懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

打咁多字!!!念住話D新鮮野比你D知!!

點知你班怨婦對住我吼乜??????

關我乜事???????

真係夠衰!!!

編輯佐!!!!

男爵府

一句講晒, B6有錢個D就巴巴閉係香港生, 仲話識D乜Q幹部, 冇錢就蝗虫, 走數, 大個D就嚟香港扮乞兒,攞綜緩

男爵府

陪月勳章

引用:尋日我去醫院做些檢查,在深圳個邊最好D一

原帖由 Otka 於 11-12-21 發表
尋日我去醫院做些檢查,在深圳個邊最好D一個醫院,
和一個陪女兒産檢的媽咪話家常。。。
有求先有供。如果唔係有咁多大陸人想黎港生仔,就唔會有咁多中介。
就算冇呢d中介,大陸人實搵到辦法黎香港生仔。唔好講到d問題係中介引起

複式洋房

睇下如果係無香港出世紙,班B6會唔會黎HK生?!第時,咪又係攞埋HK D福利,同我地HK人爭學位、爭醫療...etc...
真係火都黎!!!

男爵府

我上次去尖沙咀某女醫生度照結構, 我前後睇個d全部都係由中介帶去既b6孕婦, 我book左都仲要等3個鐘先有得照..仲耐過係政府醫院做產檢..

大宅

回覆 回覆:Otka的帖子

好心d B6啦,借口多多,以為自己有錢大曬,用盡辦法黎香港,影響曬我地香港人,最好就係唔好比身份證佢地!

複式洋房

karenng115 發表於 11-12-21 13:18
有求先有供。如果唔係有咁多大陸人想黎港生仔,就唔會有咁多中介。
就算冇呢d中介,大陸人實搵到辦法黎香港 ...

冇辦法,邊個規定香港出世就可以羅出世紙呢?

你對住我吼有咩用呢???衰人。。

我就覺得中介D問題大過産婦本身!!!

複式洋房

cammiii 發表於 11-12-21 13:22
睇下如果係無香港出世紙,班B6會唔會黎HK生?!第時,咪又係攞埋HK D福利,同我地HK人爭學位、爭醫療...etc ...

係啦,你講的都算有道理。但係都冇辦法。冇生氣啦,生氣也冇辦法~~

大宅

認識瑞士牛牛第二回

中介係有問題. 但佢地可以選擇生一個LAW

又要生又要驚罰錢. 麻煩

大宅

樓主點解你d用字好古怪? 似乎閣下都係內地人... 之前有jm講得好, 有求先有供, 係有班急住來香港生仔嘅孕婦出現咗, 先至會有中介嘅出現乘機搵錢, 如果無大陸孕婦問題, 中介無生意就會自然消失, 所以佢地只係大陸孕婦來港產子問題嘅衍生品, 並唔係問題嘅源頭.

完全同意呢個問題係政府政策搞出唻的, 但係咁唔代表各位同胞可以名正言順咁來香港生仔攞著數掛! 要超生又唔肯俾罰金, 同逃稅無分別囉! 既然係有意識地借住政策嘅漏洞來香港搵著數, 唔該唔好講到咁理直氣壯囉!

男爵府

陪月勳章

引用:Quote:karenng115+發表於+11-12-21+13:18+

原帖由 Otka 於 11-12-21 發表
冇辦法,邊個規定香港出世就可以羅出世紙呢?

你對住我吼有咩用呢???衰人。。
大家一齊討論下,駛唔駛一開聲就鬧人?各人有各人既意見。

大宅

回覆:尋日了解到一雙非赴港産子的全原因。。。來話比你知~

最好香港生第二胎都照罰錢。

bbnboot  YES!  發表於 11-12-21 14:45

子爵府

引用:最好香港生第二胎都照罰錢。 +

原帖由 CHP 於 11-12-21 發表
最好香港生第二胎都照罰錢。
對,仲要冇居港權!快d改基本法啦!

大宅

支持改基本法la, 再咁落去, 香港真係好快玩完~

別墅

wingyan008 發表於 11-12-21 14:39
對,仲要冇居港權!快d改基本法啦!

改到就一早改左lu....宜家呢d政府...廢到死,唐唐話改基本法同人大釋法係好有難度.....即係點呀...9up 囉!!!

佢都係聽阿爺話既傀儡!!!

珍珠宮

引用:Quote:wingyan008 發表於 11-12-21 14:39

原帖由 Shadow0517 於 11-12-21 發表
改到就一早改左lu....宜家呢d政府...廢到死,唐唐話改基本法同人大釋法係好有難度.....即係點呀...9up 囉!! ...
妖 唐英年?見到佢個樣就憎 講野冇建設性 完全係9 up

大宅

本末倒置嘅歪理.

舉個例子 : 偷渡者比咗一大嚿錢中間搭路人偷渡, 你話佢比咗錢中間人啦喎, 有問題嘅只係中間人, 中間人仲有你哋自己香港人, 怪就怪你哋自己啦!!所以偷渡者合情合理嘅, 香港人千祈唔怪得佢哋. 你話咁講是否歪理, 點會有人認同???

你可能話佢哋偷渡係非法, 我生仔係合法, 點可以比較!
我話點會無比較性: 超生逃罰金唔係違法咩? 過關時掩飾唔係違法咩? 用假醫生紙以便排到床位唔係違法咩? 衝閘唔係違法咩? 走數唔係違法咩? 唔駛走法律la仲介點賺到十幾萬, 嗰啲b6人唔通鍾意送錢比人咩??

你打到手軟唔代表歪理係啱嘅

話時話, 樓主你個標題改成 "氣", 係咪我哋講嘅生氣, 激氣, 嬲或者慶
我哋好少就咁講個"氣"字, 我驚理解錯. 你又澄清下...

別墅

大陸人好鍾意理直 "氣" 壯講到自己乜都啱啦! :;pppp:

妳大聲唔代表妳啱!!!

唔好將自己本身的問題賴響人地到, 自己好好的檢討下妳自己啦!!!!!!
2/8/2011 - abt. 5w - 0.367 cm; 20/8/2011 - 8w3d - 1.77 cm; 10/9/2011 - 11w4d - 4.8 cm;
22/10/2011 - 17w2d - BPD: 3.84 cm / AC: 12.1 cm / FL: 2.45 cm;
19/11/2011 - 21w - 406 grams; 31/12/2011 - 27w4d - 1071 grams;
3/2/2012 - 33w1d - 2108 grams; 2/3/2012 - 36w2d - 3073 grams;
16/3/2012 - 38w1d - 3485 grams; 27/3/2012 - 39w0d - 3720 grams;
3/4/2012 我出世啦!!!!!! - 40w3d - 3730 grams

水晶宮

如果你係香港媽媽, 咁樣幫住d大陸人已經好奇怪.
無人認同你, 你就破口大罵, 仲怪.

大宅

what's wrong?

首頁

尾頁

跳至