跳至

首頁

尾頁

大宅

自從有左之後~嗅覺太靈敏攪到好辛苦~
呢幾日仲聞到一d菜同肉味就嘔~
又唔係話食唔到肉wo~但一唔o岩味就死火喇~係咁嘔~
早兩日就咳住嘔白泡咁~(不過唔知係唔係痰多~其實係痰中帶氣泡~)
最慘一咳就要即刻去廁所~如果唔係又要換底底~
到今日唔知係唔係嘔哂痰~又轉返嘔黃疸水~雖然冇嘔白泡咁辛苦~但係真係攪到個人冇哂胃口~
次次肚餓但又遇o岩嘔就最慘~要抖一輪先敢再食野落去~
如果個鼻冇咁靈敏既話~起碼應該會都嘔少d~真係唔明點解有左要嗅覺靈敏左黎做乜~我又唔係獵狗~

大宅

我同你一樣,個鼻變得十分靈敏。小小味都聞到,我都以為自己變成狗了。
好痛苦!成曰都聞到平時聞不到的味道。躲避不來。

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我都係...好痛苦....唔止野食, 仲有吸塵器既味, 清潔劑..車味, 煙味....仲有一有少少異味都勁作嘔, 反胃..有時會真係嘔出黎.....

男爵府

畀面勳章

我呢次好啲,頂得住氣味。但胃成日都唔舒服,成日令我嘔。

大宅

有時真係會問自己~咁辛苦為乜~有時同老公講辛苦~佢話"你話想要咖wo~"~激到想殺左佢~
做野都唔係好做到~戰鬥力大減~呢幾日仲要keep住同個廁所做朋友~
好彩遇到好老細就會體諒o即~但都唔可以話長時間係咁咖ma~
希望呢d唔舒服快d消失啦~

大宅

me too 噚晚嘔到差d企唔穩,仲衰過飲醉酒. 仲要嘔埋d又酸又苦既野,明明無食過呢陣味既野都嘔到出黎. 出街行過街邊小食淨係d油煙都頂唔住,企埋一邊又嘔. 嘔到個胃無晒野都仲係咁反胃 希望如醫生話齋,嘔到12wk就放過我.
[url=http://tickers.cafemom.com][/url]

大宅

是,最勁是油煙味.平時公司好好,突然間我覺得公司好大陣油煙味.搭巴士又覺得隔離啲人好大陣"人味".簡直是到了變態的地步.搭電梯個陣,都好驚其它乘客"有味"到時人啲不知道你有咗,見你作嘔,以為你畸視人啲有體味.真是好難過.

禁止訪問

我的育兒心得勳章

大宅

連我老公沖涼液陣味,我都覺得好難頂,要佢換一只沒味的沖涼液.

希望過了十二周會變回正常的鼻子啦,現在知道做狗都好辛苦,成日聞咁多種味道.

大宅

meeow 發表於 11-5-6 11:43
me too 噚晚嘔到差d企唔穩,仲衰過飲醉酒. 仲要嘔埋d又酸又苦既野,明明無食過呢陣味既野都嘔到出黎. 出街行 ...

酸苦係黃疸水呀~
我前排就朝朝都有少少嘔黃疸水~就係胃口變既開始~結果好多平時食到既野依家都食唔到~
早幾日就嘔一碗碗白泡(透明痰入面有d氣泡)~胃口就差到差唔多食唔到野~
今朝就變返嘔黃疸水~但係因為早幾日冇乜胃口食唔到野手軟腳軟~差d起身落床就pk~_~不過喉嚨就好似冇咁頂喇~都會想食野~但係會揀埋哂d高鹽高卡既先有胃口食~d清d既就好似生果咁有d都ok食到~激死我~

禁止訪問

我的育兒心得勳章

大宅

LLY1103 發表於 11-5-6 11:54
是,最勁是油煙味.平時公司好好,突然間我覺得公司好大陣油煙味.搭巴士又覺得隔離啲人好大陣"人味".簡直是到 ...

係啦!!!!平時唔覺有咩問題咖~
但係依家公司有d人沖豆磨既咖啡呢~因為隻豆係帶酸味~次次佢地一沖o個隻我就想死咖喇!!!!
o個日坐車~有人汗味大d我都頂唔順~好彩帶返口罩冇咁覺~如果唔係我真係會嘔囉~

大宅

LLY1103 發表於 11-5-6 11:56
連我老公沖涼液陣味,我都覺得好難頂,要佢換一只沒味的沖涼液.

希望過了十二周會變回正常的鼻子啦,現在知道 ...

但係做狗唔會聞到會想嘔ma~因為佢係天生嗅覺靈敏同我地唔同~
最慘係依家連白花油同香水都話唔好~如果唔係聞下可能都會舒服dd丫~唉~

大宅

racheland 發表於 11-5-6 12:01
以前好鍾意聞D 玫瑰/ LAVENDAR 的洗手液/ 沖涼液, 但依家我好怕.... 反而轉用.. 滴露/ 威路士... 聞到呢D.. ...

因為真係對bb唔好ma~自然反應就係怕左隻味~我用開既香水依家聞到都唔舒服咖~

大宅

總之大家頂住啦,挨多幾日就沒事啦.這些"特異功能"不會長期跟住我啲.:;pppp:

大宅

LLY1103 發表於 11-5-6 12:12
總之大家頂住啦,挨多幾日就沒事啦.這些"特異功能"不會長期跟住我啲.

真係希望快d過~我唔想嘔到生呀~@_@

大宅

想問下你啲,去抽血是否要空肚呀?

大宅

LLY1103 發表於 11-5-6 12:37
想問下你啲,去抽血是否要空肚呀?

抽血做乜先?如果係oscar應該唔駛咖~

子爵府

我都係, 整生肉時反胃, 洗潔精又覺好臭...但以前唔會

FuiYee123  我依家都頂唔順洗潔精味~  發表於 11-5-6 14:13

大宅

而家口味到自己都唔知想點,ar媽無論蒸乜魚都頂唔住,肉都係.就快要改食齋又驚食齋唔夠營養.

試過有日坐巴士,有個人成日油煙味 c6又話聞唔到...好似我好有問題咁

FuiYee123  有時我都會咁~多數人既味我老公都聞到~係有時間屋有d野食味(唔知係唔係係d水喉管傳出黎)~我聞到佢聞唔到~_~  發表於 11-5-6 14:14
[url=http://tickers.cafemom.com][/url]

首頁

尾頁

跳至