婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我見好多人都討論金器問題,等我又講下自己既case先...

我婚前至婚後其實同99關係唔錯,但BB百日之後先至出現問題.

先講少少bg... 因為我係奉子成婚,所以6299打算我生完bb之後要我搬返去住,方便照顧.

係我安胎期間,佢地住既屋就會裝修下咁~

就係裝修期間,99就將佢同62所有貴重物品包括金勞、金器、玉等等,

甚至同62既結婚戒指都交俾我保管

即使到依家我同99關係差左,99都無叫我拎出黎交返俾佢...

在此真係服左我99,竟然對我咁信任,唔驚我食左佢d貴重野

gk678  當你係自己人囉.  發表於 11-9-6 12:27
維港  信你都唔信自己親生仔?!  發表於 11-9-4 01:20

公爵府

環保接龍勳章

點解咁搞笑既,會唔會佢根本就唔記得左?

but i think she's a nice 99 wo~~

男爵府

回覆 usausagi 的帖子

最近3個月,62有幾次想拎返部份貴重物品,要黎分身家,
99先叫我拎出黎俾佢...
但拎完一部份之後仲有一堆淨,99都係拎俾我要我繼續keep

99 nice唔nice,好見仁見智...
人前,佢真係無乜野;但私底下,係你背後就捅你幾廿刀講是講非,你又真係無佢乎:(

大宅

佢叫你保管果d最好叫佢自己包好,最好好似古代人咁畫押添呀,到第時俾佢果陣證明你係無開過來睇,唔係到時佢話少左d咩你水洗唔清呀

男爵府

回覆 t8480552 的帖子

6299既貴重野佢地一袋裝好晒~
一直都對貴重首飾無乜興趣...所以都無話靜靜雞打開黎睇~
我曾經問過老公:你呀媽咁信得過我??唔驚我謀晒佢地d野?
老公話知我唔貪呢d野,
即使唔見左既話都一定唔係我既錯,肯定係老人家亂咁放:loveliness:

複式洋房

回覆 sindychung 的帖子

點解俾您保管咁搞笑?佢冇其他親人咩?同埋之後因咩事関係差左?

男爵府

回覆 shiamzoenl 的帖子

其中一個原因係99唔想煩又驚自己無記性,所以擺係我度俾我keep.

雖然老公對上有家姐呀哥,但係同父異母,所以嚴格黎講99得1粒仔,

而99 d親戚,都係大陸住....

至於因乜事失和,簡單黎講就係99造謠

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我奶奶保險箱都有我名,可以我自己入去。
我同奶奶關係唔錯,我先肯比佢加我名,如果關係麻麻,我唔會理,老公理就理啦!

sindychung  難得婆媳關係好,真係要好好珍惜^^  發表於 11-9-4 11:06

男爵府

回覆:奶奶既金器收藏地方!

其實佢咁信你,應該關係都ok,佢在背後先話你,無響面前講,可能係畀面你唔想尷尬呢

男爵府

回覆 貪靚媽 的帖子

開頭真係出於信任所以就放係我度,
依家關係已經變左質,大家既中心有條刺係度...
雖然我99好後生,50都未到,但係記性唔好,
我估因為咁所以佢唔想煩,見我幫佢收得好密,所以繼續放係我度...

另外,99係婚前其實都講過我幾次是非,
我見唔係一齊住,就有得佢講,老公唔會當一回事,對我又無壞...
但係我生完之後99霸住BB黎湊,反屈我唔湊BB云云,
話就話叫朋友唔好同我提起,結果有小人想睇戲就爆左出黎...
果刻真係好心酸,真係怕我尷尬既話,點解唔同佢個仔傾下要我改?
99係個好聰明既人,所以人前佢係做到個一百分好99...
私底下係點,我已經領教過,真係不敢恭維

大宅

起碼佢信你先LA
如果佢之後示意對你好,再修補關係LA

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

十個99十個都無事生非, 無講樣就講果樣, 我陀B時我老公有比錢我99幫手煲薑醋, 我99都可以話我無比... 我諗緊係咪要我親手比先叫有比錢 ...

sindychung  睇黎係喇^^"  發表於 11-9-7 13:58

男爵府

回覆 stupidman 的帖子

其實我知道99一直都想修補關係,
只要我對佢既印象唔改觀,我都唔會再俾佢同個孫有太多接觸...
即使依家同住,我都成日湊埋個仔出街/返外家.
6299當然唔滿意,99經常因為咁而係佢朋友面前話我唔痴家,鍾意出街,
呢個係事實,無可否認係呢點我係有錯,
但我真係唔會因為咁而放手將個仔俾99接觸...
因為6299自身其實都有問題...
最基本係衛生上,係一般人、你同我都接受唔到...

首頁

尾頁

跳至