跳至