論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

仲有2個月 bb出細 呢d人真係
養唔熟

子爵府

嘩, 咁賤!!!! 咁而家點呀? 係咪炒咗喇?

大宅

回覆 jessiechen 的帖子

係 就算唔炒 呢幾日都好睇佢唔順眼 唔知點頂
唔想番去見到佢 (果度係我屋企來 點解會咁呢)
我仲有個仔 2歲 老公日日番工做到好夜
一諗起有個計時炸彈係身邊 就無覺好瞓
仲無晒胃口 真係 好唔值得

大宅

因為我番緊工 而家未做好打算
只係肯定 唔會留佢係度架啦

子爵府

magicat 發表於 11-6-8 15:09
因為我番緊工 而家未做好打算
只係肯定 唔會留佢係度架啦

咁有無屋企人可以同你照顧小朋友先, 呢啲人唔可以留, 好鬼危險
快啲請過第二個啦, 你知請過個都要等一段時間

別墅

佢竟然夠膽開口問!我媽咪果,應該係偷左佢d信去借錢,家陣咪收到就財仔電話咯,煩死!

大宅

Jessie 係囉 最慘係 奶奶同我媽媽
2人都幾大年幾下 住得唔近自己
一走一'苗' 自己都唔好意思 唉
呢d工人又要搵又要等 不過咁講
其我原先都係諗住
自己湊番 用佢都係用多一年
第日唔上班 自已做既
只係 現處於過渡期
小的Aug 出世 大的2yrs 無報N班來緊又10月K1面試
我唔知自己 有無咁既本事 處理到D野好好地啫

子爵府

magicat 發表於 11-6-8 15:27
Jessie 係囉 最慘係 奶奶同我媽媽
2人都幾大年幾下 住得唔近自己
一走一'苗' 自己都唔好意思 ...
哎呀, 咁又真係濕滯啲, 比我都係會請個新工人,
因為你就嚟生, 到時坐月真係要人幫, 自己一個湊兩個點掂, 自己身體要緊呀

大宅

回覆 majornelly 的帖子

我最怕就係咁啫 我仔細 有個仲係肚入面 老公夜番
一早同佢講左 我最忌呢樣野 上一個工人又係d電話單寄來(無事前出聲)
個xx唔交費 結果成日有call 打來追 我一諗起就係好忟快崩潰
呢d野佢自己都知 真係日日打來
有時都唔知為咩 真係捉隻老鼠入米'崗'
仲要2次都係咁

大宅

畀面勳章

佢擺明係威脅你啦! 但你都吾好比面色佢睇. 因為佢重揍緊你個仔. 佢地咩都做得出架. 你最好吾好比你感覺吾想用佢添呀! 但係你都係最好快快炒左佢會好d.

大宅

環保接龍勳章

快d 搵定揀定新姐姐先啦, 我果時又係因為阿仔細(剛滿月), 自已無時間搵 新人,而且覺得抄個工人好貴, 為有忍個態度好差嘅工人(有老花兼耳疾, 晤識cooking, 晤識take care new born), 我天真到以為佢會改善....點知佢每日都有好多野晤記得&做錯曬, 黑面兼破壞王, 駁咀晤認錯, 仲每格兩個月激我一鑊 (係大鑊), 終於在阿仔7個幾月嘅時候忍晤到喇, 簽咗個新工人(要6月底先到), 而家阿仔以9個幾月....個工人都無改善, 而且佢仲話"如果你晤滿意可terminate個contract".....激到我顛咗...所以工人有問題的話係要決絕d 即抄, 長痛不如短痛...晤慳得....

禁止訪問

回覆:要用我屋企個地址? 講到明話係要去借錢

男爵府

玩具勳章

擺明博炒!:;pppp:

大宅

http://www.baby-kingdom.com/foru ... tra=page%3D2&page=5
跟據另一位會員媽媽phoebek_cat既分享, 你係可以大佢, 話佢係"偽造文件", 佢一甘做, 你就可以報警!!

禁止訪問

回覆:要用我屋企個地址? 講到明話係要去借錢

首頁

尾頁

跳至