想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無咩特感覺架?

大宅

你cycle幾多架? 今日至day25咋喎, 如果你cycle24-25日, 都可能會check到既, 但都要睇你幾時排egg的~~

大宅

我CYCLE不嬲都好唔定..但今次CYCLE第一次食排藥..所以想快D知..因為我個肚同個胸都好漲..好辛苦..覺得好熱氣甘..好想飲涼茶..但又唔敢飲..

男爵府

係lor....我都打算過埋今個week 唔來m 先至check lu...次次想check 前m 小姐就來報到, haha

不過今個cycle, 成日都肚谷谷, 個 breast 有時都會痛甘lor....都唔知佢想點

大宅

開心吸收勳章

我20號DAY1~
CYCLE~23日
13號驗棒棒乜都無~~
但M小姐到依家都未黎探我~~
心情緊張中~~

大宅

祝你BINGO~~加油

珍珠宮

回覆:請有無jm 22/5 係day1.到而家係驗到bingo架?

我同你一樣都係22/5。day one~ 諗住過埋呢個星期先驗~希望齊齊bingo

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我CYCLE不嬲都好唔定..但今次CYCLE第一次食

原帖由 PIGPIGCAT 於 11-06-15 發表
我CYCLE不嬲都好唔定..但今次CYCLE第一次食排藥..所以想快D知..因為我個肚同個胸都好漲..好辛苦..覺得好熱 ...
我同你一樣呀!家我係21至23倒day1,當時無marked低日子,自從四日前倒就日日抬住兩包米咁唔知想點:;pppp:

但求順利  

男爵府

我20/5係day1, 昨日&前日都驗到綠d有淺線,今日冇驗

侯爵府

引用:我20/5係day1,+昨日&前日都驗到綠d有淺線,

原帖由 ooking 於 11-06-16 發表
我20/5係day1, 昨日&前日都驗到綠d有淺線,今日冇驗
叫糊

但求順利  

大宅

回覆 ooking 的帖子

你好大機會呀..恭喜..甘我過多兩日驗下先

男爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章

congra, 我同你一樣20/5 day 1, 你幾時排卵架?

男爵府

1130 發表於 11-6-16 12:58

congra, 我同你一樣20/5 day 1, 你幾時排卵架?

我諗係day13 排卵,我cycle係26-27日

大宅

我都係5月22日DAY1,不過CYCLE28-29....要星期一先知~~~
趕搭兔仔..尾班車..
Cherry*Pick
Facebook search:Cherry*Pick

大宅

ooking 發表於 11-6-16 13:09
我諗係day13 排卵,我cycle係26-27日

我同你一樣都係 cycle 26-27一個呀, 想請教你有冇用 紅d check 排egg 呀??? 我尋日買左唔知幾時開始用, 同埋你bingo 左有咩唔反應呀!!!!!!!

by the way, 恭喜你呀, 要小心身體!!!!

男爵府

gccky 發表於 11-6-16 17:30
我同你一樣都係 cycle 26-27一個呀, 想請教你有冇用 紅d check 排egg 呀??? 我尋日買左唔知幾時開始用, 同 ...

我只係初初兩三個月用紅d check排卵,後來我發覺量體溫已經好足夠&好準,高溫開始後十四日就會黎月經,所以之後冇用紅d check, 只要係day10-day14 do do 就已經好夠。有人話要飲多d水幫助精子游去搵卵子,而用紅d去check排卵又話要唔好飲咁多水,令我更架唔想用紅d check。不過如果妳想check可以day10開始check。

我其實三月時小產了,今次係第一次試就bingo。有左上次經驗,我仲發現真係有"著床低溫",即是在高溫開始6-10日會有一日低溫左0.3度,咁當時我已經知好大機會中左。

暫時冇乜bingo反應,只係心跳好大力咁lor。

sunnyhoney  Congrats... hope i will have good news soon as you le.  發表於 11-6-21 11:20
kerobebe  恭喜你呀!!你令我地依班小x過的的jm增添左希望呀~今次一定會平平安安咖啦!  發表於 11-6-18 11:48

子爵府

我都係22/5 day 1,不嬲cycle都好準28日,唔知點解呢兩個cycle長左,今個cycle仲衰,體溫一路都無升溫,應該一路都未排卵,直至今日day 27先見到高溫,計番應該係day 25排卵,但係紅d幾日之前已經有80%,反而day 25得番20%,所以都唔知做乜,我估計係因為我今個cycle加重左排卵丸份量有關,搞亂左我一向好正常既period!
神呀,請允許bb黎到我身旁!

大宅

妳好ooking, 想問一下我在排卵後第七天體溫下降了0.35度(第六天36.97度; 第八天36.87度), 請問妳在"著床底溫"後第幾天check到bingo呢?

男爵府

peggywaiming 發表於 11-6-17 10:43

妳好ooking, 想問一下我在排卵後第七天體溫下降了0.35度(第六天36.97度; 第八天36.87 ...

我在"著床底溫"後七天,用綠d&晨尿check到有淺線,d人話排卵後第十一天可check

侯爵府

引用:Quote:peggywaiming+發表於+11-6-17+10:43+

原帖由 ooking 於 11-06-17 發表
我在"著床底溫"後七天,用綠d&晨尿check到有淺線,d人話排卵後第十一天可check
綠d有線好大機會啦!恭喜哂!

ooking  多謝  發表於 11-6-17 13:00
但求順利  

首頁

尾頁

跳至