影視娛樂

跳至

首頁
34567...10

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

tobyinlove 發表於 11-7-11 02:12
你咁講令我想到我阿婆,同我感情好好,自小就一齊住,唔識字架,寫我個名實寫錯。

我想寫錯字系唔小心/ ...
我唔知我grandma識唔識寫我個名喎, 不過佢都成日叫錯我同妹個名, 咁唔通又話佢唔錫我喇喎?

991129  haha, 所以要教D仔將來有成就, 有錢, 仲要一個字都唔好寫錯.....  發表於 11-7-11 08:49
tobyinlove  依家真系寫錯1個字,所以比人無限上綱,寫既系要負責,但錯字同感情無關  發表於 11-7-11 08:31
tobyinlove  其實我第一個反應都系寫錯字?! 但如果系香港人真系見慣不怪!  發表於 11-7-11 08:29
bosch  我有時都叫錯我個仔個名...  原來我唔愛我2個仔!!!  發表於 11-7-11 06:26

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

dj.hkhk 發表於 11-7-11 03:19
點解成日話個女方多錢,其實佢有幾多錢呀?二三線姐仔嚟咋喎。

仲話要擺一百圍酒...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

CK 又唔係同人結左婚, 頂唔順男家既人咪搬走, 或者唔好去人地度住咪得囉. 做乜忍9年至去講, 之前仲唔搬走又唔叫人地同佢一齊搬.

小詠  唔夾就應早走早著, 可能男女兩人都是拖拉形  發表於 11-7-11 08:58

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

mouth:

男爵府

拍拖未必一定會成夫婦,

甘簡單,都要出黎唱人,

小詠  拍拖是2人既事, 加埋其他家人朋友你一句我一句, 一定散  發表於 11-7-11 08:59

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

dj.hkhk 發表於 11-7-11 03:19
點解成日話個女方多錢,其實佢有幾多錢呀?二三線姐仔嚟咋喎。

我都唔明, 呢到D人話佢係支大水喉射住個男, 真係無法理解, 或者未見過有錢人....

珍珠宮

我明白ck 心情.....我以前都好似佢咁有個拍了多年既男友, 又係男既幼稚, 咩都聽晒爸媽話, 佢爸媽又是當我透明, 成日鬧我, 男既唔幫我只幫佢地既父母....錢又搵唔到, 出街食飯都要次次我比, 佢份人工連養自己都唔夠, 點會同我有將來, 青春浪費晒係佢度, 我都怕老了無人要

最後都因為識了而家既老公所以飛佢, 因為老公識我第一日, 已經同我講會照顧我以後既日子, 至少出街, 比錢既一定係男既, 父母麻煩又一定會調解唔係只是愚孝

最重要是找老公都是找個思想成熟既人, 好在當年分手及時, 唔係而家仲係老姑婆

有無錢唔重要, 但做人處事要成熟, 做一個有承擔既人至為重要

泳豪就似當年我舊男友咁, 未成熟
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sonic04 發表於 11-7-11 00:00
我只係感覺到成班大男人聯手蝦一個女人仔
x 2

別墅

引用:我只係感覺到成班大男人聯手蝦一個女人仔

原帖由 sonic04 於 11-07-11 發表
我只係感覺到成班大男人聯手蝦一個女人仔
Agree, 男家方面好唔大體,阿仔勁裙腳feel

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

回覆 caramelpudding 的帖子

情況真係好亂, 究竟真相係點?????
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

其實男歡女愛邊有對與錯?
錯在佢地都係公眾人物, 有咩事就俾人公諸於世囉!
:;pppp::;pppp::;pppp:

男爵府

回覆:李家鼎:當我低B 施明贈言:知足最好

Ck搵到真愛無錯,錯在佢騎牛搵馬暗交,九年情要斷就斷,倒轉角色會如何?如果晨早覺得無將來就無謂拖大家嘛

caramelpudding  所以咪話尿big e冇錯囉, 佢只係想搵個更能照顧佢比佢搵錢更多的人~ 哈哈  發表於 11-7-11 11:26

子爵府

小詠 發表於 11-7-11 09:07
我明白ck 心情.....我以前都好似佢咁有個拍了多年既男友, 又係男既幼稚, 咩都聽晒爸媽話, 佢爸媽又是當我透 ...

雖然我同你系呢單娛聞支持既人唔同,但女人點會唔明白你/ CK 既心情!

豪仔系唔成熟架,但CK妹亦無你小詠咁成熟,呢單簡單分手娛聞,就因為兩個唔成熟既人先會鬧到咁大!

其實就算CK 搵到個更好,可能得到好多人祝福,唔會好似依家搞差左個形象,因為人人都唔看好兩位架啦!如果覺得自己得不到幸福,又碰到個岩既人,呢種情況系社會上超普遍(唔代表我認同咁樣做,但情有可原!)。因為人有七情六慾,如果咁岩遇到更適合既,你可以做朋友先,再理順自己同現時男友關係,分手后先開始新戀情(或處理得好D)!

可能CK想掩飾時間上小小重疊(估計兩人有段時間拖泥帶水、離離合合!),先鬧到咁既局面!

本來我一直 like CK 架,like CK對動物有愛心,如果搵到個更好既,大家系女人點會唔送上祝福!

但女方搵D 男人最痛(i.e. 同新歡有左BB)為藉口分手,新歡仲系微博玩示威,希望男方死心,真系死人架;男方就居願意照顧埋人地個BB,真系個腦有事!兩個應該系好愛(or 曾經好愛)對方(一齊9 年 wor,實有D值得留戀既野!),但真系初中生可能比兩位更成熟!

CK 真系蠢爆,攞自己名節做藉口,男既就癡心爆,可能系初戀掛。

贊成CK 呢類唔醒目、唔成熟既女仔,揀比自己年紀大多一D既男人,一個初戀+細個自己+唔成熟既男仔(依家好難預30歲男仔成熟,好多更加日日掛住打機,完全無打算!),真系會好似豪仔咁傻架!從呢單野見到,結果呢9 年大家思想上(唔系事業上),好似無mud 成長!CK 如果想搵個可以照顧自己既男仔,真系唔好9年要愛情唔要麵包,早D清醒分手,大家雙方唔無 side 咁多時間,大家happy!

真系唔系個個好似你咁快醒覺同決斷,呢次無聊事件可見一斑!

小詠  當年男方家人都話我衰,覺得我是識了有錢人才飛佢地既仔...  發表於 11-7-11 12:38

侯爵府

leanna~ 發表於 11-7-11 00:05
呢家人係咪好enjoy有記者圍繞住呢?
分手關屋企人乜事?好似要咬人咁?淨係睇佢地啲回應都大概估 ...

你講得啱分手關屋企人乜嘢事?咁點解CK分手就分手啦,做乜要拉埋人屋企人來講,所謂先"聊"者賤。
另外,邊個ENJOY俾記者圍多D,係唔係應該係嗰D喺公開場合主動同記者報料話分手,跟住又上無線節目/上週刊做專訪話自己可憐嘅人?

caramelpudding  同意~ 仲要口供又夾唔到  發表於 11-7-11 11:29

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

侯爵府

2018復活節勳章

佢地邊個錯,我地外人唔會知

不過,我覺得性李的,唔該唔好咁肉酸
得罪講,老粗就係老粗,全家人做野唔諗唔經大腦
對方點衰,都唔駛將咁多野揚晒出黎
就算係 ck 錯晒,都唔駛講咁多野呀
講咁多屋企內私事,把鬼

小詠  分手分得唔好, 比全城既人笑到面黃  發表於 11-7-11 12:36
caramelpudding  女方都唔弱, 數臭人地成家, 內容不離錢銀, 真係好核突.  發表於 11-7-11 11:30

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆 nintendo 的帖子

對方點衰,都唔駛將咁多野揚晒出黎<<< AGREE. 所以ck好有問題

小詠  在CK 立埸佢覺得多年受了妥屈, 而家仲比李家圍插, 才會咁做  發表於 11-7-11 12:36
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

侯爵府

小詠 發表於 11-7-11 09:07
我明白ck 心情.....我以前都好似佢咁有個拍了多年既男友, 又係男既幼稚, 咩都聽晒爸媽話, 佢爸媽又是當我透 ...

咁你咪正常囉,起碼你唔會用咗9年嘅時間,重要呢9年時間係要同你話好難頂嘅男朋友屋企人一齊住,CK嗰D咪唔正常囉,正常人點忍到9年?

小詠  我又無同人地同居呀, 我覺得咁唔係太好, 和老公拍拖都是分開住  發表於 11-7-11 12:35

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁
34567...10

尾頁

跳至