跳至

首頁

尾頁

大宅

請問東區醫院友沒有給大陸蝗蟲攻陷?本人曾於東區生產2009,第二胎將於明年出世。東區產房果邊還是以往般好嗎?

大宅

引用:請問東區醫院友沒有給大陸蝗蟲攻陷?本人曾

原帖由 bbroy 於 11-10-20 發表
請問東區醫院友沒有給大陸蝗蟲攻陷?本人曾於東區生產2009,第二胎將於明年出世。東區產房果邊還是以往般好 ...
我今年8月生都以為HK區少啲蝗蟲,點知去到六人房4個大陸人,我等生個時都大把蝗蟲響產房等生,啲助產士都唔得閒招呼我,到出院都聼啲亞姐講好多由產房準備落黎叫我快啲執完嘢好走!

AFE    發表於 11-11-24 18:32

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

產後房我估得10%係香港人
有d就父母都係大6人,有d就mami係大6人,有香港親戚黎探,大部分生完都想快d出院,因為佢地個package唔知包幾多日,過左要俾$3000/day.

大宅

回覆:alvinababy 的帖子

謝謝你啊!o甘生完之後,到產後房住果幾天,蝗蟲有無做出令人不滿的舉動?
我但求生o既時候無蝗蟲衝關去急症室跪地求生便心滿意足/痾lee吉第了。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

補充...
有好多mami入院同出院都係d agent陪出陪入

複式洋房

回覆:想問下東區醫院生產的媽咪

佢地又唔係好蝗蟲geI!係講電話大聲啲囉!

複式洋房

我今年8月係東區生細B時就係俾D大6人入侵,搞到我好慘。首先,有多過6成係大6人。之後,我聽到有人沖急症室。我冇得入產房。排到我入產房時,啲坐產仕已經話見到頭仔,要push。最後由入產房到生左B都唔洗20MIN。啲nurse做野就燥到爆,理唔到我地啲香港人。聽普通話仲多過廣東話。

大宅

引用:我今年8月係東區生細B時就係俾D大6人入侵,

原帖由 fairley_tail 於 11-10-23 發表
我今年8月係東區生細B時就係俾D大6人入侵,搞到我好慘。首先,有多過6成係大6人。之後,我聽到有人沖急症室 ...
最賤系衝急症果d!勁厚面皮咯!

大宅

回覆:想問下東區醫院生產的媽咪

我都係八月東區生,護士醫生都好好,對我們本地媽媽很友善,對大陸媽媽明顯差,好惡,大部分都大陸人,不過我好彩,生果日無咩人生,我訓左係產房八個鐘先生得出!

首頁

尾頁

跳至