跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

回覆 nicolandavy 的帖子

開學到上星期我都有時去接(仲要係11:45就到一定唔係遲),..都係收card接仔仔,不過婆婆話今日接, 唔係點解係佢地企晒出黎.....所以我先奇怪..

別墅

事不宜遲, 我而家寫緊封信. 等陣放學時就交俾校長~

qqbb1668  THANK YOU VERY MUCH  發表於 11-9-1 18:05
小小肥豬  真的, 麻煩妳了  發表於 11-9-1 15:31
kwanso78  thank you very much!!!!  發表於 11-9-1 15:06

別墅

hihihi,
各位好. 我囡囡讀N3, 希望大家交流下.
佢返左學開心左. 而且好多野都鐘意自己做. 又會話俾我知學左D乜. 感覺學校幾好.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

多口想問各位媽咪一句, 今年n班分1,2, 3. 請問 N1係全日班, N2係半日上午班, N3係下午班? 仲有係n1係唔係 Ms Milk做班主任呢???

禁止訪問

大宅

HI, 我囡囡讀 NA (全日班) 中文老師 Miss Milk, 英文老師 Miss Shirly, 兩位老師都好好人, 我成日問阿女返學開唔開心, 佢都話開心架

qqbb1668  LOVELY BABY AR~  發表於 11-9-1 18:02

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

全日班係 Ms Milk, N班老師來說佢好好經驗, 上年我囝囝跟佢的, 全班小朋友都好喜歡 Ms Milk, 又好鍾意 Ms Dianna!!! 今年我接放學都見唔到佢, 可能佢全日班要帶小朋友食午飯吧! 因為我唔會送我寶寶上學的!!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小小肥豬,
雖然現在要轉老師, 但大家也要對學校有信心, 用點時間再觀察吧! 大家一同加油!!

小小肥豬    發表於 11-9-1 17:05

大宅

係呀, 比d信心學校, 老師同埋自己既小朋友, 佢地得既! 大家一起加油呀!!!

小小肥豬    發表於 11-9-1 17:05

別墅

回覆:我想問讀小朋友讀sunkids 媽咪意見

咁岩今日學校就發左通告問家長意見!哈哈,我地既意見真係岩岩好! 我已將信交左俾miss ivy. 如果你地想睇就pm個email address 俾我啦!都係綜合左呢道家長既意見既~

小小肥豬  Miss Ivy 收到妳封信一定笑到合唔埋咀..  發表於 11-9-5 18:04
qqbb1668  太好啦~ 如果學校實行曬我地呢度家長既意見, 就仲好  發表於 11-9-1 18:23

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

e? K班無收到有關通告喎, 莫非下午先出, 上午班未派??? 其實大家都係希望比D意見令學校有改善的空間, 相信學校一定會跟進的.

分享一個個人經驗, 其實我去年選擇讓囝囝係SUNKIDS讀N班, 然後決心讓他繼續升學, 除了是課程有趣外, 還有一件事係讓我加了不少分的! 便是我也曾經給與意見學校, 結果, Ms IVY 即時跟進, 其實當時我只是上playgroup咋, 一間學校能接受家長的意見, 其實真的不可多得, 但願將來 學校能有更好的發展吧! 大家加油啊!!!

別墅

引用:係呀,+比d信心學校,+老師同埋自己既小朋友,

原帖由 kwanso78 於 11-09-01 發表
係呀, 比d信心學校, 老師同埋自己既小朋友, 佢地得既! 大家一起加油呀!!! ...
一齊加油,我睇到你地對學校咁有信心,我都要努力,因我要每朝帶完囡囡先番工,我有諗過轉校,近自己屋企,咁我要keep 住信念,希望囡囡學得開心,多都你們報料。。,

男爵府

係呀,我覺得呢間學校其實真係唔錯,最重要個校長有heart,又肯聽人意見嘛! 加油!

男爵府

kwanso78 發表於 11-9-1 14:24
回覆 nicolandavy 的帖子

開學到上星期我都有時去接(仲要係11:45就到一定唔係遲),..都係收card接仔仔,不過 ...
係呀,其實尋日開始已經係成班咁出嚟,不過尋日都係收晒咭先,但今日就直情一次過帶晒班小朋友出嚟,然後先逐一收咭接小朋友。不過今日我唔記得帶咭,只係Miss Diana認得我,所以都無問我張咭就拖左我個女出來。
咁樣放學真係有d混亂呀,我見d小朋友個個都好想「搶閘」,老師又未睇清楚家長係咪响度就拉左小朋友出嚟,實在唔係咁好,我都係鐘意之前收左咭再慢慢兩三個咁帶出嚟,我寧願等多一陣呀! 唔知係咪因為而家小朋友開始適應,無咁多喊同扭計,所以用番「標準」的接放學方法呢?

男爵府

回覆:我想問讀小朋友讀sunkids 媽咪意見

聽完你地講真係覺得好亂呀!!之前有上過pg但感覺好差,覺得d Miss好新唔夠經驗,上堂時完全控制唔到d學生

qqbb1668  唔係BOR, 我小朋友都返過PG, 我覺得OK WOR, 老師地都控制得到每個小朋WOR~  發表於 11-9-3 00:20

別墅

引用:係呀,我覺得呢間學校其實真係唔錯,最重要

原帖由 cadencetse 於 11-09-01 發表
係呀,我覺得呢間學校其實真係唔錯,最重要個校長有heart,又肯聽人意見嘛! 加油!
...
今日有改善喎,應變真快,加左椅子係出面換鞋,不過探熱時有點亂。。囡囡有唔習慣,咸住搵我,ms dianna 好采剛剛出嚟,抱左佢入去。。。

大宅

今日即刻有改善,加左小朋友椅子!讚!仲有,今日再次見到梁小冰送仔仔番學!

qqbb1668  佢仔仔又係呢間?  發表於 11-9-2 13:31

別墅

回覆:kwanso78 的帖子

我今曰見唔到,佢仔仔讀緊k 幾?

nicolandavy  K2. 成日都見到佢兩公婆送仔仔返學.  發表於 11-9-2 09:35

別墅

各位媽媽早晨!
我也上來報到一下, 我仔仔會係10月尾插班NA 班, 明天會同佢再上PG 想比佢熟習下環境, 看到大家也說教學不錯, 學校又肯接受意見及迅速改善, 我就放心哂喇!

nicolandavy, 真的麻煩你為我們班媽媽準備意見書!!

nicolandavy    發表於 11-9-2 10:08

首頁
45678...10

尾頁

跳至