跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

回覆:我想問讀小朋友讀sunkids 媽咪意見

咩sunkids k1係難入d咩? 我見呀仔inN班都係問d基本野,例如眼耳口鼻咁. 而家返咗n班十幾日都唔錯呀?! 我都有收到手足口病通告,家長唯有睇緊d小朋友啦

別墅

回覆:ootolai 的帖子

大仔in 全k ar. 佢可能之前有讀緊 N班,所以好啲!我地都係六月頭決定由馬鞍山搬回元朗,朋友個仔又响加州讀,咁咪即刻報名囉!好彩收左,唔係都唔知點算!

至於最近手足口病爆發,係就係早左啲(開學個幾星期就爆)但我覺得學校是有意識去防止進一步擴散的,我相信就之前果件不幸的事,學校已經知道要如何處理

ChrisAlfred  嘩, 元朗去到碼頭讀,你都好神心下, 咁點解你唔入新一代既?  發表於 11-8-28 23:26

大宅

我覺得佢地咁快爆手足口, 分分鐘係全校堆埋一齊做早操搞到咁。唉。。。。。

BTW, 講返個INTERVIEW, 其實我本人同老公都覺得, 你有錢的話, 佢都會收你囉。。。因為我個仔IN 時唔望老師唔做老師要求既野~~~都入左, OMG

nicolandavy  都唔係...我朋友個女, 冇收到...  發表於 11-8-29 10:42

大宅

只要你想讀sunkids,只要閣下有燒不完的銀兩就無問題!

複式洋房

引用:我覺得佢地咁快爆手足口,+分分鐘係全校堆

原帖由 ChrisAlfred 於 11-08-28 發表
我覺得佢地咁快爆手足口, 分分鐘係全校堆埋一齊做早操搞到咁。唉。。。。。

BTW, 講返個INTERVIEW, 其 ...
點解有學生手足口,實際真係唔知!但我個女上年讀N時就勁鍾意早操會,可以唱歌做動作,仲可以上台跳舞,對曰後上台表現有好大幫助。

More than meet the eyes

複式洋房

Agree,我囡囡都好 like morning exercise,至於感染方面,上年都係傳染病高鋒期就暫停,囡囡仲好失望tim,學校安排得ok唱喎,我唔擔心。

別墅

回覆 ChrisAlfred 的帖子

其實主要我唔簡新一代原因有二:

1. 我朋友個仔已經收左N. 我都係信我個朋友既眼光. 所以我一心已想入加州, 新一代都冇報.
2. 返新一代, 就一定要泊車在商場入面既停車場. 好煩. 而家入悅湖, 廿五分鐘免費, 就算泊停車場, 都係$4/hr. 抵!

其實而家返學都係20分鐘車程. 都OK既. 十二月細佬返埋PM我就慘D, 早上一轉, 中午一轉, 下午一轉接放學. 不過都係半年時間姐. 出年都諗住同細佬轉全K (如有位).

複式洋房

回覆:ChrisAlfred 的帖子

我老公都係咁諗
不過so far個仔返學返得好開心, 我覺得佢地教得唔錯呀?!

別墅

你好.. 我囡囡都係 SUNKIDS N2 班, 你地小朋友有無話唔想番學.,
今日MS PORTSIA 打俾我話我囡囡咸, 話要搵媽咪, 仲成日話要去洗手間
但其實並非想去厠所... 你地會點樣教佢呢....
上星期...佢已經唔想搭校車, 我已經好頭痛 ...

別墅

回覆:COCO925 的帖子

我女女N3,都係初頭喊到癲左,但無計,小朋友都係要時間適應,我聽講有些會嘁足半年,我無特別

大宅

回覆 COCO925 的帖子

有呀, 我個仔成日話唔想返, 因為無人陪佢玩喎, 都唔知真定流

男爵府

回覆 COCO925 的帖子

你好呀,我個女都係n2班,係同學仔呢!
有d小朋友係需要長d時間適應,尤其一向比較痴身果d,有d真係要喊足1/2/甚至3個月先唔喊,唔洗咁擔心架!
我個女頭一星期返學無咩喊,因為佢都慣左上主日學自己上,又唔係痴身小朋友。但呢2個星期唔知點解朝早一見老師拖佢入課室就喊,唔肯跟老師走,不過老師話佢一入到課室就無事,咁我諗佢可能仲未適應啦!

別墅

唔駛咁緊張,我大仔以前返N班時喊足一個月,而家不知幾鐘意返學

男爵府

好媽媽勳章

我想問今年N班有幾多班?我仔仔將於12插班全日班,thanks!

複式洋房

我呀仔都係N3班,最初佢返又喊又唔肯坐,而家見到miss就即刻自己拖住miss入班房啦,俾d時間佢地啦!?

大宅

請問有冇MAMI知道 MS PADONNA即係邊個? 因為岩岩收到通告話佢會代替MS IDY~...

cadencetse  我諗係新老師掛!  發表於 11-8-30 16:30

大宅

babysoon 發表於 11-8-30 02:04
我想問今年N班有幾多班?我仔仔將於12插班全日班,thanks!

如果N班全日班得1班JAR

別墅

Hi powergirl911 & javy999,

你哋好!我囝囝都係讀N3班,大家係同學仔呀!
佢哋都係同大人分開時喊,入到課室多數都冇喊喇.

別墅

回覆 babysoon 的帖子

今年有3班N班,一班上午,一班下午,一班全日.

別墅

回覆 qqbb1668 的帖子

之前話MS IDY會係9月返嚟教,咁係咪即係佢唔教呀?
MS PADONNA會係N2班主任.

首頁
12345...10

尾頁

跳至