母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

我較早前收到朋友的EMAIL, 指有個女人响粉嶺健康院內偷影其他媽媽餵人奶的相片。該電郵有一張思疑係偷拍的相, 相中有個女人用自拍的方法, 影到拍照者本人, 同一個响佢身後不遠處正在揭高衫就咁餵人奶的媽媽, 而鏡頭似乎係偏向餵人奶的媽媽果邊。

我唔係當時人目擊事件, 我亦唔知相片從何得來, 但我從相片觀察所得, 我無法排除果位女人唔係刻意偷影人地, 因為佢的表情好奇怪。

由於商量過唔適宜登果個女人張相出來, 所以响呢度提醒各位餵人奶的媽咪, 公眾場所餵母乳真係要小心D, 用返餵奶房/餵奶巾, 保障返自己同BB的私隱的同時, 亦唔好俾D"有心"人士有機可乘!! 如各位有朋友會去果間健康院, 希望你地都提醒返你地的朋友要提高警覺, 同埋如果發現呢D人再次做返同類事件, 即時通知姑娘/報警處理。

而如果果位媽咪真係有心偷拍的話, 希望佢睇到呢篇野之後會收歛下自己, 唔好再做呢D缺德的事。想睇餵人奶, 上網大把教材可以參考, 如果真係有問題想研究, 我相信健康院內大把人奶媽肯同你SHARE, 唔駛偷拍咁低等!!
請勿打招呼~

大宅

回覆:小心!!有女人於健康院偷拍母乳哺兒照片

吓!?咁變態?大家都係女人嚟喎!

大宅

每間健康院除咗媽媽同BB,都有唔少男人在場架喎~個餵奶女人咩野心態呢??粉嶺健康院有餵奶室,果位餵人奶既媽媽無里由唔知架喎~~

致偷拍者,下個俾人偷拍既可能會係妳丫~天理循環丫~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

thank you for sharing
我用餵奶房多數找有lock既

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

補充: 幅相似係一個坐响前面幾排的人自拍去影後幾排果位餵奶女士, 應該唔响餵奶房入面度拍.

唉, 諗起我以前都曾經貪方便同勁谷奶, 當街當巷就咁"那"起件衫就塞個BB頭仔入去食...
真係一樣米養百樣人...

請勿打招呼~

男爵府

sighing...

複式洋房

偷拍嘅人真可恥!!

別墅

曾經收過一d link 係論壇d成人網頁
入面照片係 人奶媽媽在街上餵奶 [國內媽媽]

在我們眼中 餵奶是好正常的事
可是 在別人眼中 就= 免費表演給他們看

所以 出街 真係隨時帶定巾巾餵奶用