興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

公司部老爺打字機好嘈好大聲, 唔想成日print d pdf表格出來再用打字機填表, 請問其實有無方法直接係pdf表格上打字填寫呢?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

除非果張係可以填既PDF FORM, 否則冇法. 呢樣係做PDF 果個人決定, 唔係用家決定.

別墅

回覆:請教用電腦在pdf表格上打字方法

有acrobat 可以

子爵府

如果長時間要入ed表,我建議一係用 access 做個 format,一係用 excel 做,咁樣無論入,或者印,都快靚正。其中用 access 我覺得最好。d資料入曬電腦,點出都得~

只係花少少時間,就可以慳番將來好多時間。

唔係用 acrobat 就可以 edit 個 pdf 架~

可以試下可唔可以將個 pdf save 做 rtf 或者 doc,然後整番正d位。d logo 或者圖案就用手放番入個表度。

樓主咁樣打單法,已經冇乜人會咁做架啦,e+冚辦冷都電腦出單架啦

大宅

好媽媽勳章

回覆:szekang 的帖子

請問係咪install 左 acrobat 就可以了?

ChunChun_Daddy  不一定!depends張form有矛right-protect/ editable...  發表於 12-1-2 22:44

複式洋房

我之前試過先用photoshop開pdf,然後用photoshop打字,加埋個簽名都可以。

男爵府

請教用電腦在pdf表格上打字方法

將張form 變成jpg,咁你用小畫家或者任何改圖嘅software都可以打字上去。

My little Son

洋房

用foxit reader 可以直接打字, 不過位要自己就

大宅

畀面勳章

我記得網上有個軟件可以將acrobat 的pdf轉做word的(Solid Coverter PDF Prefessional)~~我都係咁轉換火後打字入去的~~!
最近"仔仔" 成日"一言九頂~~~~我講一句,佢"駁"我九句 ~~~ 真係比佢激死我呀~~~

首頁

尾頁

跳至