跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

回覆:altezza1386 的帖子

創價校舍真係夠大又乾淨,整體老師態度良好,唯獨感覺內報置欠缺了一D童真如:上咗二樓係一個四方形間隔大約4~5個用塊大玻璃間住嘅課室(玻璃冇任何裝飾設計,感覺有少少似X院嘅BB房!中間地下有兩個跳飛機貼紙比小朋友玩!但實在太多人報名,而且當日阿囡表現一般,所以只能作後備.......不過我覺得信生整體比我哋感覺好似仲好少少,尤其跟進(轉班/校車安排上)及報置上都好有心,所以我諗我哋冇決定錯

別墅

回覆 回覆:BB620的帖子

你女女重有冇哭呀,校車係自己搵?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

BB620 發表於 11-9-7 10:16
咁啱嘅......我囡囡一樣返學,放學都會搭校車嫁!不過佢仲未習慣,所以朝朝都喊

...

我都有聽揸校車個ee講, 好多小朋友上校車個刻都有喊, 但當架校車開走左, 就無再喊了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

altezza1386 發表於 11-9-7 09:30
你地坐校車?你地唔係住慈雲山架

係呀, 我住鑽石山架

大宅

回覆:miumiu0101 的帖子

有呀~不過返學喊放學冇喊.....,校車係學校幫手搵。你囡囡係咪都搭校車嫁?

珍珠宮

BB620 發表於 11-9-7 10:16
咁啱嘅......我囡囡一樣返學,放學都會搭校車嫁!不過佢仲未習慣,所以朝朝都喊

...

我個女一路返學而來都無喊過, 就算上年返n1, 第一日返學都無喊, 仲好開心添, 今年讀k1, 第一次搭校車, 我仲諗阿女會唔會怕羞, 點知阿女見到架校車, 頭也不回地自己上校車, 坐定之後仲好開心同我講88我先知, 原來我担心係多餘的, 呢幾日連個ee都話, 成架車唯一一個上車唔嘈的就只有我個女mouth:, 都唔知係好事定唔好事

珍珠宮

manman 發表於 11-9-7 17:28
住樂富咁遠都上去, 我仲以為我住采頤已經係好遠水路 ...

我以為采頤大多數會揀靈糧堂或者張祝珊添

大宅

唔好意思.....可能我仲未瞓醒~你之前講過返,放學都係搭校車嫁!唉....有冇機會同一部車呢?

珍珠宮

manman 發表於 11-9-7 23:27
我女上年就係上1B, 佢今年K2啦

原來升k2啦, 咁即係好多野都可以問你啦講笑咋

大宅

你囡囡叻叻我囡囡都有返K1不過只響屋企附近(因怕太細個唔想去咁遠住),佢都喊咗幾個星期之後就好鍾意返學.希望佢今次唔會喊咁耐啦.......見到心痛死

珍珠宮

回覆 BB620 的帖子

放學就唔知會唔會, 因為無見過我只係問過放學架車會大d, 用16座果d車, 所以有可能都未定但返學就應該唔同車, 因為我果度係第一站, 兼且返學架校車又係細車, 坐10人到, 我見上完第二站之後架校車都差不多滿座了, 應該就會直接到學校

珍珠宮

BB620 發表於 11-9-8 11:23
你囡囡叻叻我囡囡都有返K1不過只響屋企附近(因怕太細個唔想去咁遠住),佢都喊咗幾個星期 ...

其實n1我都係慈雲山讀(因為只有呢間先有半日n1), 加上又唔係好遠, 搭小巴15min就到, 所以一路都在慈雲山讀書

別墅

引用:Quote:BB620 發表於 11-9-8 11:23 你囡囡叻

原帖由 miumiu0101 於 11-09-08 發表
其實n1我都係慈雲山讀(因為只有呢間先有半日n1), 加上又唔係好遠, 搭小巴15min就到, 所以一路都在慈雲山讀 ...
你n1都係慈雲山晤會都係沙崙呀:;pppp:

洋房

我朋友囡囡都係讀上午1B, 這星期派了通告有CD買, 現考慮是否買.
有冇家長買咗.

別墅

引用:我朋友囡囡都係讀上午1B, 這星期派了通告有

原帖由 Kahung928 於 11-09-08 發表
我朋友囡囡都係讀上午1B, 這星期派了通告有CD買, 現考慮是否買.
有冇家長買咗. ...
有買啊!不過筆同咭就冇買

大宅

我係Kahung928那位朋友, 我反而有買了筆, 因playtime english 的K2課本要用, 所以買了本字典+筆 (不是在學校買,在大眾買另一本HAPPY PICTURE DICTIONARY+ i-pen$350): 而CD只用一年, 生字又少, 但自己普通話比朋友笑很差, 不能自己教, 所以很煩惱是否應該買.

大宅

回覆:altezza1386 的帖子

我同你一樣只買碟......因爲之前已買咗筆及書.......暫時未用過

別墅

引用:我係Kahung928那位朋友, 我反而有買了筆,

原帖由 is 於 11-09-08 發表
我係Kahung928那位朋友, 我反而有買了筆, 因playtime english 的K2課本要用, 所以買了本字典+筆 (不是在學 ...
k1都唔緊要拉,如果街都買到重好

大宅

就買CD, 吾該晒

別墅

回覆 回覆:altezza1386的帖子

依我所見信生k1上午兩班好似都收爆,唔知有冇下午既家長分享下

首頁
12345...16

尾頁

跳至