親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

去澳門book酒店一問

我地有3大1小(3歲)想去澳門住2日1夜,如買package book兩間房,我和囝囝又不敢住一間,如book一間房,一大一小另買船票,到時4人共住一間房又可不可以?我應點樣買package才化算.

大宅

Re: 去澳門book酒店一問

我同你一樣...3大1小上兩個星期先係澳門返黎~
我地都係入住1間房咋....夠晒我地住...
頭兩日住文華東方...king size bed room..完全可以4個人訓有成7呎大既床呀!
last day我地入''乙水''仔...格籣酒店...我地入住既係family suite..貴普通房$200....入到酒店房真係好大...有兩張5呎大床...仲有1張疏化(床)仲可以郊訓多兩個人...我可以話比你知...呢間房可以容納6個大人+ 2個b都唔成問題

你1pair人買package囉另+其他人既船飛

大宅

Venessa,

格籣酒店好唔好住?設施如何?幾多錢一晚?
澳門有乜野景點適合3 years old呢?

侯爵府

sauyeema
其實澳門唔係好多野比小朋友玩, that's why我地 (澳門人)都要同小朋友去香港玩, hehee

但係你可以同小朋友去Macao Tower(澳門旅遊塔) <--中文名我唔sure... 你可以同小朋友去塔頂, 有塊玻璃地可以比你地企上去 (好似'零'空咁), 好多人都會驚, 但係好好玩~~ 我囡囡(2歲半)前日先去完, 佢一d都唔驚~~

仲啱啱有兩隻白老虎仔黎左, 小朋友見到佢地都會好開心~~ 仲可以有白老虎公仔買下咁....

室外, 有個好大o既吹氣滑梯, 都好好玩, 但係你要睇下怕唔怕好多大o既小朋友玩緊, 如果有, 會好危險, 因為始終你bb都細~~ 佢話明比3歲以上, 但係我囡囡之前都玩過, 又係好開心~~ 仲有個Merry-go-round可以比你地騎下馬仔咁~~

禁止訪問

醒目開學勳章

侯爵府

CHKWAN
1歲以上就要買全票架啦~~

男爵府

我想問點樣先有king size bed room(文華東方)&格蘭酒店family suite,是否兩者都係去到酒店先同佢地講話加大. THX

Venessa 寫道:
我同你一樣...3大1小上兩個星期先係澳門返黎~
我地都係入住1間房咋....夠晒我地住...
頭兩日住文華東方...king size bed room..完全可以4個人訓有成7呎大既床呀!
last day我地入''乙水''仔...格籣酒店...我地入住既係family suite..貴普通房$200....入到酒店房真係好大...有兩張5呎大床...仲有1張疏化(床)仲可以郊訓多兩個人...我可以話比你知...呢間房可以容納6個大人+ 2個b都唔成問題

你1pair人買package囉另+其他人既船飛

大宅

Venessa ,

我想問格籣酒店family suite ,
香港有無得book呢 ?
幾多錢一晚 ?

洋房

peggyhoho,

I just come back from Macau and I stayed in Mandarin. When I book the hotel with agent, I made the remarks in king size bed. When you check in, the girl will ask you again and if available, they will offer king size bed to you. The hotel is very nice.

大宅

HeiHeiMe,

格蘭酒店係香港book酒店時話要family suite,咁佢會話比你知同普通房差幾多$...我就9月30入住格蘭(因國慶前外夕)比平時貴,要$850...if唔係假期既星期五好似$650...平日仲平!普通房就$450左右....房間都算新淨,但酒店車要40min一班(往返碼頭)...泳池得一個豆腐x咁大...設施就梗係文華東方正好多啦~

peggyhoho:
文華check in時同佢講要double bed就得架啦,我諗佢全部都係king size ....
另格蘭酒店係香港訂房時要講埋架...因價錢唔同

侯爵府

我就係住係格蘭酒店隔離, 從我屋企可以見到佢個泳池, 都真係好細下, 一"young"都去左對面lu~~

但係佢都算新, 開左都係1年倒~~

大宅

Hi, Stephenietam,

I have been to Macau several times and I know that not many places we can go. Most likely we would go to museum. My son likes to see fire engine and racing cars. So we shall go to these two museums.

Do you know any 葡國餐廳 which is good and of lower price? The price of 葡國菜 is quite expensive even compare with HK, almost HK$70 - 80 per dish.

大宅

澳門坤記,正宗葡菜,好底食,好多葡國鬼係個度食,如果想食埋風味,可考慮黑沙灣既法蘭度餐廳,無冷氣,紅磚牆好好feel,價錢就坤記平d,不過,我覺得法蘭度幾值得去,捻捻啦

男爵府

多謝各位意見

侯爵府

sauyeema
有一間我地好鐘意去o既, 係新口岸皇朝區, 叫公雞葡國餐, 都好好味, 又幾抵食~~

水晶宮

親子王國15週年勳章

Venessa

請問妳響邊間旅行社訂?

我會12/11去, 有成10幾人, 只想訂兩間.
[

首頁

尾頁

跳至