懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

我覺得介唔介真係唔需要講太多,當你真係心癮食左一支煙既時候,你阿B又識去踢你個陣,你D決心就會湧晒出黎!

禁止訪問

大宅

我都食咗十幾年,但有咗就好似禁咗制咁無食,都2年幾。最大引誘有次同成班豬朋狗友食飯,成枱7個人得我同另一男性朋友唔食,好彩把持得到!!!

大宅

有時真係好難忍,尤其係一個人喺屋企無聊既時候最易"領"嘢,反而同朋友出街見朋友食我都可以唔食~ 我自己都食左十幾年,一日食一包~ 好想快d完全戒甩,做個香噴噴既媽媽

17w4d - 大力踢左我一下 16w3d - 照到好大條咕咕, 重210g 14w6d - oscar passed 1:67000 13W2D, 心肝仔卜卜跳 12W3d - 7.36cm 俾我夾住左個頭, 腳young young轉唔到身 8W5d - 2.18 ...

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

winniesumyee 發表於 11-7-27 15:39
有時真係好難忍,尤其係一個人喺屋企無聊既時候最易"領"嘢,反而同朋友出街見朋友食我都可以唔食~ 我自己都食 ...
咁你E+幾多WK?同埋食幾多呢?我個陣係續少戒!本來十支!之後就五支!到最後三支!跟住一支!跟住GOAL!!!

珍珠宮

我一check到有BB就戒左煙喇~
我覺得做媽媽都唔為BB著想,咁仲點做媽媽?!
唔好為左滿足自己既私慾令自己擔心囉!
盡快戒!做個負責任既媽媽~~add oil

大宅

回覆:Fatiti 的帖子

哦!原來係咁!你都唔好太自責喇!始終生bb係一件講緣份嘅事!調理好身體,下次做足準備,迎接小生命啦!加油^^

大宅

回覆:有吸煙習慣的媽咪請進

我知道bingo之後立即介左!不過生完之後工作太大壓力,又食返,但對住個仔一定吾會食!

小嵐*要健康快樂咁長大呀!!!

別墅

我都未戎到,但食小好多.真係要努力戎

男爵府

我一驗到即時介咗!不過成日發夢自己大緊肚食煙!

mandyhung0615  我都係,明明已經戒左,但仲成日發夢食緊.....  發表於 11-7-29 14:12

大宅

畀面勳章

哈哈..我比較好D...頭幾個星期都有R下男朋友支煙1,2啖...到左一個月我直程聞到都想嘔...依家8WEEK一支都冇食過....加油呀!!為左個BB你一定戎到!!!

大宅

知道左即停,之前唔知bingo,仲飲酒又食煙,有試過唔舒服,已經知可能bingo左!我都超過十年煙癮,不過一次都無偷食,為左個仔無計,大家加油!

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我就係BB幫我戒,有咗後食唔到煙,聞到都想吐。

大宅

我就係食煙都想嘔,先知有左咋!

複式洋房

哈哈!我重好笑呀…
我都係一知道有左先介…
因為我想小B可以健健康康甘成長
不過…係呢37W裡面只要發夢
夢見自己的都係食緊煙嫁
有好多次都客醒…一醒果刻幾驚自己
真係食緊煙呀!哈哈!

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

哈哈,我都試過,夢見煙癮起,發神經咁跑去買煙,搶野咁攞來食,好在發夢,宜家餵人奶更加要忍住。

別墅

我第1胎知道有左之後食即刻少左好多...後來1口幾啖,,最後到6個月果陣先完全戒晒,,,不過自從大囡3個月戒左人奶之後又忍唔住食返(因為C6冇戒到><)點知食返唔夠3個月又有左...都係KEPP住1日1-2啖..5個月果陣戒晒..其實見倒C6食果陣都好想食嫁...細B仲有幾日就出世...都唔知會唔會戒左奶之後仲忍唔忍得住..但係咁辛苦先戒得甩,,真係唔想再食返../~\

大宅

KARY_ALIEN_BU 發表於 11-7-30 00:56
我第1胎知道有左之後食即刻少左好多...後來1口幾啖,,最後到6個月果陣先完全戒晒,,,不過自從大囡3個月戒左人 ...
add oil

別墅

回覆:onlybebe 的帖子

Me4

等待我既可愛愛小寶寶ing...

首頁

尾頁

跳至