自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

我覺得呢個政府太無能,真係想發起所有正義又看不過眼的人,一起發動一個反大陸"雙非"人士大遊行,
要求政府要:

1) 完全杜絕"雙非"人士享有任何在港出的嬰兒的香港居留權及福利!

2) 在香港出生的大陸"雙非"夫婦的嬰兒,不得獲發出世紙,只有一張出生證明書,該證明書等同一證明,

表示其在香港出生,但不會享有任何香港居留權和任何香港的福利!

3) 對大陸"雙非"人士,一律大幅提高分娩費用至50萬元! (要先付按金30萬元,如沒有的,當天起即時專車

送返深圳羅湖/福田口岸!)

我真的覺得,如果只希望這個無能的香江政府出手,好怕會香港陸沉了!

SIRIABABY  Totally argee x 10000000000000000000000  發表於 12-1-6 12:40
EVA0425  唔俾戶籍就冇人來啦﹗  發表於 12-1-6 11:55
EVA0425  黎﹗冇解﹗  發表於 12-1-6 11:54

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

EVA0425    發表於 12-1-6 11:52

翡翠宮

https://www.facebook.com/itstimetosayno
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

大宅

BK Milk勳章

算了,我看都係無用!

講下做了又如何?

特首無得選,搞來搞去,又係廢癈地同英哥,到時一上台,

為了迎合北方的意向!

就自打咀巴,將早前的承諾,推得一乾二淨!

而家都係搵定後路,看香港陸沉後,可以去邊度過好一O的喇!

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:發起反大陸"雙非"人大遊行!

我地係咁講都唔會有用
要個政府肯做野先得架

LuLuKiuKiu  agree  發表於 12-1-6 12:38

別墅

做俾雙英睇,睇佢點回應

大宅

alan999 發表於 12-1-6 11:50
我覺得呢個政府太無能,真係想發起所有正義又看不過眼的人,一起發動一個反大陸"雙非"人士大遊行,
要求政 ...
一早有人攪, 但普遍香港人反應冷淡, 希望今次多d 人參加:

請一齊參加以下活動, 向蝗蟲 向政府 SAY NO!!!

這是由facebook市民群組:"反對內地孕婦來港產子!10 萬人 Like 俾政府睇!" 發起的遊行, 不屬於任何政黨政客, 組員全部都是義務自發, 當中包括不少專業人士, 目的只想捍衛本地香港文明, 討回香港人權益(已殺到埋身,不只是婦女咁簡單了)

引>>
想好寫好而不動身去買六合彩,財神到來都不會中。想好寫好反蝗抗戰而不動身參與行動挺身而出,最後也會是零。結局會是蝗禍惡運繼續侵蝕我們!

請您分享本社群,坐言起動,以下 Link Click 入按參加 01.15 天下團圍攻第二役集會。

http://www.facebook.com/events/245158522199698/

天下圍攻第二役 (國際版),15/Jan. 14:30 維園-靜坐遊行-終點新政府總部。歡迎市民參加。(討回婦女權益,捍衛本地新血,停止政客出賣)

遊行日期: 2012年1月15日 星期日
集合時間: 14:30
集合地點: 維園
遊行目的地: 新政府總部

去年10月已試過一次遊行, 成功引起了香港傳媒報導, 今次期望有更多國際傳媒採訪, 引起國際關注給予這個無能的香港正苦一點點壓力吧!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

2) 在香港出生的大陸"雙非"夫婦的嬰兒,不得獲發出世紙,只有一張出生證明書,該證明書等同一證明, 表示其在香港出生,但不會享有任何香港居留權和任何香港的福利!

淨係呢點都足已令佢哋唔嚟啦!

maypig    發表於 12-1-6 12:38

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

alicemic 發表於 12-1-6 12:21
2) 在香港出生的大陸"雙非"夫婦的嬰兒,不得獲發出世紙,只有一張出生證明書,該證明書等同一證明, 表示其在 ...

講過好多次啦, 根本來來去去就係張出世紙惹既禍

大宅

alan999 發表於 12-1-6 11:50
要求政 ...
香港人就係鍾意隔岸觀火, 獨善其身唔團結, 所以任由正苦愚弄, 任由蝗蟲豪奪香港納稅人資源...

所謂'眾怒難犯'... 政客官員無人夠膽講, 我唔信10萬市民上街正苦可以唔做嘢.... 但好可惜香港人, 唔團結, 莫講十萬, 一萬人都無... 實在太失望

首頁

尾頁

跳至