美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我由美容院做完激光去斑,塊面又多黑點又紅,真係勁樣衰,請問你地會唔會立即塗遮瑕或粉底液?如果要搽又得唔得呢?我仲要係系旺區做,做完真係唔敢落街。上次d人已經當我怪獸咁望,有咩方法可以教下我呀。唔該晒。

另外想問下做完之後,d痂脫落後,先可以做facial,要隔幾耐可以做第二次laser?

伯爵府

3 weeks,搽防曬霜,保濕MASK

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

防曬+保濕

複式洋房

勁用保濕MASK

子爵府

陪月勳章

回覆 回覆:raikkonen的帖子

做完嗰刻帶mask 走,之後返屋企做保濕,CO2 mask, 出街搽防曬,若要化妝,我會用礦物粉

今朝開咗個post, 睇咗一次, 呀女瞓哂覺想開嚟睇吓, 點知去咗待查, 最好認真咁查, 唔好掉埋一邊就算呀!!!!!!!!!!!
我未必會睇返哂d forum, 你哋可以pm我

複式洋房

我會帶定支鯊烯油係身, 做完laser搽小小係面,即時舒緩皮膚
最重要係防曬..如果唔係就做幾多次laser都無用

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:做完嗰刻帶mask 走,之後返屋企做保濕,CO2

原帖由 MaMa2008 於 11-12-29 發表
做完嗰刻帶mask 走,之後返屋企做保濕,CO2 mask, 出街搽防曬,若要化妝,我會用礦物粉

...
請問做完一刻搽礦物粉得唔得? 因為真係好樣衰呀.

子爵府

陪月勳章

回覆 回覆:raikkonen的帖子

應該唔會紅嘅,但最好唔好啦,唔知會唔會冇咁有效果

今朝開咗個post, 睇咗一次, 呀女瞓哂覺想開嚟睇吓, 點知去咗待查, 最好認真咁查, 唔好掉埋一邊就算呀!!!!!!!!!!!
我未必會睇返哂d forum, 你哋可以pm我

禁止訪問

回覆:MaMa2008 的帖子

首頁

尾頁

跳至