跳至

首頁

尾頁

大宅

有無12月尾廣華媽媽,大家傾傾,到時或這一齊生或產檢,有個伴

我27/12預產,做左唐氏,排到7月中先做第一次產檢,8月做結構

複式洋房

回覆:<<<廣華>>> 12月25-31 預產媽媽

我係9/12, 已係八週就去排,但產檢第一次要到七月二十六呀!你咁好又有得咁早檢查又有結構既?我都唔知有無結構,所以已經book左私家

大宅

sasasumsum 發表於 11-7-4 00:26
我係9/12, 已係八週就去排,但產檢第一次要到七月二十六呀!你咁好又有得咁早檢查又有結構既?我都唔知有 ...
因為我係高齡產婦所以乜都有得驗我都係8周去排

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

我5週個時已經去排啦, 做佐oscar, 第一次產檢係 呢個月28號呀!
政府預產期係28/12, c+ 係1/1/2012

每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

大宅

我預產期係12月31日呀,廣華。
做左唐氏,第一次產檢要去到8月2日,廣華已同我講左無得做結構,叫我自己出去做...

大宅

buzztigger 發表於 11-7-4 14:09
我5週個時已經去排啦, 做佐oscar, 第一次產檢係 呢個月28號呀!
政府預產期係28/12, c+ 係1/1/2012 ...
我政府27/12,c+ 31/12 ,兩到都早你一日,點解政府會計早D既?
你會唔會去廣華生呀,我17/7去第一次產檢

同理我都有個2y4m既囡囡,連BB既年齡都咁近

子爵府

k.l.sol 發表於 11-7-4 15:37
我政府27/12,c+ 31/12 ,兩到都早你一日,點解政府會計早D既?
你會唔會去廣華生呀,我17/7去第一次產檢:f ...

廣華同c+都係跟据亞b個size 同我定預產期,
我之前係瑪嘉烈檢查, 預產期係31/12, match 到我排卵日,
到做oscar 個陣, 醫生一check 完size 就寫低預產期係28/12呀!

我係去廣華生呀, 初次產檢係 28/7 呀, 我預佐無得做結構, 已經book 佐c+做呀!
呢個係我第一個呀, 你見到2年幾, 係我結佐婚幾耐呀!
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

大宅

buzztigger 發表於 11-7-4 15:59
廣華同c+都係跟据亞b個size 同我定預產期,
我之前係瑪嘉烈檢查, 預產期係31/12, match 到我排卵日,
到做o ...
係喎無睇清楚添好小見date 結婚幾耐

大宅

政府同c+都係睇size ,唔明點解會差4日,有顯示果喎!如果都果幾日生有機會廣華見啦

複式洋房

littlebread. 我預產都係31dec. 係廣華生

子爵府

k.l.sol 發表於 11-7-4 19:04
政府同c+都係睇size ,唔明點解會差4日,有顯示果喎!如果都果幾日生有機會廣華見啦 ...

C+ 叫我預係聖誕節呀!

子爵府

畀面勳章

我預產期係27/12.
巳做oscar. 今個月28號第一次回廣華做檢查
係私家同廣華oscar都話我阿b
大左一週幾
嚟個係我第二胎
大仔今年八月先足兩歲

大宅

Cedric Takhangyan

大家日子咁近,到時實有伴啦因為係產房等生時真係幾悶架

而家第一次產檢要排咁耐,我上一胎好快襶排到,初初每月一次架,你地有無再係c+產檢?我上胎後期都無去c+,1個月2-4次太密啦,而家廣華唔知幾耐覆診1次呢?

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

今日做OSCAR, 由 06/JAN 改為 30/DEC到.
1ST 產檢係 16/AUG, 18/7 要做中期OSCAR, 因為太炆啦, 個BB 比EXPECT大, 過左 前期OSCAR D 個PERIOD....

賀賀  我同你一樣case~  發表於 11-7-15 18:02

複式洋房

回覆 k.l.sol 的帖子

廣華第一次產檢係 7月尾. 我有搵c+做regular checking ar. 過左頭三個月 c+話一個月一次checking都ok.

子爵府

畀面勳章

k.l.sol 發表於 11-7-5 14:46
Cedric Takhangyan

大家日子咁近,到時實有伴啦因為係產房等生時真係幾悶架
我上胎同今胎都有係私家檢查
我頭三個月都係book到大約個半月檢查一次咋
今胎嘜都要爭.好煩
我就係book唔到法國
回流返廣華

大宅

Cedric_mama 發表於 11-7-6 13:49
我上胎同今胎都有係私家檢查
我頭三個月都係book到大約個半月檢查一次咋
今胎嘜都要爭.好煩

咪係,我5W問仁安,已經話無床位啦,離晒晡

浸會又收好多大6人,我驚仲衰過係政府生,廣華如果真係停收左大6人,咁去政府生好過。

大宅

我EDD系21號啊,希望聖誕之前搞掂啦~~

複式洋房

我預產期17/12,第一次產險2/8
有無生第二胎既mama

大宅

我被安排七月底做第一次産檢,我吾係高齡,係吾係就冇得照結構呢?張pamphlet 話會檢血檢地貧等等,但我7 week 時巳經c+ 檢左,gum 係未冇嘢要檢架喇?至於再下次產檢會係幾時呢?多謝解答!

首頁

尾頁

跳至