懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

而家20w. 之前日日都feel阿b踢我,但今日成日無踢過!!有無jm係咁架?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

回覆:今日成日無胎動!!好擔心呀!!

試下飲一杯冰水,然後平訓,安靜留意下。

My Two Princess

禁止訪問

別墅

畀面勳章

係咪一定日日feel到架?

別墅

畀面勳章

呢2日我個B都郁少左好多 又細力左 我而家都勁擔心

伯爵府

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

未必既,我試過22weeks時feel唔到阿b郁,又撞啱自己肚痾,不過都驚驚地,結果入急症照一照,之後無事,醫生話廿零週未必日日感覺到,如果真係覺得有問題就䏲醫生好啲。

大宅

畀面勳章

我都feel唔到丫,21w啦

別墅

畀面勳章

我都同自己講無痛無流血無事既!!但輕輕力拍都無旭我好d驚姐

男爵府

唔駛擔心,20w到有時係feel唔到ga,因為阿b仲係好細!我21w-22w時有次成曰出左街,全曰都feel唔到!於是夜晚沖完涼挨係牀到用手輕按肚仔,細心feel就感到肚皮彈彈下!到24w到胎動就明顯左好多!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係一時時feel到...唔洗擔心!

MEMU_HUI  x2!!  發表於 11-12-5 18:04

男爵府

我今日都FEEL 唔到BB郁, 佢都要訓覺掛, 同埋天氣凍,我都唔想郁!

男爵府

睇過本書, 話媽媽若果全日都FEEL唔到BB郁, 最好靜落黎1小時, 摸下個肚專心FEEL下BB動靜, 咩都唔好做, 其實有時只係做緊其它野, 自己都郁緊所以FEEL唔到. 真係無既話就要去睇醫生啦.

複式洋房

我都係呀,而家21w,前幾日佢都係咁郁,呢兩日冇呀....好擔心

有時好似腸動咁,唔知係bb郁,定係真係我D腸郁

男爵府

我都係有兩日郁少左,家姐話唔洗擔心,佢咁細個,到第時六七個月郁得唔勁先驚都未遲~

子爵府

原來咁多人都係呢兩樣郁少左,我自己都有諗,係咪凍左,阿b懶左連平時臨瞓郁得最勁嘅時候都斯文左

別墅

畀面勳章

沉晚試過靜心咁平訓feel下佢d動靜,都唔覺有旭!希望今日旭啦!!

NIGHTNIGHT  或者試下靜心d 平瞓, 然後用手輕輕按壓個肚, 叫bb踢下媽咪...!!  發表於 11-12-5 18:03

複式洋房

我依家22W, 一直胎動都好有規律, 但尼2-3日吾知係未天氣凍...FEEL吾到阿B都,都擔心....

大宅

有試過某日好似唔覺佢郁咁, 不過夜晚靜心d 去feel就feel 到微踢啦~
跟住第二朝我去完便便後佢就活躍番好多...
我諗會唔會係我兩日冇去的便便大腸迫親佢呢~

別墅

訓平個人,摸住個肚仔慢慢feel下,有時個人太累都可能會feel唔到ga

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:sonbbb 的帖子

我都覺得可能係天氣凍。星期六照u/s見佢都瞓得好"臨"呀,郁都唔郁下。尋晚我隻細狗仔瞓喺我肚上面,可能暖住,無幾耐就feel到BB喺入面轉轉下~

首頁

尾頁

跳至