論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

如果有2個小朋友,一個8個月,一個4歲,你地會吾會考慮請個咩都吾識白紙一張?

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇你自己有無心機時間教。我除左第1個工人係OVERSEAS, 其餘全部都係本地完約。因為吾想教。

大宅

好媽媽勳章

回覆:一張白紙

我而家系Ftm,都仲可以有時間教,但距無海外經驗,但就純Lor

複式洋房

有好有唔好啦! 不過我通常都請oversea。

大宅

好媽媽勳章

本人一心請個本地的,但一直穩五到岩。唉

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你係FTM, 本地完約通常都吾肯做。

大宅

好媽媽勳章

我而家穩工人系因為就來要翻工,所以唸住請個本地吾使煩

大宅

一定唔會, 因本人在職, 冇時間教.

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我會.

不過好睇個工人醒唔醒,同你有無耐性教.
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

男爵府

我都剛剛請左張白紙, 結果係..... 嘔血而死....
現在已炒 (佢人品都 ok, 所以一個月通知.... 已急請現成完約印)
佢唯一好處係我晚晚無啖好食, 我就瘦左 lor.... 但亞囡就幣 lor>...
佢係家鄉唔駛做, 所以乜都唔識, 你真係要好多時間 & 好好 EQ 至得...
我自問真係 2 樣都無....

maywei  我屋企果件都做咗11個月,我仲係俾佢激到吐血. 不過白紙有白紙好,任用唔嬲  發表於 11-8-10 11:46

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

agree,本地完約工人,自己會揀工,可能好難請了

複式洋房

回覆:MonMonLam 的帖子

好同意MonMonLam的說法,同我之

複式洋房

回覆:MonMonLam 的帖子

好同意MonMonLam的說法,同我之前的經歷一樣,好嘔血。雖然我都係瘦咗,但係就辛苦咗好多好多.......晚晚開唔到OT就要趕住返屋企。最終都係頂唔順,要換個本地完約。

大宅

好媽媽勳章

各位,頭先見佐個姐姐,感覺Ok,我兩個小朋友都肯同距玩,甘就簽佐啦,祝我好運啊!

複式洋房

回覆 Emily_fung 的帖子

You situation is same with me (FTM with 2 kids (4.5 & 1), usually 完約 doesn't like us. Can you share with me where you can find the 完約 maid? I also want to go back to work if I can find someone to take care my kids.

Anyway, wish you have a good one.

大宅

好媽媽勳章

回覆:花姑姑 的帖子

Hi, 我呢個系斷約嘎,因為前顧主吾需要工人帶翻距去Agency度,我再簽距

伯爵府

回覆:Emily_fung 的帖子

我都係請了一張白紙,真係咩都要教,要放好多心机,自問要求吾高,而且有時間教!依家姐姐用了三個月,都OK!但頭個一個多月,真係無啖好食!佢地廚藝真係恐怖,攪到我老公曰曰出街食,又或者我下廚佢先肯食!最慘係我做咗個幾月白老鼠!現在姐姐廚藝進步咗好多,有時都要添多碗飯!

複式洋房

回覆 Emily_fung 的帖子

Thank you for your reply. Good Luck to you, really hope that she is a good one.

大宅

wyeth冷知識勳章

我之前都請左張白紙,教左半年多,自己係FTM,不過白紙始終係白紙,佢地好多基本既野都唔識,次次都要望住同提住佢做,唉!而家都係唔會點自動波,仲識搵時間比自己偷懶,不過可能我果個YOUNG,做野無機心,你話佢,佢未聽下咁,頭果三個月,花左好多時間教佢煮野食,而家叫整體OK,不過仲未放心佢自己照顧丫囡,丫囡而家四歲

大宅

好媽媽勳章

回覆 pocopoco 的帖子

阿,你四歲都吾放心,我仔得8個月乍.....不過今日距好主動阿,同我女玩,雖然可能好表面,但都ok

首頁

尾頁

跳至