懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

有左之前啱啱係tiara nail開左個course, 依家唔知做唔做得...因為以前做hard gel, 最多磨走佢....
但依家做soak off gel要用acetone洗甲水浸15-20mins....
有d驚對BB唔好

can someone share your thoughts?

子爵府

回覆:有冇大肚媽咪做緊soak off gel 甲? 安全嗎?

我wk5知有左,wk6拆左!冇計,要用藥水拆!腳就一路自己剪短

男爵府

我由想要bb開始無做甲啦, 始終d甲油同藥水有危險都唔想試

複式洋房

回覆 回覆:petit_etoile的帖子

我一知道有左,就無再造gel甲,又得佢一路長一路剪,拆甲d葯水bb都會吸收ga,對bb唔好ga.specisl first 3months. 我宜家18week,長到剪哂la

複式洋房

回覆 回覆:petit_etoile的帖子

我一知道有左,就無再造gel甲,又得佢一路長一路剪,拆甲d葯水bb都會吸收ga,對bb唔好ga.specisl first 3months. 我宜家18week,長到剪哂la

大宅

回覆 petit_etoile 的帖子

我個時都係由得佢自己甩....長到咁上下就會自己甩嫁喇...好過沉藥水又擔心會影響...
我生之前join左啲gel 甲package...而家生左個幾月...好想整gel甲...
但係又唔方便照顧bb...其實做左媽媽由陀個一刻開始...好似已經可以再整gel甲咁....down....

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我wk5知有左,wk6拆左!冇計,要用藥水拆!

原帖由 wingyan008 於 11-08-22 發表
我wk5知有左,wk6拆左!冇計,要用藥水拆!腳就一路自己剪短
吖喲,我隻仲做到shocking pink,又有畫花,如果就咁生出黎自己chor短佢又好鬼覺好似好亥突!

仲有成個course都唔知點算好啦mouth:

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我由想要bb開始無做甲啦,+始終d甲油同藥水

原帖由 Su_su 於 11-08-22 發表
我由想要bb開始無做甲啦, 始終d甲油同藥水有危險都唔想試
係啦,最衰要沈葯水!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我一知道有左,就無再造gel甲,又得佢一路長

原帖由 JW_TY 於 11-08-22 發表
我一知道有左,就無再造gel甲,又得佢一路長一路剪,拆甲d葯水bb都會吸收ga,對bb唔好ga.specisl first 3mont ...
但你覺唔覺好難chor?

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:回覆+petit_etoile+的帖子 我個時都係由得

原帖由 SanSanbaby 於 11-08-22 發表
回覆 petit_etoile 的帖子

我個時都係由得佢自己甩....長到咁上下就會自己甩嫁喇...好過沉藥水又擔心會影 ...
我都驚生完冇時間做,因為呢胎會係第三胎啦!

啱啱諗住夏天未完做對腳著涼鞋靚下,點知就bingo lor

唔記得個course可以用幾耐添架?仲諗住呢胎繼續全人奶,好困身,萬一佢得一年期,分分鐘會過期架!

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

回覆:有冇大肚媽咪做緊soak off gel 甲? 安全嗎?

依家7+wk我仲整緊,我個package仲有一次可以整. 依家決定個次都唔整喇!!亞B最重要!!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:依家7+wk我仲整緊,我個package仲有一次可

原帖由 Ho_BB 於 11-08-22 發表
依家7+wk我仲整緊,我個package仲有一次可以整. 依家決定個次都唔整喇!!亞B最重要!!

...
咁你係咪四月媽咪?
咁你之前整左幾次?有冇同修甲啲女仔問下有冇客大住肚都做?

複式洋房

回覆 SanSanbaby 的帖子

我個friend生完bb後都有繼續整gel甲...不過要整短d, 同埋角位挫圓滑d....

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

回覆:petit_etoile 的帖子

你都係四月媽咪?我未有亞B時問過有左可以做嗎~佢答可以,但此終要浸藥水,都係有化學作用…唔好搞

珍珠宮

回覆:petit_etoile 的帖子

我之前整左差唔多年幾喇!而大概三個星期到整一次~

大宅

我都係7w+, 我仲有成半個course UV甲油未做, 我諗住遲D個肚開始大唔方便剪腳甲, 去修下腳用埋佢, 最多蝕D叫佢唔使油腳甲啦! 好過o徒左個course

大宅

我宜家對腳係做咗鮮紅的,又唔可以浸藥,又唔可以加啲甲油上面,等佢慢慢長,好樣衰

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我宜家對腳係做咗鮮紅的,又唔可以浸藥,又

原帖由 uniunicafe 於 11-08-23 發表
我宜家對腳係做咗鮮紅的,又唔可以浸藥,又唔可以加啲甲油上面,等佢慢慢長,好樣衰

...
咪係,我做桃紅色,有兩隻白色畫花,真係好覺眼!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我都係7w+,+我仲有成半個course+UV甲油未做

原帖由 Venusf 於 11-08-22 發表
我都係7w+, 我仲有成半個course UV甲油未做, 我諗住遲D個肚開始大唔方便剪腳甲, 去修下腳用埋佢, 最多蝕D叫 ...
都係好提意,因尾個兩個月個肚真係太大頂住剪唔到腳甲!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:你都係四月媽咪?我未有亞B時問過有左可以

原帖由 Ho_BB 於 11-08-22 發表
你都係四月媽咪?我未有亞B時問過有左可以做嗎~佢答可以,但此終要浸藥水,都係有化學作用…唔好搞

...
係呀,我係近月尾!有去BK四月媽咪會!

首頁

尾頁

跳至