夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

和他未結婚前, 他炒股票, 欠下銀行20萬, 那時還得好辛苦, 但當時我只懷住一個信念'' 他說知錯了, 他只是投資失敗而已, 2個人不是只可以共富貴, 不可以共患難.''而且他很愛我, 所以我幫他還了才結婚, 自此後, 我常常在他耳邊提醒他, 警告他, 不要再比我發現爭人$.
結婚後, 我cut曬他所有信用卡, 家庭出街食飯就算祿卡都係我祿, 起碼我知道這個家的開支用在哪裡.

但想不到......而家比我發現佢私底下開了信用卡, 起初我是check他email發現的, 我問他, 他還騙我, 一個一個大話給我揭穿才肯認! 大話如下, 順序排列:

1) 從我check他email比我發現, 信用卡iphone買game玩, iturn send收據黎, 我問他是不是有信用卡? 點解買到game玩? 他答我, 話用朋友的信用卡黎買, 之後比返$朋友, 我開始懷疑, 但他死口唔認.

2) 有天我check他iphone, hsbc send sms黎, 話網上月結單已出了, 可上網check, 之後我問佢, 佢先認有信用卡, 但不認有卡數, 我叫他比月結單我睇, 他就騙我話過2天比我, 我唔肯, 我話打電話去卡center check, 他還發我脾氣, 話我甘做姐係唔比尊嚴佢, 要佢無面! 但他堅持話無卡數!

3) 前晚他在房睡覺, 我樔他手袋, 發現收埋好多月結單, 全部都係citi bank, 有成$16000多卡數, 然後我拿去質問他, 他終肯認!

4) 我要他拿hsbs張信用卡黎, 我拿到後, 打去卡center check, 電話入面個小姐問他是問那1張, 他在我面前答, 只有1張, 卡no. 係............ , 有$19000多卡數, 之後我懷疑他還有其他, 否則無理由個小姐問佢是問哪一張, 之後我要他再在我面前打多一次電話去問, 他好驚, 死同我講話只有1張, 之後卡center答, 另一張欠$20000多卡數!

我癲了.....一次又一次在我面前講大話! 我問他何來甘多卡數, 他答我是生活費和買送錢不夠! 但我每月給他$5000零用+$3000買送錢, 還不夠嗎? 他很少和朋友出去玩, 為何還這麼多卡數?

$16000 + $19000 + $20000 = $55000!!!!!

還耍我說因為生活費和買送錢不夠, 你們相信嗎????
我已不信任他了, 無信任的夫妻關係一起還有甚麼意思?
我而家還24歲, 他40歲, 我們有個差不多2歲的女兒, 我一想到女兒就哭了, 如果離婚的話, 我害了她, 我應該點做? 有無人可以比到意見我?

babybaby2007  你咁YOUNG,快D走  發表於 12-2-27 16:33
luck_tang  走...厄你敢多次,無曬信用可言咯!  發表於 12-1-17 16:45
^w^  未結婚已比左份大禮你啦 20萬  結左就更加  唉!   諗清楚往後日子丫  發表於 11-8-30 11:59
mini_yan  唔見得你個囡有個咁既老豆,係個咁既環境下成長唔係害左佢..  發表於 11-8-29 16:49
guji  無的救   5好幫佢還  發表於 11-7-27 03:30
samanthachan48  走...你唔走,男人唔會知錯  發表於 11-7-25 12:09
sylviayan  無底深潭..  發表於 11-7-19 12:26
cfbb  樓主,唔洗問佢仲有冇欠其他卡數,叫佢簽名去個人信貸資料庫查,一目了然  發表於 11-7-19 11:37

大宅

回覆:應該離婚嗎?

呢d男人...同佢捱,只會死得更慘!結左婚有家庭兒女,重大使到敢,依家銀行信用卡只還min pay,都死得,成5x厘息口!三個字...無得救!

男爵府

借P LOAN 找咗先, 再同銀行講你開卡比佢, 會無錢還, 咁得唔得??

bongbongpatty  唔得  發表於 12-1-9 23:54

男爵府

如果係我, 我會考慮離開佢, 長此下去, 只會令大家有更多唔開心, 影響個女.
今天比你發現就$55,000, 可能仲有d數係你未發現的, 就算今次還咗錢, 下次又會有同樣事發生.

bongbongpatty    發表於 12-1-9 23:54

大宅

alice44 發表於 11-7-19 11:05
如果係我, 我會考慮離開佢, 長此下去, 只會令大家有更多唔開心, 影響個女.
今天比你發現就$55,000, 可能仲 ...

甘個女點算? 如果離婚的話, 個女一定跟他的, 否則他無屋住! 他是公務員.

plato223  點解你會覺得個女會跟佢,佢係公務員又點,個囡咁細,多數都係跟媽媽  發表於 11-7-20 08:52
alice44  樓主, 呢個時候仲理鬼佢有無地方住咩, 理下自己同個女好過啦!  發表於 11-7-19 17:00
美亞  佢無屋住都不關你事.人做錯事當然要受懲罰LA.而且佢以後會再婚咪有屋住LO~  發表於 11-7-19 12:45

水晶宮

回覆:qc1220 的帖子

同情你, 不過這種丈夫真的很難過一世

男爵府

錢, 無咗可以搵過, 但個囡會無咗老豆, 不如, 問下洗咗去邊, 係唔係太大壓力, 有購物狂, 我有親戚真係有精神病, 控制唔到自己, 乜都買, 成百萬卡數, 屋企人幫, 的佢去睇E 生, 都叫好得返

問題個根源可能唔係錢, 可能係其他野, 佢呃你, 都唔想你唔開心, 男人有時係咁幼稚, 成個小朋友咁..

STATEMENT 有講洗咗去邊架麻..

jasonkot  AGREE!  發表於 12-2-27 16:44
bongbongpatty  同意  發表於 12-1-9 23:55
1122334455  同意  發表於 11-12-12 00:19
cindyleung0728  同意.  發表於 11-9-1 01:14
jastangtang  同意  發表於 11-7-19 12:24

禁止訪問

男爵府

E~ 我親屬都係公務員喎~

的佢去同銀行借P LOAN, 用佢個名, 再跟手講埋唔可以申請信用卡, 但我唔知WORK 唔WORK~

bongbongpatty  唔WORK~  發表於 12-1-9 23:55

大宅

cat_man_man 發表於 11-7-19 11:14
E~ 我親屬都係公務員喎~

的佢去同銀行借P LOAN, 用佢個名, 再跟手講埋唔可以申請信用卡, 但我唔 ...

係吾係所有公務員都無個好人!!!!!

dlh525  我老公冇亂洗$$架!  仲節儉過我, 所有數都同我交代用左係邊到架.  發表於 11-8-30 15:59
jastangtang  你又唔好一竹杆打一船人,我老公好好,好節儉,  發表於 11-7-19 12:25

男爵府

qc1220 發表於 11-7-19 11:17
係吾係所有公務員都無個好人!!!!!

拿淋KILL 咗D 卡數, 好貴架D 息
屋企人呢, 6299 幫唔幫到呀?
佢係唔係太大壓力都唔知, 你嬲佢唔講你知呀麻
可能佢覺得自己搞得掂呢, 講你知, 你又怒到噴火, 仲邊咁講.....

唔係企係你老公度想, 50000/12, 都係四千, 未計息
不如, 你試下平心靜氣同佢講, 叫佢坦白, 但唔罵佢, 睇下仲有冇數未出現..
老公, 都嫁咗, 有時D 野係硬食, 佢用D 錢去玩女人就不能原諒!!

bongbongpatty  同意  發表於 12-1-9 23:55
cindyleung0728  同意  發表於 11-9-1 01:15

大宅

cat_man_man 發表於 11-7-19 11:24
拿淋KILL 咗D 卡數, 好貴架D 息
屋企人呢, 6299 幫唔幫到呀?
佢係唔係太大壓力都唔知, 你嬲佢唔講你知呀 ...

我無奶奶~~~奶奶早就升上天, 老爺都老到傻左, 跟本無$ 幫到他的, 只有我爸媽! 但這樣值得嗎? 我已覺得很對不起我爸媽了, 我嫁了後, 照顧個中風老到傻的老爺, 跟本沒多餘$ 比我爸媽, 好彩我爸媽有幾層樓收租, 養活自己的晚年.

alice44  美亞你講得啱.已經養大樓主你,你嫁咗以為有人照顧你,點知仲要幫你老公還  發表於 11-7-19 17:05
美亞  你不應連累自己父母.~  發表於 11-7-19 12:49

男爵府

qc1220 發表於 11-7-19 11:33
我無奶奶~~~奶奶早就升上天, 老爺都老到傻左, 跟本無$ 幫到他的, 只有我爸媽! 但這樣值得嗎? 我已覺得很對 ...

我相信你爸媽見你生活開心, 佢地最想見到, 振作呀!!!

錢果度, 唔係太難搞, 你係嬲你老公咗暪右暪, 呢D, 要你自己同佢溝通呀
男人, 好多時都係大細路, 我唔敢講我果件如何, 我對佢都唔敢太多要求... !!

你62 果度, 會唔會考慮排入老人院? 正苦果D 難入, 但入到好正架, 好好服務架!
我知, 係因為我識人做呢D 工

babyshop29  認同!!!  發表於 11-12-7 15:27

大宅

cat_man_man 發表於 11-7-19 11:45
我相信你爸媽見你生活開心, 佢地最想見到, 振作呀!!!

錢果度, 唔係太難搞, 你係嬲你老公咗暪右暪, 呢D, ...

錢果度, 5萬幾對於我黎講, 已係天文數字, 我自己從來都不敢祿卡到過萬, 5千我都已經會收手, 起碼知道自己可以期期清才祿.
他吾會比老爺入老人院, 佢話入面d人對老人好差, 話死左都無人知.

大宅

吾洗做都有八千家用....不如改嫁比我啦....haha~

jastangtang  哈哈哈....  發表於 11-7-19 13:12
gk678  人地老公係公務員, 俾晒份糧老婆, 剩袋8k. 咁你仲娶唔娶?  發表於 11-7-19 12:54

翡翠宮

畀面勳章

40幾歲人仲係咁,真係冇得救。

呢個階段,唔需要離婚,但亦唔幫佢還咭數,由得佢自己搞掂,搞唔掂由佢破產,你一日幫佢,一日佢都唔會醒覺。

將來真係離婚,個女都唔需要跟佢,佢理財有問題.個女未必會判俾佢,如果佢不悔改,你仲理佢有冇屋住?顧掂自己同和女先最緊要。
日日是好日

禁止訪問

回覆:何生 的帖子

大宅

同佢申請破產,以後都借不到$$$$$$$$

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

qc1220 發表於 11-7-19 11:09
甘個女點算? 如果離婚的話, 個女一定跟他的, 否則他無屋住! 他是公務員.

沒有屋住是他, 闔你什麼事?
如果個女跟你, 間屋係比你同個女住, 直到你女18歲...(呢個你可以去CHECK)

plato223  18歲或完成日間課程,以後者為準  發表於 11-7-20 08:54

大宅

ml628 發表於 11-7-19 12:56
同佢申請破產,以後都借不到$$$$$$$$

破產??? 佢連份工都會無!!!!

plato223  公務員破產,唔會影響份工架,只會影響日後信貸  發表於 11-7-20 08:55

首頁
12345...6

尾頁

跳至