跳至

首頁

尾頁

大宅

各位依家冇咩胃口既mama~你地會唔會食薯仔,薯餅呢D高澱粉質既野就OK~食到好多~但肉類,菜類呢D就唔多想食冇咩胃口呀?

我就發覺我食薯仔就OK~食到好多~薯蓉又食到~薯餅,薯條都可以~但肉類我就主要係食到蝦~菜就食唔到~淨係係到生果~
你地會唔會都係咁咖?

複式洋房

我食炸野會好開胃囉

大宅

FuiYee123 發表於 11-4-27 18:54
各位依家冇咩胃口既mama~你地會唔會食薯仔,薯餅呢D高澱粉質既野就OK~食到好多~但肉類,菜類呢D就唔多想食冇 ...

我都係食到澱粉質呀~ 肉就真係唔係好食到~

珍珠宮

反而我好恨食肉,特別係紅肉。粉麵飯都食到,但係唔會話好恨。

炸O野就唔得啦~ easter weekend 好恨食 burger,去老麥食O左個炸雞腿包同少少薯條,之後晏晝個胃頂到咩咁。

海蝦補O架,你鍾意食食O的都好呀~ 我聽人講多就驚 bb 第時敏感喎~~~

大宅

zitzai 發表於 11-4-27 19:34
反而我好恨食肉,特別係紅肉。粉麵飯都食到,但係唔會話好恨。

炸O野就唔得啦~ easter weekend 好恨食 bu ...

我仲食到榴槤~O岩O岩食唔到飯~好彩99買左榴槤俾我食~我食左兩件~即刻唔會肚餓到打哂鼓~ =P

別墅

我都有食榴槤! 我而家夜晚追飯食; 以前食1/4碗, 而家食2碗; 可以淨食飯唔食餸都得...

大宅

Leung-family 發表於 11-4-27 22:20
我都有食榴槤! 我而家夜晚追飯食; 以前食1/4碗, 而家食2碗; 可以淨食飯唔食餸都得... ...

我係食唔到飯所以先食兩件榴槤咋~有營養D同埋有返D能量MA~
但係如果食飯到最好唔好食太多喇~因為榴槤果糖都好高咖~要小心D唔好有妊娠糖尿病呀~

大宅

我之前害喜果陣反而係食唔到飯
淨係食肉
一係就煎炸野,所以成日去KFC

大宅

榴槤好濕熱又燥 對BB皮膚唔好
依樣我唔禁食 大家可以食咁多?
肉我都食唔到
多數食包

大宅

我都有食榴槤呀! 澱粉質&煎炸野就好鐘意食!! 我菜&生果都食唔少... 不過肉類真係食得好少...

禁止訪問

我的育兒心得勳章

男爵府

畀面勳章

我食唔到飯,但壽司、麵包和薯類就食到。
蘋果都放到入口架,不過胃唔係咁鍾意,要改為果汁先得。
生菜都會食一兩片,但其他真係唔想食。
肉更加食唔到

大宅

我前一排好鍾意食薯片,依家連薯片都唔想食,夜晚食唔到飯,個日lunch食牛肉飯又食到半碗,可能多汁易入口,平時晏晝都係食面多,總之食幾啖就會覺得飽,壽司、麵包就食到少少,鍾意食橙,蘋果就食少少,菜算食得多,因為怕便祕!

男爵府

我之前無胃口,但食薯條就食到!

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

男爵府

我都係呀, 食薯片薯條呢樣野就好開胃, 食到停唔到口

大宅

我發覺我忍口唔食就會冇哂胃口~結果最後都係要食下薯餅呢D野~好彩都係用黎吊下胃口~等自己食到多D唔用既野~

複式洋房

jelly208 發表於 11-4-28 14:51
我食唔到飯,但壽司、麵包和薯類就食到。
蘋果都放到入口架,不過胃唔係咁鍾意,要改為果汁先得。
生菜都會 ...

Me x2222222222222
我已經成個幾月都食唔到阿媽煮的飯餸, 日日都食外賣,
壽司、麵包、薯類、煎炸香口野同pizza就食到,
煮熟的菜都唔想食, 反而凱撒沙律就好鍾意食,
各位都可以日日食不同生果, 例如: 士多啤梨、奇異哥、各款提子...
等去大大時都舒服d嘛。。。

男爵府

我都會阿, 飯同麵都麻麻地, 但薯仔類就食得好多! 所以而家如果出街都 會選擇食西餐多...

大宅

畀面勳章

rine0976 發表於 11-4-29 10:26
我都係呀, 食薯片薯條呢樣野就好開胃, 食到停唔到口

係呀~我都一樣好想食煎炸野!!!!!!!!去麥記就好想食薯條~^^
不過C怕我熱氣....只可以食半包..........>< 薯片仲禁止食tim.........

今日食左兩件榴槤,好開心~^^

其實自己樣樣都放到落口,不過唔知有咩野食要戒口.....都食得好清.......唯一放唔到入口.....就係蛋

首頁

尾頁

跳至