跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

今日新聞:屯門加州天地幼稚園爆發手足口病20人受感染

http://www.metroradio.com.hk/Met ... 0630d346&page=0

原來有咁多人受到感染,唔知會唔會停課呢?

複式洋房

回覆:sandychg 的帖子

我打咗返學校,衛生處話佢地唔駛停課,重搵咗清潔公司大掃除添!? N班唔知有冇人中招呢,之前只係話K班有咋喎

別墅

回覆:sandychg 的帖子

你好呀!見到你貼的手足口病新聞都呆左,完全冇聽miss提過,不過我阿女係因為咳冇返四日學啦,費時傳比同學仔,我好想比佢返明天因為又有煮飯仔玩,哎!而家咁都唔知返唔返好!你小朋友呢?呢幾日都返緊學呀?miss Portia 今日都冇返,唔通佢都係手足?

大宅

MS PORTSIA今日真係冇返? 我仲以為MS PADONNA今日已經代替左MS IDY個位, 所以MS PORTSIA今日唔出現, 唔洗教佢地果班, 只教返下晏班JAR?!~... 因為開頭講過MS PORTSIA係下晏班既老師, 只係因為MS IDY唔返得學, 所以頂住先~

如果手足口病咁勁, 我情願停課, 好過日日都驚放學後, 自己個小朋友有冇事~ 而家每日一放學, 我就拎曬D野出黎洗, 以防萬一, 連書包我都抹埋

大宅

sandychg 發表於 11-8-30 20:23
回覆 qqbb1668 的帖子

之前話MS IDY會係9月返嚟教,咁係咪即係佢唔教呀?

照咁睇, MS IDY係唔會做佢地班主任啦!~

複式洋房

回覆:我想問讀小朋友讀sunkids 媽咪意見

Hi sandychg powergirl911,

係喎,今日唔見miss portia!? 好似都有老師有病,希望佢地冇乜野啦,大家都要睇實小朋友呀。重有,聽日有cooking lab 咩?

別墅

回覆:javy999 的帖子

係呀,我收到miss Diana 的email話明天有cooking lab!javy你知唔知N3有幾多人返學呢幾日?阿女冇返四日都唔知乜世界啦

別墅

回覆 powergirl911 的帖子

你女女已經四日冇返學喇,依家係咪已經好番晒, 我仔仔一直都有返學,啲病菌真係好利害,大家都要小心啲呀!

我仔仔好鐘意上cooking lab,有得玩又有得食, 一放學就即刻攞個食物盒出嚟話要食.

你係咪自己親自帶女女返學放學呀?

別墅

回覆 javy999 的帖子

每個星期三都會有cooking lab,記住帶食物盒返去呀!

你係咪自己親自帶仔仔返學放學呀?

男爵府

衛生處同教署都話無需要停課,咁學校就唔能夠自己停課,只係叫家長如果擔心可以唔帶小朋友返學住。
其實上星期真係好多小朋友驚左所以無番,但今個星期好多都返番學啦!
miss portsia 應該只係病左啫,唔係手足口,因為n班都係得一個小朋友經家人傳染,上星期一病已經無返學啦! 亦無聽到話再有第二個。
講真,小朋友返學就會好易病,學校太易傳染病菌啦! 水痘、流感、手足口、腥紅熱......真係可能成日响學校出現,就算唔係十幾廿個,咁班入面有幾個呢? 唔通成日都唔返學咩,唯有希望學校同自己都做足清潔,無咁易染到啦!

複式洋房

回覆:powergirl911 的帖子

諗諗下上星期又好似少咗人返學喎,不過我都冇理照俾呀仔返呀
好彩你地提我,我check咗email啦?!原來逢星期三cooking lab.
Sandy, 有時我送呀仔,有時老公送囉,你都自己送返學嫁?

別墅

回覆 sandychg 的帖子

Hi Hi Sandy, 你嚟咗呢到呀﹗
等我都報到下先,我仔仔又係讀N3班﹗

禁止訪問

禁止訪問

大宅

小小肥豬 發表於 11-8-31 13:22

剛 Ms Padonna 打電話比我, 問左佢喇...唉原來係 K1 轉來教N2 教中文科, 佢仲同我 ...
咁又真係有D擔心~
唔講手足口病單CASES...今次換班主任方面, 我都真係覺得學校處理得好差~ 好差~
最重要係要小朋友重新適應新班主任~...

但我想知邊個先係MS PADONNA~

別墅

回覆 javy999 的帖子

你係全職媽媽呀?我要返工,仔仔係由婆婆接送返學放學.我哋日後多多交流吓.

別墅

回覆 KasARa 的帖子

係呀....係大陸上唔到FB,就上嚟BK傾吓計,你都多啲上嚟一齊交流吓喇!希望可以認識多啲亞仔同學嘅mami.

別墅

回覆 sandychg 的帖子

我有keep 住上嚟架,只係睇多,無留言架。
响到睇到有n3班同學仔,真係開心﹗

禁止訪問

大宅

引用:回覆+qqbb1668+的帖子 Hi+qqbb1668,據+San

原帖由 小小肥豬 於 11-08-31 發表

Hi qqbb1668,
咁暫時你個感覺覺得佢好唔好?

首頁
12345...10

尾頁

跳至