自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

http://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/index_t_id_27143.html

我冇車的, 昨天想去Megabox行吓, 等shuttle等咗好耐, 算啦, 紅日預咗係咁.
上到shuttle啦, 但係Megabox出面改咗路, 要圍住Megabox行一個圈先入到去停車, 由德福去Megabox用咗at least 30min......... 傻的.......

公爵府

樓主尋日系咪三點左右去Megabox?當時Megabox外面有交通意外,封咗啲路,所以塞啲,但開封條路之後就無問題了

伯爵府

唔係, 係1pm.

子爵府

因為得一個入口, 但兩條路轉入去, D車係咪都塞

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:要去Megabox的駕駛人士注意, 如非必要唔好去...

星期日揸車去過已經封左路架喇

伯爵府

回覆 musnis 的帖子

簡直係以Megabox做中心的迴旋處....

子爵府

好媽媽勳章

多謝樓主溫馨提示,唔渣車替渣車人士留意情況
呢個場無論人行或車行設計相當失敗.地下落客,車就要兜個大圈先入番停車場,上一樓落客呢,人就要等LIFT出LIFT再等LIFT轉LIFT.等唔係快果隻,仲有架架滿,根本唔USER FREIENDLY

就算有位我都唔會泊亦都少去,情願泊隔離左右
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

MEGABOX 係一個我最唔鍾意去的商場!!!!!!!!
完全唔方便

winniecws  yes, agree  發表於 11-9-14 13:05
草莓nkm  同意  發表於 11-9-14 12:10
sklui  係,又冇乜舖好逛  發表於 11-9-14 11:13
Energy  x2  發表於 11-9-14 11:06

男爵府

八月尾開始改道,以megabox一圈改為one way only,如果係正mb樓下上的士,塞車時個錶跳都未必行完個圈離開到mb, 真係好吾掂,趕時間最好行路。

伯爵府

昨天在Megabox走時, 唔等shuttle, 因為一定塞好耐, 一行出megabox, 就有兩架準備入商場的私家車撞車, 俾人撞架車個司機的太太燥到... 真係塞得太耐, 大家都好燥.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

renren 發表於 11-9-14 09:24
多謝樓主溫馨提示,唔渣車替渣車人士留意情況
呢個場無論人行或車行設計相當失敗.地下落客,車就要兜個 ...

設計得非常失敗的一個商場

邊個design架? 唔知design果個人行入去呢個商場又有咩感受呢?

失敗!!!

侯爵府

畀面勳章

回覆:要去Megabox的駕駛人士注意, 如非必要唔好去...

個車場設計都衰過人!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

如非必要,我都唔會去呢個商場

伯爵府

有日我都係去Mega box,買咗一些重的物品,之後搭的士,個的士司機就已經話塞咗好耐先入到嚟的士站,以前唔係咁,之後改咗條道路設計,所以,個頭經常塞車,尤其係一到假日,如無必要,都唔會在Mega box裡面落客,多數叫乘客在對出馬路邊落車。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

子爵府

琴日,我坐shuttle bus 去 Megabox 時訓著覺,早知咁塞車,就行路去無咁嬲

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

上2個禮拜已經改道了。非常唔方便:;pppp:

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:renren+發表於+11-9-14+09:24+多謝樓

原帖由 karee 於 11-09-14 發表
設計得非常失敗的一個商場

邊個design架? 唔知design果個人行入去呢個商場又有咩感受呢? :noth ...
當年應該唔係設計咁用卦......條車路設計到咁死差:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

象牙宮

2024年龍年勳章

去過一次,怕怕, 個 carpark 轉到頭暈。

男爵府

醒目開學勳章

其實睇你係邊到去, 我早2日係tko經曉道去, 因為改左路, 反而仲快左入停車場!!離開時, 出左megabox轉左再轉左塞死晒, 咪轉左再轉右走囉!! 我走時都ok!

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

:;pppp:呢個地方唔揸車都好鬼煩...成日塞塞塞...無咩必要我都唔會去
重新起步,為未來努力

首頁

尾頁

跳至