夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

心如飛絮 發表於 11-8-24 17:16
吵大鑊,丟面的是自己.
個男人走得更心安理得.
何苦呢?

為什麼我c6很回頭? 他說欠我一份責任. 我自問由認識c6到現在, 大聲鬧佢一句又沒有, 只有我聽他的, 就算半夜回家又沒多問一句.(因為c6是生意人) 但又如何, c6都係背叛我, 我問佢:我有什麼做錯,你要這樣對我! c6答: 你沒有錯, 只係佢自己太自私. 我真係太"千"就c6. 結果都要承擔這個結果. 我每天還要幫c6做book-keeper, 你話死唔死.

吵大鑊 : 是因為是c6做錯事, 現在還要大聲鬧我. 比著你, 你怎樣做?

c6說回頭對我是一份責份, 各位姊妹們 , 妳們會接受c6回頭嗎?

Ocean11  為責任先回頭,無意思LAW  發表於 11-9-2 15:38
是是但但  如果C6唔再愛我,為的只是責任,那麼,我寧願放手,眼不見為淨。  發表於 11-8-25 15:22
dalew  睇你自己覺得點,接受程度去到邊. 對住一個唔愛自己既人, 其實都幾難頂!  發表於 11-8-25 15:08
sumbaby2011  兩睇喎.有時愛一個人去到好深的地埗,就會滋生出一份責任來.  發表於 11-8-24 19:10
jerma  愛另一個,回來只是負責任,如果佢咁講,我唔會接受LAW!  發表於 11-8-24 18:35

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

是否 發表於 11-8-24 17:27
為什麼我c6很回頭? 他說欠我一份責任. 我自問由認識c6到現在, 大聲鬧佢一句又沒有, 只有我聽他的, 就算半 ...

咁佢還有沒有同果個女仔聯絡?
還是一邊向出面照樣"戀愛",一邊對你"負責任"?

別墅

回覆 elong 的帖子

c6已經同小三分手了.

伯爵府

是否 發表於 11-8-24 17:41
回覆 elong 的帖子

c6已經同小三分手了.

咁都好D
起碼佢都仲有D人性,記得自己有頭家
有好多男人有小3,不但止唔覺得自己有錯
仲反而覺得係自己個老婆搞成咁
我身邊有對夫婦就係咁
個老公有小3倒返轉覺得因為老婆唔夠溫柔
所以"逼"到佢忍唔住出軌
(出面個第三者係身形嬌小,小鳥依人style,老婆係比較高大,強硬style)
東窗事發之後賴返個老婆
所以我覺得你老公肯回頭已經都好難得(浪子回頭金不換嘛)

別墅

回覆:elong 的帖子

可能就是我種下的恩(由認識都順從c6)。所以c6說是責成呢!

lauslau  唔好咁講,你做好本份,愛同專重佢,係佢本身衰。  發表於 11-8-24 18:30

男爵府

回覆 是否 的帖子

好難講,因為會隨着年紀和思維而改變。後生有冇仔女都會同佢死過,可能會好激,因為見過媽媽的朋友d aunty 們去踢竇,有一個重同 d 仔去,係帶棍ga,打他們的老豆一身。中年又沒工作能力就隻眼開隻眼閉,唔好冇面冇錢,現在一把年紀都係講錢,少個一角都唔得,同 d fd去玩。無論怎樣都會以自己的利益先行,唔好個心都俾佢傷咗,自己又走去癲傷埋自己的身。保重!

Mimmy  唔係咁激嘛, 帶埋仔去, 仲帶棍  發表於 11-8-24 19:11

大宅

引用:可能就是我種下的恩(由認識都順從c6)。所

原帖由 是否 於 11-08-24 發表
可能就是我種下的恩(由認識都順從c6)。所以c6說是責成呢!
如果只是因為對你責任先再返來,有第二三次既機會都好大。佢對你仲有無愛?兩個人一齊,無左愛就算一齊都無意思,以後日子點過?

男爵府

嘩~~隔離屋都唔放過,佢有冇再就手D呀??
佢咁樣,離咪離囉,離完之後,喪執返靚自己!!

fung007chi828  sure啦~~  發表於 11-8-25 15:09

珍珠宮

你朋友都好慘,住得咁近,就算離左婚都唔知搬唔搬好

大宅

回覆:我朋友老公鐘意左隔離屋個女仔

和C6離婚及叫佢搬走,等佢唔可以成日見到個女仔。就算佢哋真係拍拖,個女仔每次出入家門經過都會想起前妻在這裡,都會諗會唔會有日個男友會咁對自己。如果將來結婚,女的父母都會想起女胥的前妻住係隔離,個心唔舒服。最後如果佢哋搬走,你朋友都重新為自己打算將來。

豬仔mama  哈...你都諗得幾詳細喎~~  發表於 11-8-25 01:52

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇下佢地好得幾耐吖,叫你朋友振作呀!

fung007chi828  x2  發表於 11-8-25 15:09
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

呢個賤男將會死得好慘,叫妳朋友好好過日子,放長雙眼睇戲。個女仔仲細,真係嫁比佢咩?而家要嬴之麻

mimikitty28  外人可以講得好口硬, 但我fd話那種鑽入心的痛旁人無法明白  發表於 11-8-25 09:29

大宅

本來既好好先生都會變成咁,男人真系好恐怖,樓主希望你FD可以坚强

伯爵府

D咁既男人,不要也吧,
個男人未夠40,
我估妳FD都唔係好老掛,
識個第2個吧
賽翁失馬

fung007chi828  我成日都話女人30-40仍然係黃金時期,haha。。。。。  發表於 11-8-25 15:12
mimikitty28  我fd今年36  發表於 11-8-25 09:21

子爵府

是否 發表於 11-8-24 17:58

d男人真係唔寵得架!!!!
是否:你c6返來係責任又好,咩都好~
最緊要你地仲愛唔愛對方,
佢係咪應承不再搵第三者?
你又係咪信任佢?
你係咪甘心原諒佢~??
如果全部都係肯定嘅,
點解唔比次機會大家?

禁止訪問

回覆:我朋友老公鐘意左隔離屋個女仔

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

leanna~ 發表於 11-8-25 02:22
唉!
搞咩呀?點解會咁?
樓主,唔好俾你朋友去人屋企,邊有咁理性?講講吓情緒失控大吵大鬧, ...

佢個人本來好溫純, 呢件事以黎我睇住佢都變左d, 佢都識得發哂癲咁不停咁喊同罵, 佢好唔明白點解佢樣樣就哂佢老公佢老公都會揾第二個? 佢地之前真係好恩愛, 不過佢發癲話要去鬧人父母我都勸左佢, 依家佢搬左去個妹度住, 冷靜下先喎. 男人有時太遷就佢又會覺得係老馮咁, 佢地鐘意追求刺激啩.

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-8-24 21:04
睇下佢地好得幾耐吖,叫你朋友振作呀!

佢一時三刻都好難可以復原.

男爵府

mimikitty28 外人可以講得好口硬, 但我fd話那種鑽入心的痛旁人無法明白 發表於 半小時前

---> NO LA, 我同ex bf 都係因為有小三而分手, 小三係ex bf 既同學, 所以我同bf 媽咪都識呢個女仔, 但係我乜都無做到, 只係放手, 1個月瘦左15磅, 點樣痛有幾痛都要番"樽鹽". 亦要係事件中找出正面意義.

結果他們拍拖一個月就散左, 個賤男仲好意思追番我, 我有心動, 但無一齊番. 之後呢個賤男同a小姐拍拖, 又暗交b, 識左c之後, 又飛起a同b, 同左d結婚, 又不停找a同b小聚. 十年間時不時就用各種方法找我, 同我講gf 點唔好. 我又點好. 我電話轉了, 他可以用msn, msn delete 佢, 佢又add facebook, 而家連facebook都要封鎖佢.

還有2個月, 我將會在一個婚宴中見到呢個賤男, 大家都會係一家大細出席, 而呢個賤男婚宴之後一定會對我再出手, 天性如此.....

所以我好開心咁早知佢真面目. 如果唔係佢, 我識唔到我老公呢D咁專一既人.

lauslau  我諗你ex bf 咁多年都樂此不疲,搞搞震,可能已經係病態,要食藥  發表於 11-8-25 13:27
ndw  完全體會,明白你的經歷。我老公都系好專一既人。  發表於 11-8-25 12:49

首頁

尾頁

跳至