跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

patpat234 發表於 11-6-16 21:04
勁~咁快就轉速度鞋

我見卓嘉果d 米高 $9xx都係普通初學伸縮鞋
IC~~ 我仔原本係呢款 (唔係米奇), 不過亞仔話唔舒服, 好易鬆

原來我仔果對都係普通初學伸縮鞋, 但係都好似比之前果對快些, HOLD 唔到企住係到

我好似識分了, 速度鞋係無高筒

水晶宮

好媽媽勳章

szeszes 發表於 11-6-16 21:54
IC~~ 我仔原本係呢款 (唔係米奇), 不過亞仔話唔舒服, 好易鬆
其實個軸同個轆都會影響個速度,而且正統o既鞋個軸會順d,所以難企得定架.
綁o既時候綁實d就會而企得定多d.

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 chanhiushan 的帖子

超唔好...
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

別墅

回覆 patpat234 的帖子

hi..你好ar~
我都想俾個小朋友學下ar~
你可唔可以俾呢間卓嘉既聯絡電話我ar~~thx....

szeszes  http://www.csaa.com.hk/  卓嘉  發表於 11-6-17 20:50

男爵府

請問你仲有無淘寶link? thanks

patpat234 發表於 11-6-16 18:32
回覆 bobolam 的帖子

係呀,果個係我女

水晶宮

好媽媽勳章

http://store.taobao.com/?shop_id=57730811

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章

卓嘉既聯絡電話: 29775128

男爵府

這店舖的溜冰鞋的quality如何? 合初學者嗎?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 親子達人勳章

回覆 szeszes 的帖子

請問同您接放學的ee在邊到搵, 貴唔貴呀?

szeszes  我係識佢契仔,有情價幫我湊,2個月大開始湊,我覺得平$3.5K,包午/下午/晚餐  發表於 11-6-21 20:35

水晶宮

好媽媽勳章

我女頭一年都係著緊,仲可以拎幾隻獎杯返來...片中都仲係著緊呢款...
TK9120A鞋+TKV6A头盔+TK218护具(粉)送二个闪光轮:199元 (儿童成人两用型)

男爵府

thanks

大宅

你好呀~
我想問下你覺得係街場學好定係內室學好呀??
因卓嘉室內場係我家樓下比較方便, 但我又怕佢踩慣咗室內場唔識踩街場!!!

大宅

你好呀~
我想問下你覺得係街場學好定係內室學好呀??
因卓嘉室內場係我家樓下比較方便, 但我又怕佢踩慣咗室內場唔識踩街場!!!

水晶宮

好媽媽勳章

y5h9l 發表於 11-6-30 15:00

你好呀~
室內場會細d,跣d,難d控制,不過天熱會舒服d.

室外場會free d,好踩d,

如果初學,室內會安全d

大宅

唔該晒~~~
咁請問你囡囡而家學室內定室外呀???
學咗幾耐呀???

水晶宮

好媽媽勳章

y5h9l 發表於 11-7-7 17:57

唔該晒~~~
室外

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

szesze,
今日下午你有沒去呀,可唔可以話我知功課到講左咩,我病左,只去左上午咋...thx~

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我全日都有出席~~ 其實, 都係主要講, 英天都有 STORY BOOK 閱讀 - 會按小朋友既 LEVELING 去分 STORY BOOK (10月尾就做 LEVELING 一次, 年尾又一次), 每天派一本 STORY BOOK, 係家課 (叫 DAILY READING), 要家長簽名; 仲有英文需要小朋友記熟及明白 "常用字 - HIGH FREQUENCY WORDS", 一星期教10個 (我唔記得係一星期係10個定5個), 一個學期似係有160個 (都係天天要溫習, 個人認為見到上年 P1 既好易, 因為昨午即上網叫仔仔去讀及解釋一些字, 佢都明白)

另外, 中文就一星期一本圖書, 另加自行睇既; 但係就一定要預讀中文課本, 仲要家長必須要在課文上既 "標題" 案簽名作實, 無簽名既話, 都當欠交功課

仲有佢昨天提供左, 中文書本 "朗文" 既暑期臨時登入密碼, 可以比家長先行了解網上既支援 (由其是揀 "普教中", 可以先比小朋友聽下習慣下普通話); 不過, 最大問題都未派中/英文既書本, 如果一早派左, 我一定先比仔仔係暑假時間每晚花15分鐘去預讀 (而家考慮緊自己上網聽完, 打返 D 中文及英文書內容出來, 等仔仔先行溫習)

仲有, 你有時間的話, 可以上學校網站, 先按 "教學與發展", 之後再按 "英文", 再入 "網上學習資源", 你就會見到有幾個 ICON 進入有關之自學資源

總之一句, 學校就建議 P1 至 P3 既小朋友, 去將閱讀成為習慣, 習慣左天天有閱讀及預習, 小朋友一般情況下, 成績會好!!! 仲有, 閱讀時建議小朋友用手指指住每個字去大聲朗讀, 切勿唱讀, 如:
清涼的秋風 (不要讀成 清~涼~的~秋~風; 要按意思去破句: 即: 清涼的~秋風)

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

但係我沒summer個password喎,咁係唔係要打返去問呢..

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大件事,病左沒去,又miss左,係喎,我e家係用workbook同埋一日中英comprehension各一要佢做..

首頁

尾頁

跳至