自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

裝左和記一肚氣

我裝左和記都未夠3星期,就已經有5日連吾到線,其中4日要等十幾個鐘先上得返,要等到天光先上到網,尋晚又係咁,打24小時熱線又鬼死咁難先打通,我仲簽左18個月tim,慘啦!約左師父星期四睇睇,希望整左好d啦!
住TKO媽咪真係諗清楚先好裝和記,真係好吾穩定呀! :evil:

已刪除用户

Re: 裝左和記一肚氣

別墅

你係唔係裝經電線上網果只呀? 我以前都係咁, 勁complaint佢話要cut, 因為佢地提供唔到service, 我唔會用到張contract完及唔會俾罰款, 之後佢地話要上門check吓, 後來加咗兩個叫防干擾的東西,就無事啦. 希望你都好快解決問題.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Hi Mime
唔該晒你提醒,星期四我會提師父幫我加個防干擾器,希望佢好人啦。
我見寬頻機有條線,死啦!我係電腦白痴,諗住每月平$40咪網上行轉和記,網上行未斷過線架,我現在好後悔轉和記,死人和記仲攪到我失信另一位媽咪,o個位媽咪等我成晚冇覆,換哂迪士尼公仔比其他媽咪,我個晚好心急想覆,又冇辦法,我好後悔轉和記呀! :-( :-(

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

尋晚和記又失約冇黎整,黑起上黎尋晚又斷線,今朝早先上到網,慘慘慘!仲簽左18個月tim。 :-(

禁止訪問

大宅

我公司用和記,so far so good por?
唔知係米商業用户好啲呢?

男爵府

我都轉咗用和記半年, o.k.喎 ! 仲快過網上行

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

mimichu 寫道:
我都轉咗用和記半年, o.k.喎 ! 仲快過網上行

係好快,但唔穩定。希望今日整完會改善啦! :cry:

男爵府

好媽媽勳章

我都係住tko用netvigator, 舊年12月裝至今已壞左6次, 有4次係上門check, 2次係大廈機樓check, 最後果次我打去投訴, 佢地將用唔到既時間(即打電話去至有人黎整好)回返俾我, 我問佢點解佢地貴過人地都係咁差勁, 佢話我地已經係最好, 如果人地仲差喎, ohhhhhhh

男爵府

師奶
我裝和記個陣有25日用唔到架..佢要不停打去叫佢做..佢地有本事個維修話做緊等左10日打去問客服先知..冇人做野啵???跟住我發滾話打去東方..打去電館...宜家都OK啦~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

All Ma
我都知我黑仔架啦!和記安裝o個日一改再改,又話機樓冇線要改期,之後安裝o個日又話機樓有問題,又要再改,好啦到安裝日遲到1個鐘先到,現在有問題,打熱線吾通,我有留言又冇人覆我,最後凌晨先揾到人聽,唉!我唯有希望今次好彩d啦!

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

我用了幾個月,暫時都o.k. wor~~係咪跟地點有關呢

禁止訪問

別墅

我可能住在長實屋苑,用咗幾年和記寬頻及電話都幾好。
但今個星期自動斷線了幾次,可能和記糸统提升有關。
~無可否認,客户服務電話真係好難打通。 :evil:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我用左和記家居電話線都差唔多兩年,
so far一直都好好, 只係試過一次自動cut線.
美中不足就係客戶服務電話好難打, 要打好耐先有人接聽 :-x

而家用埋和記個0088任打IDD, 超級唔好用 :evil:
1. 打電話唔係唔通就係冇聲
2. 通話質素極差, 有時聽到回音, 有時聽唔清對方講咩
3. 通話期間自動cut線
就以上幾點我已經向和記投訴, 打左四次到而家都仲未回覆

複式洋房

師奶 寫道:
Hi Mime
唔該晒你提醒,星期四我會提師父幫我加個防干擾器,希望佢好人啦。
我見寬頻機有條線,死啦!我係電腦白痴,諗住每月平$40咪網上行轉和記,網上行未斷過線架,我現在好後悔轉和記,死人和記仲攪到我失信另一位媽咪,o個位媽咪等我成晚冇覆,換哂迪士尼公仔比其他媽咪,我個晚好心急想覆,又冇辦法,我好後悔轉和記呀! :-( :-(

請問你係住係將軍澳邊一個站呀??(我想知呀)因我都正在考慮裝和記寬頻

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

咦~~~?
係咪地區性問題呢?
我由PCCW 3M轉去 和記 10M, 快好多又平d月費,仲有我試過打去hotlines 都即刻有人聽喎。
我唔鍾意pccw大細超,剩係俾優惠新客,舊客就咩都冇。

民房

I feel the service provided by 和記 is really bad

首頁

尾頁

跳至