美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用開cdp, 用完未買。買了Dior base sample 頂住檔,都ok. 但今曰唔記得揸!直接上粉底,依家個妝好浮,鼻標油!base 真係好緊要!

伯爵府

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 回覆:wanwan123的帖子

一dd人
我從不用base, 因用左同唔用冇分別

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 wanwan123 的帖子

有咁大分別 ?
你隻 base 有無 colour 架 ?

我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

大宅

回覆:augustbee 的帖子

我依家放工即刻返屋企。

我平時用cdp, 用哂未買。去了卓記買Dior base sample size 頂擋 都ok. 但今次因sample size 太細支唔起眼,今日又星期一眼濛濛,今朝唔記得揸base, 就:;pppp:

大宅

引用:回覆+wanwan123+的帖子 有咁大分別+?你隻+

原帖由 augustbee 於 12-01-16 發表

有咁大分別 ?
冇色base, 但用了個妝襟d, 毛孔又冇噤覺眼。

子爵府

i didnt use as well.....

大宅

贊成! base真係好緊要!
最近用Dior total capture隻base, 激讚!!

大宅

回覆:tanjoen 的帖子

好得gar? 我買 Diorsnow sample base 係 uv shield 果隻,暫時用住。你講Dior 果隻有咩功效?

子爵府

引用:好得gar?+我買+Diorsnow+sample+base+係+uv

原帖由 wanwan123 於 12-01-16 發表
好得gar? 我買 Diorsnow sample base 係 uv shield 果隻,暫時用住。你講Dior 果隻有咩功效?

...
I use Sofina 有色base, also very good.

子爵府

引用:我用開cdp, 用完未買。買了Dior base sampl

原帖由 wanwan123 於 12-01-16 發表
我用開cdp, 用完未買。買了Dior base sample 頂住檔,都ok. 但今曰唔記得揸!直接上粉底,依家個妝好浮,鼻 ...
wanwan123,你都用開cdp同易出油,我同你情況一樣咁你係咪再買cdp?我都就用完想轉下唔用咁多日本野,但之前試armani仍覺cdp好d。有冇其他心水?

別墅

BASE我之前用過RMK,SOFINA,BIOTHERM
三者我覺得SOFINA幾好。

其實我近排試一隻新出平價BASE,好好用,化妝都無甘快溶
遮毛孔好好,搽完膚質都變好左
女人我最大近排都狂推介,我都系因為睇完先買
近排最愛佢。。有時就甘搽完個BASE畫眉就走人

lilian.chim  即係邊隻,什麼牌子?在哪兒能買到?  發表於 12-1-17 23:10
gh312  邊隻&幾$~~  發表於 12-1-17 00:12

別墅

重覆左TIM==

複式洋房

回覆:tanjoen 的帖子

How much?

複式洋房

回覆 KIKOTOMOMO 的帖子

請問是什麼品牌我base?在那裡買呀??

別墅

mavishell 發表於 12-1-16 23:47
回覆 KIKOTOMOMO 的帖子

請問是什麼品牌我base?在那裡買呀??
L‘OREAL新出的。粉粉地玫塊色的,本身我都吾多信但見到女人的最大系甘講,有D睇開既化妝BLOGGER又講
見佢吾系甘貴,110蚊,就算吾好用都吾會甘赤
點知依家我日日都好愛用。少少就可以搽曬成個面。
仲HOLD到個妝好耐吾溶鼻無甘易出油

藍眼  請問有冇防晒功能架?  發表於 12-1-18 14:17

大宅

引用:Quote:原帖由+wanwan123+於+12-01-16+發表

原帖由 Glamouri 於 12-01-16 發表
wanwan123,你都用開cdp同易出油,我同你情況一樣咁你係咪再買cdp?我都就用完想轉下唔用咁多日本野 ...
我依家試緊Diorsnow. 我覺得都ok. 要再觀察下!今日記得揸再上粉底液,真係差好遠!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:mavishell+發表於+12-1-16+23:47+回

原帖由 KIKOTOMOMO 於 12-01-17 發表
L‘OREAL新出的。粉粉地玫塊色的,本身我都吾多信但見到女人的最大系甘講,有D睇開既化妝BLOGGER又講
見佢 ...
Any photo?

大宅

真係得! 唔油, 夠潤, 有反光粒子可以修飾毛孔細紋, 之後上粉好貼好持久, 粉嘅用量都少咗。如果狀態好果日淨係用佢都得!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁我用完 laura merier 隻 primer ,
就試 loreal 都好喎 !
我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

首頁

尾頁

跳至