想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係係HK做IVF的, 之前我都想過去台灣做, 但人生路不熟, 無人照顧, 加上覺得好煩, 所以無去到~ 因為大部份做IVF的資訊都是由台灣得黎的~

我媽咪幫我BK左陳志慧醫生, 當時我仲係第二度, 跟本無想過黎香港, 然後3月就飛過黎香港, 佢好快手, 3月20黎M, 3月23第1次見面即打針, 4月7入肧胎, 用ICSI, THEN BINGO左....... 第1次IVF就係咁快BINGO, 我都有少少差異.....

我都有興趣見識下樓主去台灣一邊散心, 一邊做IVF~ 及台灣的醫術~~ 同埋台灣有得私下俾錢幫你選性別, 同埋有咩洗性別的機, 即係你可以自己選的~ 尼個只需加多1000港幣到~

大宅

回覆 yayababy 的帖子

係啊..我上網先過數.1萬台幣,因為我起歐洲,運費貴D..但佢話多左留返下次..唔夠下次再補.

佢聽日寄黎..大約5日到就收到..不過我十一月先開始自己食藥一個月..十二月去台灣

大宅

回覆 tinlingyuetka 的帖子

我想問下..你放左胎幾耐先離開香港?

其實性別這方面我冇睇過資料...只想有一個健康既BB就已經好滿足lu..

別墅

回覆 ZueChan 的帖子

我想問問係唔係要食一個月藥先開始做ivf呀?咁之前佢地唔駛睇下你同你老公嘅病歷or身體狀況先開始呢?因我都選擇緊係深圳or台灣邊度做好。

大宅

回覆 chiuc9 的帖子

Hihi

要架..因為我起我E邊做過IVF...之後驗咩都驗過..scan俾佢...佢確認左就得架啦..之後你先好匯錢..到你第一個月M黎第2 OR 第3日食避孕藥..之後仲有一種藥..同一D針要自己打...到左第2個月M到第2日一定定要去台灣見醫生..

大宅

我本來想放完胎就返去, 但之後超快check到有左......then上網查過, 原來頭3個月坐飛機對bb唔好, 所以我到oscar之後先坐飛機~今胎坐左4次啦........ 有少少驚.....不過若然台灣, 可以坐船來香港~

大宅

Thanks, 我打算起台灣放完胎後一兩日就返香港,應該無事。因為我不是住起香港,要搭長途機,所以可能如果好彩,我都留三個月起hk.

大宅

回覆:有姊妹打算去台灣做IVF嗎?

如果要返工就唔可以放禁耐假!

我的小寶寶! 祝願你們身體健康!歲歲平安!

大宅

引用:回覆+ZueChan+的帖子 我想問問係唔係要食

原帖由 chiuc9 於 11-09-13 發表

我想問問係唔係要食一個月藥先開始做ivf呀?咁之前佢地唔駛睇下你同你老公嘅病歷or身 ...
你本來諗住深圳邊間做?可吾可以share d資料比我,我都有興趣返深圳做,始終近hk多d方便d, 你系米有朋友做過?可靠嗎?

黃小b, 你要乖乖跟實mami, 係mami個肚到健康成長, 出世時就會精靈活潑, i love you, baby   

大宅

引用:回覆+yayababy+的帖子 係啊..我上網先過數

原帖由 ZueChan 於 11-09-12 發表

係啊..我上網先過數.1萬台幣,因為我起歐洲,運費貴D..但佢話多左留返下次..唔夠下次 ...
希望樓主成功及繼續分享你既歷程給我們

黃小b, 你要乖乖跟實mami, 係mami個肚到健康成長, 出世時就會精靈活潑, i love you, baby   

大宅

多謝...大家咁話..但都要1月底先有結果..

我而家做緊針灸...希望有幫助~

一齊加油

洋房

我PM咗你呀!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ZueChan 發表於 11-9-12 23:33

係啊..我上網先過數.1萬台幣,因為我起歐洲,運費貴D..但佢話多左留返下次..唔夠下次 ...

我都SEND左EMAIL問啦,
但佢覆我第一個月既DAY 21要Lupron 0.1ml

你係唔係都一樣架?

B.開始注射Lupron 0.1ml在第一個月經週期的第21天,一直注射到第二個月採卵日之前1天,因此您必須攜帶剩餘的Lupron回台灣 。

(Lupron 是腦下垂體的抑制劑,控制和同步的排卵為了下個週期) 。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

http://verywed.com/forum/wedlife/1777824-1.html

呢到有堆優良人工生殖 醫療院所名單

大宅

ZueChan 發表於 11-8-28 22:09
Hello

前幾日第一次在國外做IVF失敗後...打算年尾返香港做IVF..但睇度有姊妹去偉澤...就算約左醫生都要等. ...
Zue, 睇到你個post, 我都有興趣, 因為剛第4次IVF失敗咗...

瑪瑙宮

dingsmama 發表於 11-10-24 15:54
Zue, 睇到你個post, 我都有興趣, 因為剛第4次IVF失敗咗...

我都打算過台灣做~
因為真係平太多啦~
$30000 做到IVF,不過留係台灣成十幾日..好似好長咁

大宅

LedTV 發表於 11-10-25 18:14
我都打算過台灣做~
因為真係平太多啦~
$30000 做到IVF,不過留係台灣成十幾日..好似好長咁
Hi LedTV 及其他打算去台灣做IVF嘅JM。我尋日見醫生時問咗咩叫做雷射放胎, 其實只係assisted hatching 嘅意思, 亦即整薄個胎嘅外層, 香港IVF一向有做開。胚胎專家會因應每個人嘅胎而決定, 如果胎靚就唔洗整薄嫁。如果唔關成功率事, 我就唔會去台灣喇, 因為始終人生路不熟嘛。不過每人有唔同原因, 只作參考。

瑪瑙宮

dingsmama 發表於 11-10-25 19:40
Hi LedTV 及其他打算去台灣做IVF嘅JM。我尋日見醫生時問咗咩叫做雷射放胎, 其實只係assisted hatching 嘅意 ...

之前有SIS 係台灣做1st ivf 就bingo左孖B返黎,價錢又平一大半,仲要唔駛等,可以即刻開始..
所以我應該係台灣做左次先~
跟住就邊排QM IVF(私), 廣華(公)..
自己做到幾多,就做住先..因為我想快

瑪瑙宮

http://vicky0609.pixnet.net/blog/post/50964442

http://blog.xuite.net/luvmimi/babybaby/20779383

我睇完都希望好似2位BLOG友咁,咁幸運

大宅

Zue
其實我都唸緊去唔去台灣做ivf (李茂盛 或 李志鴻), 原因最主要係價錢, 但現在台幣咁貴. 我唸要4-5萬. 希望你分享一下你的過程. 謝謝.

首頁

尾頁

跳至