烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我剛剛完成申請,等收卡,因見好多bk媽咪整飽,我都好想試吓整,唔知部機好唔好,好期待呀!是否佢個牌子就係home-made嗎,我想去搵有沒有此機的介紹,但搵唔到資料!

男爵府

是否即是雜牌子?

男爵府

好呀!等你們的分享,我應19號簽埋就夠數,是否簽夠佢地會自動寄信通知我們去取嗎?不用自己打電話去問佢地?

男爵府

今天想去拿機,點知缺貨,重諗住可以試吓,都唔知幾時先有!

男爵府

各位,我取了機,但足說明書正式整前要先用烘烤功能烘10分鐘才正式開始整.但我跟足程序按了開始後就只顯示"LLL"部機就停係度唔WORK,不知大家做這步驟有問題嗎?好煩呀!我試過按其他制都沒問題,只有烘烤及JAM這樣。

男爵府

引用:橙色-citysupper+買 廚師糸焙烘店買 酵母一

原帖由 yanyvonne 於 12-01-29 發表
橙色-citysupper 買
廚師糸焙烘店買
酵母一定要放冰箱
我都拿了機,笫一機可能因烤母原因,麻麻地,後換了烤母如廚士圖這款,但我附近只有細間烘焙店,散買100g要11元。不過最後都成功。但不知大家有否覺得個煽業成日抹極都有黑色嘢跌出來。都有啲驚會否影響到我們健康!

男爵府

回覆:yanyvonne 的帖子

我已洗了多次,仍抹到黑色點點,但就比之前少了,係 啦,真是買成包抵啲,但是是存放在冰格,定普通放菜個格呢!真是謝謝你回答我!

男爵府

回覆 yanyvonne 的帖子

hi yanyvonne,
我想問下,如果我想整有料的包,我是用home-made的機,是否放材料入機選攪麵團制,等機完成哂成個過程取出麵團包料入去,跟住放在雪櫃第二天先焗得嗎?可否分享成過程應怎樣嗎?因我真是新手之中的新手,謝謝你!

男爵府

我用過整,覺得好好,好有興趣整來當早餐,但我因經常要晚上預較時間,早上給仔仔學前食,想整有料的要好早起身放,因這部機沒果格,所以想換部有果格的,方便啲,因而想出讓這部,跟住換部有果格的,大家有什麼牌子介紹呀?

首頁

尾頁

跳至