想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 bankwest 的帖子

我最後無再照啦, 所以都唔sure.
但係果陣每星期照一次, 個水瘤就由around 4.5cm 一直縮到3cm唔夠 (3個星期內既事).
我又唔覺得有痛, 所以就無再特別理佢.

複式洋房

回覆:小產後的感受

我第一個bb 太約3,4個月時,照到有問題,要放棄佢,真係好傷心,一想起就喊,所以好明白你感受,不過放鬆d,唔好成日諗,做下自己鍾意做的事分散下注意力,比啲時間,最痛的都會過去,對自己好啲,養好身體再努力!

男爵府

回覆 karenwongwong 的帖子

我要等兩過月再開工, 因為我7月中小產咗,我地都要加油,養好身體再繼續努力

karenwongwong  嗯! 齊齊加油~!  發表於 11-7-29 23:08

男爵府

回覆 Bearstar 的帖子

我同妳一樣,細個時努力工作,現在生活叫穩定d,才敢生bb,結果就高齡了。我屋企人仲成日覺得我好細個,想我遲d先生。我34years了,你呢?

男爵府

回覆 mimi23 的帖子

我都是7月中發生的,你身體點呀?心情好d未?

男爵府

回覆 yipsoso 的帖子

我都支持你呀! 我好明白你而家o既感受, 因為我上個月月尾都經歷過o

你一定要休息多d, 唔好勉強自己, 健康正常o既BB一定好快會再返黎我地身邊ga; 有咩唔開心就上黎同我地講la.

男爵府

有呢個地方比我分享真好,個心間唔中仲會比針拮咁痛的。

禁止訪問

男爵府

其實我身體無大問題,今次已經係第二次,無特別休息或食D特別補品,只在家休息,心情方面,開始時係好唔開心,接受之後,就無再喊,因為BB一定係有問題先會自己離開我,我現在開始減肥,因為醫生話會對生BB好D,所以我打算2個月後再開工,咁你又點呀? 我地都要努力,等待下一次來臨...你都要好好休息

karenwongwong  我有個餐單, 宜家試緊, 如果work我share俾你~!  發表於 11-7-29 23:09

男爵府

回覆 qy_yeung 的帖子

不好唔開心啦!放開心情,養好身體再來過,其實係BB好錫你,知道自己有問題,乖乖咁離開,所以你要努力,唔好放棄,有事就同我地傾下計,因為我地都好明白你心情

大宅

引用:看過你的blog,我和你的情況差不多,我的也

原帖由 baby0617 於 11-07-28 發表
看過你的blog,我和你的情況差不多,我的也是男孩,他在上個月17號走的,16號檢查還看到一切正常,晚上臨睡 ...
好明白你而家感受因我同你經歷差吾多.我個女出世後一星期就走了是病死.之後我又小產左,但我未放棄幾日前來了m,完左後我就開工啦.大家一齊加油呀.

jeannie_cheng  加油!!!  發表於 11-8-10 12:18

大宅

回覆 1105sad 的帖子

我都同自己講, 仲後生, 不過真係要趁後生呀, 雖然好驚, 但唔想將來後悔~!

大宅

回覆 baby0617 的帖子

多謝你的鼓勵, 有你地既支持真好~! 無經歷過既人, 係唔會明白果種難過. 我有個識左十幾年既朋友, 由細玩到大, 佢都有左, 預產期遲我1日, 但我出事後, 佢仲好開心share佢個仔既野, 都無諗過我既感受...!! 可能旁人都唔覺得係咩一回事... 好失望, 好彩仲有呢度既同路人, 大家加油呀!!!!

baby0617, 你等到day幾來m呢? 我出事到宜家已經day 33了...

男爵府

回覆 mimi23 的帖子

我都要減肥呀!一齊努力

男爵府

回覆 karenwongwong 的帖子

你個friend 唔知你出左事咩? 佢o甘都得? 係我真係會重新評估過呢位"好朋友" o

禁止訪問

男爵府

我今日都同咗個剛生完bb的同事lunch,個個都係度講bb似邊個,又話邊個個b可愛,我心都碎了。咁又可以點?d眼淚差d bi咗出黎。成個下午咪好似摩打手咁做野,同自己講,唔記得啦!

karenwongwong  堅強d堅強d, bb會返來架! 佢要一個堅強的媽媽, 加油呀!!  發表於 11-7-29 16:28

男爵府

你唔好勉強自己同佢食lunch la, 真係推唔到? 比我會向佢地面前喊出黎

大宅

回覆 nana包 的帖子

佢就係知道!! 從果刻起, 我就係facebook unfriend左佢, whatsapp block左佢, 講真, 話晒十幾年, 真係好失望!!!!!

呢d時候, 就會知道人情冷暖. 邊個係人邊個係鬼, 一眼睇晒!!!

大宅

回覆 Carislam 的帖子

我都有睇過你的blog (應該是吧? 因為岩岩都係咁既case), 好明白你由天堂到地獄的心情.... 大家都一樣的, 希望你振作, 我地互相打氣啦!!!!

首頁

尾頁

跳至