想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

HiPP勳章(2)

abralini 發表於 12-2-17 08:37
回覆 紫色線 的帖子

我5曰前開始流血,2日前知道無左心跳,剛剛在醫院塞左第一粒藥。真正要同小b講bye bye ...

已經覆診返佐黎 , 一切正常 .. 已經排清 .... 我都係第一胎 ....
我而家好驚會慣性流產 ....

伯爵府

HiPP勳章(2)

雨嫣 發表於 12-2-17 11:32
係會唔開心ga喇, 不過我同自己講, 依家小B走左對我同佢都好, 因為我唔想生個有問題嘅BB, 將來大家都辛苦, ...

support .... 我2號當日係公司10點半同supervisor講有急事 , 要早走 , 遲下補返假紙
急症之後 , 醫生寫左 1wk假我 , 我打返俾佢 , 同佢講我9號先返 , 佢問我咩事 , 我話唔想講 , 佢 cut 佐我線
之後5號出院 , 假紙寫我11號返工 , 6 號我直接打俾經理同佢講原因 , 順便話13號返工 ,
佢話 ok , 如果想再休息 , 就放多個禮拜...
13號返到去 , supervisor 都無再問原因 , 我自己同 HR 講唔想俾其他同事知道....
跟住我 15號又開始放 , 暫時打算下個禮拜返工 ...
理得佢咁多 , 我又有假紙 ... 如果無 , 咪自己用大假填lor...我今年有24days AL ...

你都唔好理咁多 , 最緊要自己心情 ok ... 唔想講可以同 HR 講唔想俾其他同事知 ... 佢唔會講 ga , 因為係私隱

複式洋房

引用:明明地,可唔可問多少少,因為我完全唔知點做

原帖由 AFamily 於 12-02-17 發表
明明地,可唔可問多少少,因為我完全唔知點做,如果揀左塞藥/食藥,係咪一直留院到排左個胎出黎? 因為我見有D人 ...
我喺仁安塞藥,每三個鐘塞一次,塞五次為一個cycle,我一直stay喺醫院,第四粒藥開始痛,第五粒藥開始好痛,之後用力排到出來,每去小便都要用兜,要給姑娘看,因姑娘要確定排出胎組織

CBabeY  想問下仁安塞藥收得貴嘛?  發表於 12-2-17 21:26

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆:小產後的感受

各位,今朝拎信,現在在uch,頭先急症分流,個個分流姑娘話呢間唔會用食藥呢個方法,食藥係廿幾週,搞到我好驚,宜家下午入黎等明早見醫生,頭先再問姑娘,有塞藥同手術,好驚

男爵府

畀面勳章

AFamily 發表於 12-2-17 15:50
各位,今朝拎信,現在在uch,頭先急症分流,個個分流姑娘話呢間唔會用食藥呢個方法,食藥係廿幾週,搞到我 ...

我開頭都對塞藥有D抗拒, 因為令我諗返第一胎催生塞藥果D唔舒服感覺, 但果日塞藥果刻見到個O靚妹醫生黎幫我塞藥, 我仲驚, 但後來本住死就死心態, 因為之前果晚已經俾幾個醫生又用鴨咀夾, 又陰照整幾次, 已經開始有D麻木, 但原來粒藥好鬼細粒, 醫生妹塞D手勢又OK喎, 我一路深呼吸舒緩緊張, 好快就已經唔當一回事。所以, 你唔好擔心, 放鬆心情, 做任何下面檢查時深呼吸就舒服好多喇。

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:各位,今朝拎信,現在在uch,頭先急症分流

原帖由 AFamily 於 12-02-17 發表
各位,今朝拎信,現在在uch,頭先急症分流,個個分流姑娘話呢間唔會用食藥呢個方法,食藥係廿幾週,搞到我 ...
我係手術ga,因為我唔想痛完一輪等D組織流出嚟嗰個過程,同埋我驚塞藥如排唔清都可能要做手術,當日手術後只有流血但唔痛,雖然入手術室驚驚地,但入到去好似瞓完一場覺出返嚟咁,同埋只係插喉令到喉嚨有D唔舒服,其實就無咩喇

首頁

尾頁

跳至